Vzgojno-izobraževalnim zavodom sodobna IKT oprema v vrednosti 16,2 milijona evrov.

Informacijsko-komunikacijsko opremo v skupni vrednosti 16,2 milijona evrov bo predvidoma do konca leta 2021 prejeli okoli tisoč vzgojno-izobraževalnih zavodov (vrtci, osnovne in srednje šole).

S temi sredstvi želi ministrstvo dodatno opremiti vzgojno-izobraževalne zavode s sodobno informacijsko-komunikacijsko tehnologijo, kar jim bo omogočilo razvoj in uvajanje izobraževalnega sistema v virtualnem okolju.

Gre za 13,6 milijona evrov iz sredstev evropskega sklada za regionalni razvoj iz pobude »ReactEU-IKT za vzgojno-izobraževalne zavode«, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa bo prispevalo še dobrega 2,5 milijona proračunskih sredstev.

V minulem tednu je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport začelo z dobavo opreme. Tako bodo v prihodnjih tednih vrtci in šole prejeli 10.000 prenosnih računalnikov, za okoli osem milijonov evrov pa bodo prejeli še preostale IKT opreme, kot so kamere, projektorji, modemi, interaktivni zasloni …

Prvi prenosniki so danes že prispeli v Mursko Soboto, kjer jih je Mitja Slavinec, državni sekretar na Ministrstvu za šolstvo simbolno predal ravnatelju Osnovne šole I Murska Sobota, Alešu Benku

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice