Najnovejše informacije o epidemiološkem stanju v enoti Doma starejših Rakičan, v Centru za starejše Murska Sobota, so optimistične.

Direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj je sporočil rezultate zadnjih testiranj v Centru za starejše Murska Sobota, ki nekoliko bolj navdajajo z optimizmom.

Včeraj so tako v soboški enoti zaradi nove okužbe pri zaposleni osebi, izvedli testiranja ostalih zaposlenih v tako imenovani sivi coni, vseh 12 testov je bilo negativnih. Prav tako pa je bila negativna 1 zaposlena oseba, ki je bila do sedaj okužena s covid-19. 

Prav tako so včeraj testirali stanovalce s potrjeno okužbo s covid-19, ki so bili nameščeni v rdeči coni, od 11 stanovalcev je bilo 9 stanovalcev negativnih, 2 pa pozitivna.

Tako je v Centru za starejše Murska Sobota na današnji dan skupaj 29 okuženih s covid-19, od tega je okuženih 11 zaposlenih in 18 stanovalcev. 1 stanovalec je nameščen v Splošni bolnišnici Murska Sobota, ostali stanovalci z okužbo so nameščeni v »rdeči coni«, zaposleni pa se nahajajo v karanteni. 

V domu upajo, da se bo tak trend nadaljeval in se bo stanje v Murski Soboti umirilo. " Kljub temu se kakšen pozitivni primer v bodoče lahko pojavi, pomembno pa je to, da se širjenje okužb umiri," pravi Hoblaj. 
 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Risto Kubura (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Odgovorni državljani se držimo ukrepov, ki jih sprejme vlada. Vendar nič ne pomaga če 95% državljanov spoštuje ukrepe, ostalih 5% pa izniči ukrepe in napore vlade, ker komunajzarji menijo, da za njih zakoni in spoštovanje ukrepov ne velja. Komunajzarske stranke LMŠ, SD, SAB in skrajna LEVICA na protestih, ki jih organizirajo in se jih udeležujejo poleg širjenja sovraštva ogrožajo še državljane s širjenjem virusa. Če vlada sprejme ukrep proti širjenju smrtonosne nalezljive bolezni, komunajzarske stranke v opoziji, takoj zaženejo peklenski stroj, vlagajo ustavne presoje, interpelacije,... Medtem ko se vlada spopada s smrtonosno nevarnostjo, komunajzarska koalicija 4 strank s podporo levih medijev, RTV, PRO PLUS in medijev financiranih s pokradenimi milijardami iz davčnih oaz, ki jih zdravje državljanov in korona kriza ne zanima, na fronto pošiljajo Čordiča, ki se dere, da virusa ni in da je potrebno maske sneti, pri tem zelo pomaga tožilstvo s sinom državnega tožilca Jenull-a. Primitiven način rušenja vlade obvladajo le najbolj pokvarjeni komunisti in leve politične stranke, katerih mnenje je, da ko se enkrat zavihtijo na oblast, jih nihče več ne more in ne sme zrušiti iz prestola, to pa pomeni komunistično diktaturo.

Odgovori

. (nepreverjen)

en spletni medij je bolj primeren za tvoja sporočila, boš doživel večje odobravanje.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

čikapajo (nepreverjen)

sereš ko tanja flaškon

In reply to by . (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Kolikor vem se nobeden od komunajzarske koalicije ni šolal v Kumrovcu ali imel prištinski doktorat ali peš hodil v Jajce. In nenazadnnje v kateri najbolj protikomunistični stranki je največ komunistov?? In to tistih naslabše vrste.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Gost3025 (nepreverjen)

Lidje bi se držali ukrepov, če bi bili argumentirani in bi jih odrejala STROKA in ne POLITIKA. Maske na prostem, ko si sam, ko ni nikogar okoli tebe, razloži mi, kakšen oblak ostaja v zraku? Oblak megle iz glav neumnih ljudi.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

Tij rejsan pojma nemaš.
Stroka in šče idnouk stroka, politiki predlaga ka naj pripravi.
Politika _ vlada predlaga državnomI zbori v potrditev in sprejem zakonov in odlokov.
Tij pa ostali pa ne upoštejvleš sprejetih zakonov pa odlokov.
Zatou pa smo tan ge smou.

In reply to by Gost3025 (nepreverjen)

C19 (nepreverjen)

pri nas je samo ena stroka in to je JJ stroka in njegove ovce!!

čikapajo (nepreverjen)

DESUS so upokojenci in upokojenci bi radi še ŽIVELI
To jim garantira JANŠA
levaki ki ga serejo na biciklih in prenašajo korona virus
delajo na tem da čim več starih ljudi umre

Starejše novice