Vir: Mestna občina Murska Sobota
Mestna občina Murska Sobota je pridobila znak Slovenia Green Bronze.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je za Mestno občino Murska Sobota uspešno izpeljal postopek pridobitve in izpolnil zahteve trajnostnega razvoja in delovanja, ki jih za destinacije opredeljuje Zelena shema slovenskega turizma.

Mestna občina Murska Sobota je tako pridobila znak Slovenia Green Bronze.

Potrdilo, da občina deluje v pravi smeri 

Pridobljeni znak je potrdilo, da občina deluje v pravi smeri zelenega trajnostnega razvoja in s tem omogoča razvojno priložnost občine in njene turistične ponudbe.

Hkrati je pridobljeni znak zaveza k nadaljnjim trajnostnim usmeritvam, razvoju kakovostnih in inovativnih turističnih produktov visoke dodane vrednosti, ki nas delajo drugačne od ostalih destinacij.

Zelena shema slovenskega turizma je sistem oziroma certifikacijska shema, ki pod znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponudi konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja in skozi znamko SLOVENIA GREEN zeleno delovanje tudi promovira. Nosilec Zelene sheme slovenskega turizma je Slovenska turistična organizacija

Prednosti predvsem na področju dviga prepoznavnosti

Znak pridobijo turistične destinacije, ki uspešno opravijo ocenjevanje po šestih globalnih kriterijih GDS (Green Destinations Standard): Destinacijski management, Narava in pokrajina, Okolje in podnebje, Kultura in tradicija, Družbena klima in Poslovanje turističnih podjetij na lestvici od 1 do 10.

Pridobitev znaka prinaša prednosti predvsem na področju dviga prepoznavnosti in promocije destinacije prek nacionalnih (STO) in mednarodnih kanalov in je poklon vsem skupnim prizadevanjem in izzivom na turističnem področju v destinaciji.

Pridobljeni znak je le prvi korak k sistematičnemu razvoju trajnostnega turizma v Mestni občini Murska Sobota.

V Murski Soboti že pripravljajo akcijski načrt

V Murski Soboti že pripravljamo akcijski načrt, zeleni DNK, prav tako je v teku priprava nove Strategije trajnostnega razvoja turizma v občini, ki bo zastavila temelje za naprej.

Zavedamo se namreč, da je izrednega pomena, da je destinacija prijazna za vse – tako za turiste, kot za ljudi, ki tukaj živijo in delajo, so zapisali na občini. 

Slavnostna podelitev znaka Slovenia Green bo predvidoma konec meseca maja, na osrednjem dogodku Slovenske turistične zveze - Zeleni dan slovenskega turizma 2022.

Komentarji (4)

Junja (ni preverjeno)

Dobila ga je proti plačilu! Tako kot bi naj mi ponudniki plačali za ta znak 3500€! Ampak zakaj ze? Saj promovirajo stare in zlajnane ponudnike.

. (ni preverjeno)

Junja takšnoga blesavoga komentara san že dugo nej prešto.

In reply to by Junja (ni preverjeno)

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Hmmmm, mogoče pa le ne bi bilo tako napačno, če bi celotna vlada z Janšom na čelu sedla v novi avijon, ki ga je nabavil Tonin in bi malo poleteli v Ukrajino in se razgledali, kako kaj spopadi !!!!
Tonin in Janša sta itak strokovnjaka za vojaške zadeve in bi Zelenskemu dala kakšen predlog !!!!
Pa še mogoče mimogrede zažugala Rusom !!!!
Aja, pa Tonina so jeseni vozili z avijonom F-16 v Italiji in včeraj so okrog Pivke in Sežane letali, pa bi jih zaprosil za spremstvo !!!!!!!
Sicer pa se je Tonin itak nedolgo učil metati plastične bombe in ne bo problema !!!!!
Pravi dedec za na fronto !!!!!!!!
(: (: (: (: (:

. (ni preverjeno)

Korona bi mogla pokositi več kot polovico ljudi, da ne bi mislili na vojne.

Starejše novice