V Murski Soboti je podrlo stolp, podrtih tudi več dreves, ki so padla na avtomobile. Odkrilo je tudi streho osnovne šole v Bogojini.

Sinočno neurje, ki je že popoldne pustošilo v Italiji, je v večernih urah prišlo tudi nad Pomurje, kljub temu, da so meteorologi nevarnost napovedovali zgolj za zahodni del Slovenije. Močno deževje s točo je spremljal tudi orkanski veter, ki je povzročil ogromno škode.

V Murski Soboti podrlo stolp

Najbolj vidne so posledice v murskosoboškem mestnem parku. Tam je močan veter podrl stolp iz kovinske konstrukcije, ki je pri stavbi ZOTK stal ter kljuboval vermenu desetletja.

Avtomobili pod vejami dreves

Hudo je bilo tudi na Mojstrki ulici in ulici Štefana Kovača, kjer so polomljene veje z dreves padle na spodaj parkirana vozila. Pred gledališčem Park je tako, kot smo poročali že sinoči, drevo padlo na parkiran avtomobil znamke Ford, na Mojstrski ulici pa je drevo padlo na parkiran avtomobil znamke Audi, nam sporoča bralec.

Z osnovne šole odneslo streho

Ogromno opustošenje je veter povzročil tudi v Bogojini, kjer je odkrilo stavbo osnovne šole. Kovinsko streho je odneslo po bližnji okolici, velik del strehe je padel tudi v neposredno bližino stanovanjske hiše ter pod seboj poteptal celotno teraso ter ograjo. K sreči pri tem ni bilo poškodovanih, škoda na hiši in okolici pa bo znana šele danes, ko bodo odstranili ostanke strehe. Šolo še vedno zamaka, ponoči je voda tekla po stopnicah vse kleti.

Po prvih informacijah bo potrebna bo potrebno na novo narediti celotno strešno konstrukcijo.

Mursko Soboto zopet poplavljena

Močno deževje je zalilo tudi murskosoboške ulice in oba glavna podvoza. Najhuje je bilo pri Osnovni šoli III Murska Sobota in Gregorčičevi ulici, pod vodo pa sta bila tudi podvoz na Lendavski in Panonski ulici. Kljub poplavljenemu in komaj prevoznemu podvozu je na semaforju, ki naj bi opozarjal na poplavljen podvoz, svetila zelena luč

Odkrilo streho nogometnih slačilnic

Veter je v Beltincih pustošil po parku, kjer je bilo podrtih in polomljenih več velikih dreves. Ravno tako naj bi odkrilo del strehe slačilnic nogometnega stadiona.

V Lendavi odneslo 40 kvadratov strehe

V Lendavi na Glavni ulici je veter dvignil streho slaščičarne, površine okrog 40 m2 in jo zalučal čez cesto v sosednjo stavbo, na parkirišču pred hotelom Elizabeta pa je veter poškodoval hiške, eno tudi povsem uničil.

Z broda na Muri odneslo hišico

Neurje ni prizaneslo niti brodu na Muri v Krogu. Tam je močan veter z broda odtrgal hišico in jo odnesel, pot do broda je neprevozna, saj je veter čez cesto porušil drevesa.

Nagnilo prometno signalizacijo

V Dankovcih je neurje prelomilo drevo in nagnilo prometno signalizacijo.

Odkrilo tudi streho srednje šole

Tudi v Rakičanu je na Srednji biotehnični šoli odkrilo del strehe in poplavilo kletne prostore doma starejših. 

Imate fotografije ali video posledic včerajšnjega neurja?

Pošljite nam ga s pomočjo spletnega obrazca ali preko naše Facebook stran.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mun (nepreverjen)

To so posledice neurja in tudi nestrokovne izdelave strehe,vidi se da ni pravega nadzora nad deli na teh objektih,predvsem šol in vrtcih,ki so večinoma žrtve teh vetrov.Na slikah vidimo da je to ostrešje,pa nisem strokovnjak na tem področju ,daleč preslabo!

BG90 (nepreverjen)

Zanima me što je izvajalec bil v Bogojini. Toga trbej tožiti zaradi povročitve splošne nevarnosti in goljufije!
Mogoče pa je napravo več streh v toj ceni ...

srakoperec (nepreverjen)

ja to je tisto, ka more biti najmanjši predračun izbrani, seveda pa zato trpi kvaliteta.

In reply to by BG90 (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Streha je bila narejena. Notri res ni teklo. Kvaliteta izvedbe pa se vidi sedaj. To so posledice najnižjih cen. Verjeno ima ministerstvo objekte zavarovane, če ne pa bo pač krivo stroške popravila namesto plačila zavarovalnih premij.

čarni vrag (nepreverjen)

Ta streha izgleda jako ubogo. Kot da bi se otroci igrali.

kanžor

Ko so pametni ukinili obrambo proti toči z raketami se dogajajo katastrofe .Saj bogatim ni nič najbolj trpijo kmetje saj so bičani z vseh strani .Krive so tudi občine katere nočejo plačati prispevka za letalsko obrambo proti toči in za tem stojijo župani kot krivci

Vremeslovec (nepreverjen)

Vupan, ka se hecaš. Svet še ne pozna uspešne metode proti toči. Pogledni malo Avstrijsko statistiko, štera je nej nika boukša od naše...

Je pa psihološko boukši občutek, da vidiš ka škropijo :)

Malo si prešti(te) na to temo..

http://forum.zevs.si/index.php?topic=2272.0

In reply to by kanžor

čarni vrag (nepreverjen)

Na gornji sliki lahko občudujete slovito streho bogojinske šole tip "Lopov". Ali so organi pregona že obiskali projektanta, nadzorni organ in izvajalca te šolske strehe? Cena maximalna, izvedba minimalna.

Vajz (nepreverjen)

Hah, bougi antenski stolp. Idnouk je že büu fküp zlamani, či se ne moutin tan 76, 77.Leta. Ležo je tan sigurno 2 ali 3 lejta, ali so ga entuziasti radioamateri nazaj na noge postavili....

Zbudite me (nepreverjen)

Če bomo čakali na današnje entuziaste, bo moralo preteči še mnogo več let kot takrat in bo prej odstranjen in s tem naša dediščina, morebiti turistična atrakcija. Glede na padanje dreves ( naravno, kot sedaj in nenaravno, poseg nepremišljene človeške pameti) bo park postal eno od parkirišč ali trgovski center.

In reply to by Vajz (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To so posledice včerajšnjega orkanskega neurja nad Pomurjem
Narobe! To so posledice lopovstva pri gradnji.

sobotainfo? (nepreverjen)

Kdaj je to bilo, kateri dan?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice