Med epidemijo so številni prosti čas izkoristili tudi za razmislek o hrani, ki jo zaužijejo, zato so se mnogi začeli ukvarjati z vrtnarjenjem. V kolikor bi želeli vrtnariti, vendar vrta še nimate, ga lahko še vedno najamete ob Kopališki ulici.

Dandanes se ponujajo številne možnosti za vrtnarjenje, veliko nasvetov najdemo v knjigah in na spletu, za pametne telefone in računalnike je vse več aplikacij, s katerimi lahko sajenje vrtnin skrbno načrtujemo. V času epidemije in prepovedi gibanja zunaj občine stalnega bivališča se je kar nekaj ljudi odločilo, da si bo nekaj hrane pridelalo doma, za to pa so najbolj primerni vrtovi.

Vrtovi ob Kopališki ulici so še na voljo

Če je tudi vas zamikalo vrtnarjenje, a vrta nimate, Komunala Murska Sobota ponuja več vrtičkov ob Kopališki ulici, ob Visitor centru v Murski Soboti. Na voljo je več vrtov v velikosti 50 ali 100 kvadratnih metrov. Zakup vrtička vključuje souporabo vrtičkarske lope za shranjevanje orodja. Letna zakupnina znaša 20 evrov za manjši vrt, oziroma 40 evrov za večjega.

Sveža domača zelenjava, ki jo poberete z vrta, ima največ vitaminov, mineralov in hranljivih snovi. Zelenjava z domačega vrta lahko pomeni tudi precejšnjo razbremenitev družinskega proračuna. Vrtnarjenje je poleg povečanega prispevka k samooskrbi za številne tudi način sprostitve, gibanja in srečevanja.

Komentarji (9)

laška tikev (ni preverjeno)

Dajte z tejmi vrtami .Tu je fejst zdravo vse ka je pri cesti .Tej vrti tak ven izgledajo z tejmi folijami kak v Bangladešu ge so barakari in rejveži .Bogme okolico kazijo tej vrti .

goostt (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Si želite imeti svoj vrtiček v Murski Soboti? Preverite, za koliko ga lahko zakupite
to sedaj pri tako dobro založenih trgovinah, to se pa res ne splača !!

In reply to by laška tikev (ni preverjeno)

stric feri (ni preverjeno)

Seveda se splača. Konoplja na 50 ali 100 kvadratih ni kar tako. Če dobro gnojiš in zalivaš je pridelek odličen.

Pa še vpadljivo ne bo, ker travo po večin iščejo ob gozdovih in njivah. Tukaj je ne bo nihče pričakoval. Pa še plastenjake narediš in se je sploh ne vidi.

Romunijaa (ni preverjeno)

Cigani pridelke kradejo....

Sobočanec123 (ni preverjeno)

Misliš verjetno sobočance, ker se v Soboti že tradicionalno krade zelenjava in krompir z vrtov in njiv.

In reply to by Romunijaa (ni preverjeno)

LENUHI IN VRT (ni preverjeno)

Kje bodo ti na socialni, naravovarstveniki in nevladniki delali vrt, če v življenju še niso nikoli delali za svoje preživetje.
Sem že v letih in še nikoli nisem videl, da bi kateri od tako glasnih naravovarstvenikov obdeloval svoj vrt, za vzgled vsem ostalim, NITI SLUČAJNO. Zadnji čas je da jim vlada zapre to samopostrežno pipico in ravno ti lenuhi protestirajo da bi naprej tako lagodno živeli, ne bo šlo bo potrebno DELATI.

komunistka Olga (ni preverjeno)

tistim ki so na sociali bi morala občina dati vrt v kakšnem močvirju

In reply to by LENUHI IN VRT (ni preverjeno)

čukundeda (ni preverjeno)

Kaj si ti res tako nor se ali se samo delaš. Gobezdalo brezobrazno!!! Gnoj !!!!

Po navadi nisem tak ampak si me pošteno razjezil. Poznam ljudi, ki so trdo delali dobrih 30 let !!!

Sedaj malo pred upokojitvijo je prišla bolezen in ga nihče ne vzame v službo. Seveda je sedaj odvisen od socialne podpore, ker mu do penzije manjka še nekaj let.

Glede na izkušnje in znanje bi lahko opravljal marsikaj. Ampak današnji delodajalci ga ne vzamejo, ker je PRESTAR !!

Na srečo je doma v takem okolju, da ima doma velik svoj vrt, ki ga z ženo zelo rada obdelujeta.

ZATO NE MEČI VSEH NA SOCIALNI V EN KOŠ !!!! Ker ne veš zakaj je kdo tam !!!

In reply to by LENUHI IN VRT (ni preverjeno)

laška tikev (ni preverjeno)

Nekaj let nazaj so odprli nekšni vrt v ulici ob progi muzika je bila in celo nekšni veleposlanik in govor je imel šerif po enem letu pa so koprive vse zarasle

Starejše novice