Slika je simbolična.
Streljanje na avtobus s pištolo za paintball ni bil edini incident, do katerega je včeraj prišlo v mariborskem mestnem potniškem prometu. Voznik avtomobila je fizično napadel šoferja in zlomil vzvratno ogledalo.

Danes smo že poročali o streljanju na avtobus, o katerem so bili mariborski policisti obveščeni včeraj okoli 22.50. Kot so sporočili, je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s pištolo za paintball v avtobus izstrelil dve kroglici. Ti sta poškodovali steklo avtobusa, ki je vozil iz smeri centra Maribora proti Taboru.

Po objavi članka se je na uredništvo obrnil bralec, ki je obvestil o še enem incidentu v mariborskem mestnem potniškem prometu. 

Kot je zapisal, je bil na mestni liniji 20 Grušova fizično napaden šofer avtobusa. Do incidenta je prišlo v Celestrini, na odseku, kjer poteka sanacija ceste, in so postavljeni semaforji. 

»Šofer avtobusa je peljal pri zeleni luči, ko mu je nasproti pripeljalo terensko vozilo, ki je peljalo pri rdeči luči,« je povedal bralec: »Voznik osebnega avtomobila je stopil iz vozila, udaril šoferja avtobusa v obraz, ter zlomil stransko ogledalo.«

Navedel je še, da je šofer avtobusa podal prijavo na policijo. 

Na policiji incident potrdili: Voznik avtobusa poiskal zdravniško pomoč

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da je prišlo do omenjenega incidenta.

Neznana oseba je včeraj, 9. novembra, okrog 21. ure, v naselju Malečnik, pri odcepu za Celestrino, pristopila do voznika avtobusa ter ga z roko udarila v predal obraza, nato pa udarila še po vzvratnem ogledalu avtobusa. 

Voznik avtobusa je nato sam iskal zdravniško pomoč, saj je bil lahko telesno poškodovan, na avtobusu pa je nastala gmotna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 600 evrov.

Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu razjasnitve vseh okoliščin, kot tudi v smislu izsleditve neznanega storilca.

Tovrstnih incidentov vse več? 

To je tako drugi incident v enem dnevu, kjer je bil tarča napada avtobus oziroma šofer avtobusa. Spomnimo. O večjem incidentu v Mariboru smo poročali v začetku leta, ko je januarja vročekrvnež izpulil obcestni količek, razbil šipo avtobusa in napadel voznika. 

Povod je bilo parkiranje vozila. Ker je voznik mercedesa na avtobusnem postajališču pred Univerzitetnim kliničnim centri oviral voznika mestnega avtobusa, mu je šofer pohupal, kar je voznika razjezilo. 

»Želel bi opozoriti, da do teh incidentov prihaja vse pogosteje, šoferji so izpostavljeni nevarnostim in premalo zaščiteni,« je ob tem izpostavil bralec: »Večkrat so bili vozniki avtobusov že verbalno in/ali fizično napadeni, še posebej na glavni avtobusni postaji na Mlinski ulici.«

Vprašanja o nevarnostih, s katerimi se soočajo vozniki mariborskega potniškega prometa smo naslovili tudi na Marprom. Prav tako smo jih zaprosili za odziv na omenjena incidenta, do katerih je prišlo v četrtek. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo. 

Komentarji (4)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Hmmmm, terensko vozilo, rdeča luč, prepotentnež.

In pred meseci, ko je mercedes oviral avtobus in je šofer mercedesa pobesnel.

Terenci, mercedesi in še kakšen drug se najde zraven.

No, zanimivo, da je danes vse več tipov z majhnim lulekom.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Tapravi dedec, ki jih danes skoraj ni več, ne bi delal takih norosti.

Neko (ni preverjeno)

Problem v Mariboru je, da je čedalje manj mariborčanov. Ulice so polne priseljencev balkanskih korenin. Ali prodaja za nič kruh, ali kebap ali drogo ali batine ali pa lepo daljša vrsto otrok na sociali. Može seljak sa sela, a ne može selo sa seljaka.

lukčev mesec (ni preverjeno)

Hmmmm, zanimivo to, kar praviš.

Potem bo počasi postala aktualna tista izjava na nekem balkonu....

In reply to by Neko (ni preverjeno)

prebolel korono (ni preverjeno)

Ja nič, šofere oborožiti, da tisti naduteži vidijo, kdo je bog i batina.

Starejše novice