V strogem centru Murske Sobote, na Slovenski ulici se prodaja podstrešno stanovanje velikosti 180 kvadratnih metrov.

Na največjem spletnem portalu za nepremičnine smo našli nepremičnino v centru Murske Sobote, kjer v oči pade njegova cena.

Glede na lokacijo in površino nepremičnine bi pričakovali bistveno višjo ceno kot 27 tisoč evrov za slabih 180 kvadratnih metrov površine na Slovenski ulici. Toda že hiter pregled fotografij daje vedeti, da gre vendarle za podstrešni prostor, ki bi potreboval temeljit vložek za preureditev.

Objekt je pod spomeniškim varstvom

V opisu na spletu je prodajalec napisal, da prodajo stanovanje v stavbi zgrajeni leta 1945. Gre za podstrešje z urejeno etažno lastnino, primerno za ureditev mansardnega stanovanje/a. Parkiranje zagotovljeno na skupnem dvorišču, prodamo. Več o stanovanju in fotografije pa TUKAJ.

Po javno dostopnih podatkih ima navedena nepremičnina status spomenika in gre za objekt, ki je opisan na portalu eVRD : "Dvonadstropna hiša ima srednjo os glavne fasade poudarjeno s polkrožno zaključenim portalom. V drugem nadstropju sta konzolna balkona. Hiša je primer madžarske meščanske stavbe z začetka 20. stoletja",

Ohranjanja lastnosti in materialov spomenika

Veljavni predpisi o spomeniškem varstvu določajo splošne varstvene usmeritve v smislu spodbujanja trajnostne uporabe spomenikov, vzdržnega razvoja, spodbujanja dejavnosti in ravnanja, ki ohranjajo pomen spomenika ter ohranjanja lastnosti in materialne substance spomenikov.  Dovoljeni so le tisti posegi, ki upoštevajo in trajno ohranjajo varovane vrednote spomenikov ter posegi, ki omogočajo vzpostavitev trajnih gospodarskih temeljev za ohranitev ob upoštevanju posebne narave in družbenega pomena spomenikov.

Kupec nepremičnine bi se tako ob potrebni obnovi podstrešja in želeni preureditvi v mansardno stanovanje moral držati veljavnih predpisov.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mimi123 (nepreverjen)

to je podstrešje, ki se, pač z določenim finančnim vložkom uredi v izredno lepo stanovanje. Gre za 180 m2, zato že iz cene vidiš, da s tem plačaš samo lokacijo in zunanje stene. Ne vem, kaj je tu nenavadnega, čisto korektna prodaja

evreverv (nepreverjen)

tu moreš še strejo menjati nej smao stanovanje v narejdite

In reply to by Mimi123 (nepreverjen)

.... (nepreverjen)

z vašimi objavami samo škodite lastniku

Krek (nepreverjen)

Eh, ges bi pa pravo, ka je ta objava zdaj ena velki šenki reklama za lastnika :)

In reply to by .... (nepreverjen)

ghghgh (nepreverjen)

Zakoj bi škaudo lastnijke? Saj pa se lastnijk sam zaveda, ka je tau ena takšna prodaja ka jo išče samo en kupec v sloveniji.

In reply to by .... (nepreverjen)

okuženi link (nepreverjen)

!!!!!!!ne klikajte na zgornji link!!!!!!!! - ima virus!!!!!!!!

In reply to by Zara_Prout

Mr. XXX (nepreverjen)

Raejsn? Ges sa pa mislo ka če kliknen ka mo rejsan zaslužo 7835 do 9454 dolarjev na teden. Pa ka mo pri gledanje porničov rejsan zadel 7 iPhonov, 3 iPade pa se kakše računalnik cuj.

Starejše novice