Ponoči se je dež okrepil in razširil na vso Slovenijo, višje predele pa je prekrila snežna odeja. Sneži tudi na Rogli.

Vremenoslovci do večera napovedujejo obilne padavine, predvsem pa se bo ohladilo. Zaradi obilnega deževja lahko narastejo tudi nekatere manjše reke in hudourniki. Občutno se bo ohladilo. Temperature se bodo v alpskih dolinah gibale med 1 in 4, drugod pa od 5 do 8 stopinj Celzija.

Danes bo oblačno s padavinami, meja sneženja bo sredi dneva med 700 in 1000 metri nadmorske višine. Na severovzhodu države je sneg že dodobra pobelil višje predele. Trenutno sneži do okoli 800 metrov nad morjem. Sneg pa pada tudi na Rogli.

Na Kaninu je ponoči zapadlo kar 50 centimetrov snega, na Kredarici 25, na Voglu 13, na Vršiču pa 12 centimetrov snega. Sneg pa se je iz severovzhoda preselil tudi proti vzhodu. Tako je sneg že pobelil tudi Roglo.

Padavine bo spremljal tudi severovzhodni veter, na Primorskem pa zmerna burja, ki se bo v noči na torek okrepila. Tudi jutri bo precej hladneje, kot smo bili vajeni v preteklih dneh. Tudi jutri pa se termometer višje od 7 stopinj, razen na Primorskem, ne bo povzpel.

V torek bo oblačno, občasno bodo še padavine. Meja sneženja bo večinoma med 900 in 1200 metri nadmorske višine. Na Primorskem bodo obdobja delno jasnega vremena, v torek bo pihala zmerna do močna burja, ki bo v sredo ponehala. V sredo in četrtek bo pretežno oblačno, ponekod bodo še manjše padavine.

Fotografija je simbolična.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice