Toplo vreme in prvi sončni žarki so najbolj strastne motoriste že zvabili na prvo vožnjo. Statistika prometnih nesreč v preteklem letu pa na žalost ni nič kaj dobra.

V veliko prometnih nesrečah so udeleženi tudi vozniki enoslednih motornih vozil. V preteklem letu prometna varnost v Pomurju ni bila ugodna oziroma takšna, kot bi si jo policisti želeli.

»Policisti so na cestah v Pomurju v preteklem letu obravnavali 861 prometnih nesreč, pri tem osem takšnih, kjer so udeleženci izgubili življenje, 38 pa jih je bilo hudo telesno poškodovanih.

V to statistiko spadajo tudi vozniki enoslednih motornih vozil, za katere lahko rečemo, da so poleg pešcev in kolesarjev ena od najbolj ogroženih kategorij v prometu. To potrjujejo tudi številke,« pravi Srečko Šteiner, samostojni policijski inšpektor Policijske uprave Murska Sobota.

V Pomurju letos že tri nesreče

Kot je še pojasnil Šteiner, pa so policisti v Pomurju letos že obravnavali prometne nesreče, v katerih so bili udeleženi motoristi.

»Govorimo že, kajti nekako se še motoristična sezona sploh ni začela niti vremenske razmere niti prometna infrastruktura še tega ne dovoljuje, tri prometne nesreče.

V teh sta bila en voznik motornega kolesa in ena sopotnica hudo telesno poškodovana,« še doda Šteiner. 

Kaj je glavni vzrok za nesrečo?

Glavni vzrok za nesrečo je neupoštevanje prometnih pravil, prometnih predpisov in signalizacije. Tako na strani voznika motornega kolesa ali na strani drugega udeleženca. Gotovo pa izstopa vožnja z neprilagojeno hitrostjo.

»Mi velikokrat zamenjamo, kaj pomeni neprimerna ali neprilagojena hitrost. Neprilagojena hitrost je tista, ko ne prilagodimo hitrosti vožnje stanju in razmeram na cesti, neprimerna hitrost pa je pa tista, ko ne upoštevamo postavljene prometne signalizacije ali pravil.

Tam, kjer je omejitev 50 moramo peljati 50 in ne 100 ali pa še več,« izpostavi Šteiner. 

Kdaj je primerno začeti sezono?

Eden izmed pomembnih dejavnikov za varen odhod motorista na vožnjo je tudi ogretost asfalta. Pnevmatike za motorno kolo so največkrat narejene za zelo visoke temperature, zato oprijem gume na hladnem asfaltu ni tako dober.

»Gotovo za začetek motoristične sezone ne pomeni prvi dan lepega vremena. Prav je, da se na motoristično sezono dobro pripravimo, da naredimo vsaj en trening varne vožnje, eno kondicijsko vožnjo, da pridemo nazaj v tisto formo, kjer smo bili lani, ko se je motoristična sezona končala.

Šteiner izpostavi, da pa je gotovo to takrat, ko vremenske razmere to dopuščajo. Pa tudi, ko to dopušča infrastruktura. Kljub temu, da so temperature blizu 20 stopinj asfalt še ni segret, da bi omogočal tisti optimalni oprijem in optimalno varno vožnjo.

Policisti na varni vožnji

Tudi policisti morajo pred začetkom opravljanja dela z motorjem opraviti trening in pa kondicijsko vožnjo. 

»Prvi dan varne vožnje mi vedno opravimo trening na določenem prostoru. Tam si postavimo stožce in kot prvo je seveda zelo priporočljivo, da vozimo malo slalom med stožci, treniramo osmico in pa preskusimo zavore,« pravi Zvonko Osvald, policist Policijske postaje Murska Sobota. 

Center varne vožnje Murska Sobota

Trening varne vožnje trenerji priporočajo na začetku vsake sezone pa tudi ob menjavi motorja, začetku vožnje s sopotnikom in tistim, ki že dolgo niso obnovili svojega znanja.

»Po obstoječi zakonodaji morajo vsi vozniki začetniki, tudi enoslednih motornih vozil, opraviti trening varne vožnje. Ta trening priporočam vsem ob začetku motoristične sezone pa tudi kadarkoli vmes,« pravi Borut Andrejek, trener vadbe varne vožnje za A kategorijo.

Trenerji vadbe varne vožnje so v največji meri usposobljeni oziroma so pripravljeni na različne situacije. Istočasno so usposobljeni tudi, da pojasnijo, kako reševati določene kritične situacije. 

»Kar se tiče varne vožnje smo gotovo privilegirani v Pomurju s centrom varne vožnje, kjer se lahko to izvede,« še doda Šteiner. 

Zaščitna oprema motorista

Pred vožnjo pa je potrebno preveriti tudi več stvari na jeklenem konjičku. Eni izmed pomembnejših sta delovanje zavor in pa tlak v pnevmatikah. Ne smemo pa pozabiti tudi na zaščito voznika in sopotnika.

»Preden sedemo na motor moramo preveriti, če so pritrjeni vsi deli. Preverimo tudi tlak v pnevmatikah, tekočino v zavornem sistemu in pa vse vitalne dele.

Najbolj pomemben del opreme motoristov pa je vsekakor motoristična zaščitna čelada. Potem pa še kombinezon, rokavice in pa čevlji gležnjarje. Ni pa slaba tudi želva, ki zaščiti naš hrbet,« pojasni policist Osvald.

In kaj si policisti želijo ter svetujejo za nadaljevanje te sezone?

»Da vozijo po predpisih, da upoštevajo prometna pravila, hkrati pa naj upoštevajo druge udeležence v prometu.

Nikoli pa naj ne pozabijo, da v cestnem prometu noben nima absolutne prednosti,« zaključi Šteiner. 

Motoristi morajo v prometu biti pozorni skozi celotno sezono. Splet različnih okoliščin namreč vse večkrat pripelje do tega, da prav vozniki motorjev postanejo žrtve v prometnih nesrečah. 
 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Šmelc (nepreverjen)

Štajner je ne več za na motor

Starejše novice