Tudi na takšne prizore naletimo na otroškem igrišču v središču mesta.

Priložene fotografije nam je posredoval eden od obiskovalcev soboškega parka, ki so se minuli torek z otroki zadrževali na igrišču ob gradu. Brezskrben dan igre bi se hitro lahko sprevrgel v pravo nočno moro; odkritje injekcijske igle ob igralih je starše pustilo brez besed.

Recept za katastrofo

Spomnimo, da smo podobnemu prizoru bili priča že marca letos, ko so nas bralci opozorili na več injekcijskih igel, odvrženih pred vhodom na omenjeno igrišče.

Kot smo opozarjali že takrat, so na prostem odvržene igle v kombinaciji z otroško radovednostjo lahko recept za katastrofo, v parku in Fazaneriji pa so žal prepogost prizor. 

Tokratni primer je še posebej pretresljiv, saj je igla bila odvržena na območju igrišča, v neposredni bližini otroških igral, kar bistveno poveča nevarnost poškodb in okužbe z boleznimi.

Prepiri in pretepi

Tudi sicer skupine narkomanov, ki se redno zadržujejo na klopeh v soboškem mestnem parku, predstavljajo vse večjo težavo za sprehajalce in okoliške prebivalce.

O problematiki smo se konkretno razpisali že pred časom. Priljubljeno zbirališče mladine, družin in prostor za oddih pa še naprej zaznamuje prisotnost skupin, ki tja vnašajo nemir. Na nas se je namreč obrnilo že več zaskrbljenih staršev, ki poročajo o težavah – od prepirov do pretepov, ki so jim menda priča.

Na soboški policijski upravi, pri kateri smo že pred časom preverili stanje, so sicer zagotovili, da njihovi podatki ne kažejo porasta števila obravnavanih primerov, povezanih z drogo v mestnem parku. Hkrati so pojasnili, da policisti zaradi večje frekvence ljudi v tem letnem času ob svojem rednem delu občasno opravljajo tudi kontrolo mestnega parka peš, zoper prekrškarje pa ustrezno ukrepajo.

Daleč od sproščenega sprehoda

Kljub temu mnogi sprehajalci pod krošnje dreves zavijejo z rahlim nelagodjem. Čeprav v incidente, ki se odvijajo v omenjenih skupinah, običajno niso neposredno vpleteni, pa jim dogajanje razumljivo vliva občutek ogroženosti.

Vsekakor pa neposredno nevarnost, predvsem za najmlajše, predstavljajo že nevestno zavržene injekcijske igle.

Preberite še

S spleta

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
F3rdin4nd (nepreverjen)

Policaji pa p*čke, rajši radare po soboti postavlajo pa j*bejo delavne lidij

ČedenBoj (nepreverjen)

Ka pa majo policaji s ten veze, če en debil neka ta vrže,... Te bi mogo biti na sakšoga človeka en policaj, pa za njin oditi, pa ga paziti! To je stvar kulture, pa pameti, kere žal eni nemajo. Zavolo menej če si bencin v žilo pistij, samo naj drüjgih ne ogroža pa jih pistij na mejri,...predvsem deco!

In reply to by F3rdin4nd (nepreverjen)

gost2423 (nepreverjen)

Si prešto članek? RED v parki napraviti, nej ka so pikaši na vsaki klaupi.

In reply to by ČedenBoj (nepreverjen)

ČedenBoj (nepreverjen)

To je fejst na šürko povejdano, RED napraviti, pametnjakovič! En debil neka v žepi prnesej pa ta vrže pa ka štoj lejko,..?! Pri nas je fala bougi kelko telko red, 100 % reda pa nindri nega, geli bar!?

In reply to by gost2423 (nepreverjen)

Tilia (nepreverjen)

Ravno prejšnjič so imeli neke rituale z svečami tam v bližini ribnika

Fkdy (nepreverjen)

Redarje v park, pa zagraditi.

black panter

prokleta golazrn drogeraška,samo eden se naj gda v mene poka,spoteren ga .....

.... (nepreverjen)

To so komaj začetki, še huje bo samo naj dvignejo podporo opravičila si lejko pijšejo sami stariš se pa itak nesmi oglasiti pa še bi lejko naštejvali samo itak brez veze, rejda itak neščemo imeti ka se pozna tüdi pri sestavlanji vlade.
Kaj hočemo, to je pač 21.o stoletje.

Hmmmmm (nepreverjen)

Prvič, ti znaš, ka stvari, štere se spričajo v žilo, koštajo malo več? Dvig socialne pomoči pomeni mogoče pol grama droge več, nič drugoga. Drugič, nejso vsi lidgej, šteri dobivlejo socialno, drogeraši. Tretjič, zakoj si nebi pisali opravičil sami? Verjetno ciljaš na dijake, čeprav neven po kakšni logiki med tej, šteri se špricajo, šteješ dijake. Bože moj. Po konzumentaj trave mogoče, ampak po konzumenti igel... Aleluja... Sicer pa ja, so punoletni, lejko sami odločajo o svojon životi. Če se punoletni, so odvisni od samoga sebe in nej več od starišov. Ges v pisanji opravičil sami ne vidin problema. Tretjič, še tan, ge nema nikšne veze, gučiš o novi vladi. No, čeprav se pa že po argumentaj zgoraj da sklepati ka si SDS ovca šteroga moti vse, ka neje SDSi v prid. Janezek je ziher ponosen na tebej!

In reply to by .... (nepreverjen)

ksantipa (nepreverjen)

San o svojon životi lejko odločaš te, da si za njega SAN zaslužiš!!!!!
Starši mo je krmili pa oblačili, financejrali maturantske pa šoferske,........oni do pa odločali sami!!!!

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Borka.. (nepreverjen)

Kda de se dejte/dijak san placuvo poloznice pa nede pre starisaj zivo te se lejk san pijse opravicila..

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

bridki (nepreverjen)

Če smo že pri radari. Pazite se kovinsko svetlo sivoga starejšoga clioja ljubljanske registracije. Gnes pa vutro gostuje v Murski Soboti.

Peredajs

Mislim, da so strokovnjaki že rešili problem. Sedaj otroka ne smeš vprašati nič, kaj in kako? Edino dovoljeno je, koliko denarja želiš imeti? Vsaka čast!

vodka (nepreverjen)

Peblagi zakoni za takše pa ukiniti metadon ka zdravstveno blagajno preveč košta.

Marko2go (nepreverjen)

Mater vam narkomansko !

grinch (nepreverjen)

Dosti se sprehajam po parku in res bi morala policaji in redarji malo več narediti, ne samo pisati kazni avtom, ki nimajo paekirnega listka.
Tudi ni treba, da se grejo junake. Enostavno samo prisotnost, so vseeno avtoriteta in ljudje jih vseeno gledamo malo z rešpektim. Takk da po mojem mnenju, če bi policaji in redarji malo večkrat zavili v park in naredili kakšen obhod, bi tk ljidje dobili obcutekz, da jih nekdo kontrolira in opazuje. In bi iskali druge kotičke kjer bi delali kar bi hoteli.

Matejko (nepreverjen)

Seveda policija nika nej kriva! Oni so nikoli nej nika krivi! Seveda đankije nemrejo oglobiti ka so vsi na socialnoj, snifasi pa so pa smetena pa nesmijo. Rajsi enomi ka ma 700 evrov place, pa 3 pive spige napisejp 500 evrov, te so pa frajeri..

tutu (nepreverjen)

A po tvoje je nešče, šteri se napigej pa ide s ten vozit, nezasluženo dobo kazen? Bravo, predvidevlen ka se ti takšne zadeve večkrat zgodijo oz. dogajajo...

In reply to by Matejko (nepreverjen)

lakalak (nepreverjen)

Glavno ka tan skejtere pa kolesare v grmovji čakajo, kda do se prek ploščadi pelale...

Park (nepreverjen)

Skoraj saki den san v parki, vsakič vidin to “problematično skupino” policaja, redara san pa še nikdar nej vidla niti enoga! Žalostno ka se to dopušča pri bejlon dnevi, sredi parka, na klopci ge se mala deca špancejrajo. Golo sprenevedanje so vsi tej odgovori s policije. Pa nejde se za “prekrškarje” ide se za kaj več.

grinch (nepreverjen)

Točno tako, seveda, če nimajo osnove za pisanje kazni jih ne morejo posati. Imajo presneto dober razlog, da so prisotni v parku, pa naj se tam cel dan sprehajajo. Ali pa se poleg na klopci vsedejo dol.

In reply to by Park (nepreverjen)

Redaneboveč (nepreverjen)

Ste poznali Joškoja.....ključavničar....strugar....Jovanka je bila njegova žena.....

Njega bi trbelo pripeljati v soboški park....on bi zriktamo te mamilo papeke...jebali bi oni svojo mater...

neveneven (nepreverjen)

....na golem otoku.... ten hašišaron vsakemu 2 decilitra pistiti v žilo pa mislim , da je problem rešen....zdaj pa talajte minuse..

blentavi naslovi (nepreverjen)

Ka je te zdaj tou.... grozljivo ali pretresljivo?

komunist Janez (nepreverjen)

do kurza

In reply to by blentavi naslovi (nepreverjen)

komunist Janez (nepreverjen)

kaj pa ,,če je to kakšna injekcijska igla in brizga od kakšnega veterinara,, Sem zadnjič videl enega veterinara iz vrst komunistov,,,kako je cepil komuniste proti svinjski rdečici,,,in vam povem igle je kar metal po tleh

kanžor

komunist Janez ........... Tebe pa je cejpo z nečim ,drugim,ker se ti po cepljenju zmejšalo .

In reply to by komunist Janez (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ma ne

88lujz99 (nepreverjen)

Narkomani v Soboti SO problem in policija si pokriva oči. To znan iz prve roke, đankiji v soboti normalno hodijo okoli in dealajo. Samo zdaj so pač malo bole iznajdljivi, pa si še kakšnoga občana zmes "kujpijo"

Gost12321 (nepreverjen)

Prokleti pikaši, v okau si piknite to k*rčevo iglo

markow83 (nepreverjen)

Rešitev je enostavna. Dodelite se jin more prostor npr. nekša prazna kuča. S prepovedjo in ukinitvijo metadona se toga problema ne rejše. Tak se samo poveča kriminaliteta.

Murska Sobota (nepreverjen)

Narkomanija v Murski Soboti ni problem. Koliko je narkomanov v Soboti med 50-100 ali med 100-200? Ima kdo kak podatek koliko odvisnikov hodi na metadon terpaijo v ZD Murska Sobota. Zdaj skupina v parku kjer si kakega nažgejo pa mogoče spijejo pivo ali dve pa tudi ni ne vem kakšna problematika. Imajo se pravico gibati na javnih površinah. Mogoče je pa res dosti teh odvisnikov iz celotne Pomurske regije, ki prihajajo na terapijo v ZD Murska Sobota ter posledično jim je park in otroško igrišče takoj poleg... Boljša lokacija otroškega igrišča bi tudi bila rešitev.

pendrek (nepreverjen)

Kaj si ti zadet??? Zaradi prekletih narkomanov bomo selili otroško igrišče??? Policijo pa pendrek pa je problem rešen. Beseda tu ne pomaga.

In reply to by Murska Sobota (nepreverjen)

Bibi772 (nepreverjen)

Če bi res samo kakega nažgali pa spili par piv res ne bi bil problem, problem je ker delajo marsikaj več, od amfetaminov do heroina... posledično smetijo park (članek ti točno to pravi!!!) in nadlegujejo mimoidoče.

In reply to by Murska Sobota (nepreverjen)

Nemangaa (nepreverjen)

Po parku se sprehajam dokaj redno.. Tedensko 1-3x... Pa ne gre se za zadevo kot je nekdo napisal,kolko jih je... Do zdaj sem videla skupino oz videvam skupino 8-10 istih ljudi... Med njimi tudi 3 ženske in en dokaj mlad fant(25let?!!!!!!)... Totalno pod vplivom... Ne to.... Kolikox sem že naletela na prepire in PRETEPE... Ko pa ga umirijo pa mu dajo en šus je pa spet vse super vredu... Pikajo se na oči celotnemu parku!!!! In segrevajo heroin in se pikajo in KATASTROFA... Kot s filma...

Lucifer (nepreverjen)

Trbelo bi jin samo enga podkrinko dilera poturite ka bi jin malo razredčo čistoga z smetjo. Ker od čistoga se nede tak hitro ftegno. Pa nej trbej nikše policije pa redarof. Samo tri komunalce z malen cestaron pa prikolico ka jih z klopi poberejo pa odpelajo na kompost.

Znebimo se polžev (nepreverjen)

Dobri ste , še malo pa te se zadušili v smeteh in odpadkih , v lastnem dr....., problem pa kao odvržena igla , pa malo sebe izprašajte od česa vse ste vi odvisni.

. (nepreverjen)

2000-2001 pa z mogoce prlej tudi je hujše problem bil. Igle na sakon konce parka pa tudi med blokovskin igriščon se dobro spomlen kelko igel je blo pa ka so spale po blokaj pa se marsikaj .

eva marela (nepreverjen)

Tudi jaz sem slišala da injekcijske igle bacajo veterinari,,in takrat ko cepijo ta stare komunajzerke proti svinjski rdečici

rile (nepreverjen)

nič,dilere vse polovit in za nagrado obesit v centru mesta ,a uživalce dat v komuno in naj delajo za dozo teh substanc.Bi potem bil red!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice