Fotografija je simbolična
Govorica o velikem preplahu v enem izmed graških nakupovalnih centrov, sploh če poznate koga, ki dela v sosednji Avstriji, je zagotovo dosegla tudi vaša ušesa. 

Zgodba o nakupovalki, ki naj bi v enem izmed graških trgovskih središč videla svojo sosedo, čeprav bi slednja zaradi okužbe s koronavirusom morala biti v karanteni, se morda res sliši povsem realno. 

Poklicala naj bi policijo in možem v modrem zatožila sosedo. Varuhi javnega reda naj bi nakupovalni center zaprli, po obvestilu po zvočnikih naj se na recepciji trgovskega središča takoj oglasi oseba, ki bi morala biti v karanteni, pa naj bi se tam pojavilo kar 24 ljudi.

Vsi naj bi kršili odrejeno karanteno.

Šokantno res in morebiti celo reflektira dogajanje v današnji družbi, a kaj ko je zgodba zvita iz trte.

Kaj pravi policija?

Odmevna informacija se je najprej razširila na družbenih omrežjih, nato se je začela širiti še od ust do ust. V Slovenijo so jo prinesli delavci migranti. 

Zanimivo je, da so zgodbo slišali ne le v graških, ampak številnih drugih, bolj oddaljenih avstrijskih podjetjih. Širila se je med sodelavci, pri čemer vsi, seveda, navajajo trdne informacije pridobljene s strani nekoga, ki naj bi dogajanje v nakupovalnem centru doživel sam.

»Kot kaže, gre za široko razširjeno lažno novico,« za Mariborinfo pojasnjuje Marcus Lamb, tiskovni prestavnik policije na avstrijskem Štajerskem.

»Informacija je že v več različicah in s sklicevanjem na različna nakupovalna središča vedno znova zaokrožila na družbenih omrežjih,« je še pojasnil Lamb in pripomnil: »Z nobenim takim dogodkom nismo seznanjeni.«

Obrnili smo se tudi na nekaj slovenskih zaposlenih v različnih nakupovalnih središčih v Gradcu in okolici - zanimivo, tudi sami za tovrsten dogodek še nikoli niso slišali.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost726 (nepreverjen)

Zakaj torej ta novica, če je laž tako kot tričetrt vaših člankov ?

Kejd (nepreverjen)

Ja za klike, kaj pa misliš. Kot 3/4 vseh člankov tu...

In reply to by Gost726 (nepreverjen)

khmmmm (nepreverjen)

To je isto kak prinas alla gnes sosida mrla po cepljenji, dejte od sodelavke mrlo po cepljenji, nesce v nemciji mro po celjenji, vsi sodelavci ka so cepljeni majo corono pa tak dale! Ciduze vec lidi drugo kak lagati nevej. Taksni se mi hudo, hudo, hudo smilijo. Si predstavlate kaksno zivljenje taksni lidje sploj majo? Valda fest bogo srmaceki

Starejše novice