Prenovi Gregorčičeve in Slomškove ulice sta v polnem teku, a slednje povzroča občanom in obiskovalcem mesta preglavice. Zaprtje je privedlo do gneče in zastojev, zdaj pa je otežen še dostop do osrednjega parkirišča.

Kot smo poročali, je Mestna občina Murska Sobota lani, konec decembra, podpisala pogodbo s Tehno inženirskim birojem za izdelavo recenzije in novelacije dokumentacije kolesarskih povezav za odseka Gregorčičeva in Slomškova ulica, ki bo podlaga za ureditve na teh dveh odsekih, načrtovane v letih 2022 in 2023. 

Celovita prenova Gregorčičeve ulice

V začetku letošnjega leta so nato začeli s celovito prenovo Gregorčičeve ulice, kjer so najprej izgradili novo krožišče med ulico Staneta Rozmana in Gregorčičevo ulico, s čim je bila odpravljena še ena črna točka v prometnem sistemu mesta, so takrat pojasnili na občini. 

Za tem pa so sledila še nadaljna gradbena dela, ki zdaj trajajo že približno pol leta, zaključena pa bodo predvidoma do marca 2023

Obnovljen vodovod, dodatni kanalizacijski kolektor in asfaltirano cestišče

Doslej je bil tako na Gregorčičevi ulici v Murski Soboti izgrajen dodatni kanalizacijski kolektor, obnovljen vodovod in urejena ponikalnica meteornih voda za celotno območje ureditve.

Prav tako je bila urejena meteorna odvodnja z lokalno ponikalnico pri vrtcu Ringaraja. 

Zahodni del cestišča in odsek pločnika sta že asfaltirana, medtem ko je trenutno v teku gradnja na vzhodni strani odseka, kjer bo v sklopu del urejena tudi nova javna razsvetljava in zamenjan ustroj cestišča.

Spremenjen prometni režim na Slomškovi ulici

Dela na Gregorčičevi ulici so zdaj skorajda pri koncu, so pa konec avgusta iz občine sporočili, da se bodo začela še dela za celovito prenovo Slomškove ulice

Zaradi napredovanja del kanalizacijskega kolektorja je od 31. avgusta naprej začasno spremenjen prometni režim na območju Gregorčičeve in Slomškove ulice.

Promet na Gregorčičevi ulici v križišču s Slomškovo ulico poteka izmenično enosmerno. Dostop na Slomškovo ulico je bil omogočen iz Ulice arhitekta Novaka, Kocljeve in Cankarjeve ulice, medtem ko je iz Gregorčičeve ulice zaradi del onemogočen.

Dostop do parkirnih prostorov objektov na naslovu Slomškova ulica 1, 7, 9 in 11 je omogočen čez vzhodni del Slomškove ulice, so obvestili iz Mestne občine Murska Sobota. 

Gradbena dela povzročajo zastoje in pritožbe občanov

Prenova omenjenih ulic je sicer bila že dolgo potrebna in je spodbudna za občino, a občanom že nekaj časa povzroča nemalo preglavic

Najprej se je popolnoma zaprla Gregorčičeva ulica, nato se je tam postavil semafor, ki stoji vse do danes in kjer občani vsak dan bentijo, da se lahko peljejo naprej. Potem se je uvedel enosmerni promet na križišču med Gregorčičevo in Slomškovo ulico, kar je prav tako privedlo do vrst avtomobilov in vsakodnevnega čakanja, opozarjajo bralci. 

Otežen dostop do gramoznega parkirišča

Pred nekaj dnevi so Slomškovo ulico s strani Kocljeve ulice na eni strani popolnoma zaprli, tako da je ta cesta trenutno težje prevozna. Prav tako je zaradi gradbenih del popolnoma zaprto gramozno parkirišče pri avtobusni postaji, ki je za marsikoga v mestu osrednje parkirišče. Kdaj bo tam spet možno parkiranje, se ob tem sprašujejo bralci. 

Dostop do gramoznega parkirišča je sicer res otežen, a je omogočen iz druge strani, torej mimo Diane in avtobusne postaje.

Je pa res, da dostop do parkirišča ni nikjer posebej označen, zato občani menijo, da je parkirišče zaprto in tako že nekaj dni na parkirišču posledično ni avtomobilov, ostali parkirni prostori v mestu pa so prezasedeni. 

To odgovarjajo na občini

Zaradi vprašanj in pritožb smo se kljub temu obrnili na Mestno občino Murska Sobota in jih povprašali o tem, kako potekajo dela na omenjenih ulicah ter kdaj bo spet možen dostop na parkirišče s strani Kocljeve ulice. 

»Na Slomškovi ulici potekajo gradbena dela polaganja nove kanalizacijske cevi. V okviru trenutno vzpostavljenega prometnega režima bodo dela potekala okvirno do 1. decembra. Potem bo promet na Slomškovi ulici ponovno sproščen.

Na Gregorčičevi ulici bo predvidoma v roku 14 dni izvedeno asfaltiranje pločnikov na vzhodni strani ulice in asfaltiranje vozišča s prvim slojem asfalta. Po dokončanju bo promet po Gregorčičevi ulici ponovno sproščen.

V drugi polovici novembra in v začetku decembra bodo potekala dela strnjeno na križišču Gregorčičeve ulice z Ulico arhitekta Novaka, kjer bo izgrajeno novo krožišče,« so pojasnili na občini glede poteka del na omenjenih ulicah.

Ob tem iz Mestne občine Murska Sobota še sporočajo, da razumejo nejevoljo občanov in prosijo za razumevanje. 

»Razumemo nejevoljo občanov in prosimo za strpnost in razumevanje pri dostopih do mestnega središča in omenjenega parkirišča, vendar žal pri tako zahtevni investiciji, kjer se naenkrat ureja celotna komunalna in prometna infrastruktura, brez vmesnih popolnih zapor ceste projekta ni možno izvesti.

Varnost vseh udeležencev je na prvem mestu. Z izvajalcem del se trudimo zagotoviti pretočnost prometa, ko je to možno in varno. Prilagoditve so pomembne tako za osebni kakor za avtobusni promet, kjer se uspešno prilagajajo potrebam na gradbišču, za kar se jim tudi zahvaljujemo,« dodajajo na Mestni občini Murska Sobota.  

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MerklinS (nepreverjen)

Občina cejla je v kaosi. Ljudje se vozijo po mestu kak brez glave. Slovensko ulico prenavlajo 100 let, zdaj so še vse drugo razkopali. SD pa se hvali kak oživla mestno jedro. Čas je ka to nešče popuca pa natira.

Who then? (nepreverjen)

Nej nešče, ampak mi - volilci; drugi nede.

In reply to by MerklinS (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Dela se dela,volitve so tu. Vej te de pa, 4 lejta SD na dopusti. Sobota nema parkirišč za normalno funkcioniranje centra mesta.Tržnica ,zvejzda in še marsi šter objekt nema niti eno svijoga parkirišča. Pa kak bi policaj ,vodo občino,če je na policiji nej delo. Zdaj coj včij Anžela,vau Bauk nam pomagaj tej še nika ne paumni. Zaposlen na državni upravi pa pajdaš,jevška. Sobota je pod SD zaostala in si nakopala drvarnico. Pravijo ka lejtno majo 200.000 € zgube na ekspani.

. (nepreverjen)

Daj ne motaj kakšne volitve sobota se prenavla že kar nekaj lejt pa parkirišče pri postaji je nigdar nej puno prlej prazno. Drvarnico maš pa tij doma.

In reply to by Munt (nepreverjen)

majmuni (nepreverjen)

Ges vas ne razmin. Namesto ka bi srečni bili ka se stvari premikajo na boukše, ka se nekaj obnavla, ka de se končno zrihtala Slomškova pa ka do se napravila krožišča... vij eni in isti palik serete na pune. Pa fala bougi ka so volitve. Sakšo leto bi mogle biti ka bi se te konstano nekaj delalo. Vej pa tou za vas delajo, nede tou nekši SD odneso s sebov gda več nedo meli župana. To de tu ostalo za vse nas. Pa nej vrag ka narod nemre potrpeti par mejsecov gda se nekaj dela. Tou, če se pa lidje ne vejo z avtojami voziti in se silijo v center za brezveze tudi Sobočanci, je pa tou njihov problem.

RakicanecGasilec (nepreverjen)

Ges v Soboto nejden, razen če je čista nujno, zato ka so center čista zavozili pa več ene gostilne pa baute nega. Nas Rakičance so meli Sobočanci za norca, bruha se mi kda gledan tej cirkus.

en en en (nepreverjen)

Ja volitve se bližajo in z delom v zadnjih mesecih kažejo. da so preostalih 44 mesecev spali. Pa jih je datum presenetil in sedaj se pospešeno dela vse povprek, da mogoče narod pozabi njihov spanec.

joze101 (nepreverjen)

TO SLOMŠKOVO VSE NA 3 LETA PRENAVLAJO ZA KAKŠNIH 4 LETA DO PA PRENAVLALI GLAVNO KA SE DELA

majmun jose101 (nepreverjen)

Nej, te pa naj se nika ne dela. Pizdoo ste eni kreteni ka glava boli.
Očitno pa pišeš nek na pamte, ker Slomškova se je nej nič obnavlala že bar 10 lejt ali pa še več.

In reply to by joze101 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To je navadno sranje nej pa delo. Petsto metrov ceste delajo dve leti. Verjetno se pa s temi Ramadani delavci, ki jih ima Pomgrad več ne da napraviti.

Starejše novice