FOTO: Mediaspeed
Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so sporočili, da obiski ostajajo prepovedani in da je danes z mesta pomočnice direktorja za zdravstveno nego odstopila Metka Lipič Baligač.

Obiski v Splošni bolnišnici Murska Sobota ostajajo prepovedani, razen obiskov na ginekološko-porodniškem in otroškem oddelku ter obiskov iz pietetnih razlogov, dodajajo v soboški bolnišnici. 

Svojec za obisk pacienta potrebuje samo izpolnjen vprašalnik o zdravstvenem stanju, s katerim potrjuje, da nima znakov okužbe. Če prihaja na obisk k pacientu večkrat tedensko, mora predložiti negativni izvid na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od treh dni, ali dokazilo o cepljenju proti covidu-19, s katerim dokazuje da je od prejema drugega odmerka cepiva Biontech/Pfizera preteklo najmanj sedem dni, od cepiva Moderne najmanj 14 dni oziroma od prejema prvega odmerka AstraZenece najmanj 21 dni.

Obisk je možen tudi s pozitivnim rezultatom testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šestih mesecev, ali s potrdilom zdravnika o prebolelosti covida-19, pri čemer od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev. Obiski so dovoljeni med 14.00 in 14.45.

Lipič Baligačeva odstopila iz osebnih razlogov

V Splošni bolnišnici Murska Sobota bodo začeli cepiti proti covidu-19 posebej ranljive kronične bolnike v skladu z aktualno nacionalno strategijo cepljenja. Kandidati za cepljenje se lahko prijavijo za cepljenje od 3. 5. 2021 ob torkih in petkih med 8.30 in 9.30 po telefonu številka 02 51 23 455.

Pomočnica direktorja za zdravstveno nego v bolnišnici Metka Lipič Baligač je danes odstopila iz osebnih razlogov zdravstvene narave. Direktor bolnišnice Daniel Grabar je za to področje od 3. 5. 2021 kot vršilko dolžnosti imenoval Natašo Kreft.

Komentarji (3)

Neko (ni preverjeno)

Čas je bil! Zaradi določenih oseb na vodilnih položajih je odšel marsikateri dober delavec iz bolnice.

šanči--cibek (ni preverjeno)

Ne bo se poznalo ,ka je ne bo . Daleč prepozno je odstopila .

pacientko (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Spošovana glavna sestra iskrena vam hvala za vaše delo in za vse kar ste storili za nas preproste ljudi

Starejše novice