Danes se začenja mini poletni računalniški tabor, na katerem se bodo udeleženci preizkusili v programiranju prave android igre.

Gimnazija Murska Sobota v sodelovanju fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru pripravlja mini poletni računalniški tabor. Inštitut za računalništvo poletne šole izvaja že tretje leto zapored. Letos beležijo okrog 60 udeležencev, kar pomeni, da je interes letos za 50 odstotkov večji kot lani, saj se je lansko leto poletne šole udeležilo 40 učencev.

Tabor je namenjen osnovnošolcem, ki jih to zanima, in dijakom, ki izberejo informatiko za izbirni predmet. S tem želijo pomagati dijakom pri lažjem prehodu v novo šolsko leto. Delavnice, ki so poučne, zabavne in hkrati še brezplačne, bodo potekale danes ter prihodnja dva dni med 8. in 13. uro na Gimnaziji Murska Sobota.

Razvili bodo pravo android igro

Tako mladi kot tisti malce starejši veliko časa preživimo na telefonu, vendar ta čas ni namenjen le telefonskim klicem, kot smo bili navajeni do zdaj. Vedno več časa na telefonu porabimo za vsa ostala opravila: dejavnosti na družabnih omrežjih, prebiranje vsebin na spletu, pomoč pri športnih dejavnostih in ne nazadnje tudi za igranje iger. Zato bodo udeleženci najprej spoznali razvoj igre ter njihovo delovanje, s pridobljenimi veščinami pa bodo ustvarili tudi svoje programe in igre. 

Vse skupaj bodo začeli na osnovni ravni. Seznanili se bodo s potrebnimi orodji, veščinami in znanji, ki jih potrebujejo za samostojen razvoj. V treh dneh bodo svoje znanje nadgradili do te mere, da bodo lahko začeli z ustvarjanjem svojih programov. Kot rezultat pa bodo razvili lasten program in igre in to le v treh dneh.
 

*Slika je simbolična

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice