Za odziv na včerajšnje burno dogajanje ob načrtovani premestitvi 40 okuženih s koronavirusom se je odzvalo vodstvo Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj. Svoje je danes povedal tudi premier Janez Janša.

Kot smo že poročali, s koronavirusom okuženih oskrbovancev ljutomerskega doma starejših ne bodo selili v Splošno bolnišnico Ptuj, kar je sinoči po seji vlade na Brdu pri Kranju izjavil minister za zdravje Tomaž Gantar

Ob tem je dejal, da bo poiskal novo rešitev, saj se s pristojnimi v bolnišnici nima več kaj pogovarjati, če ne želijo razumeti, zakaj bi bila selitev potrebna. 

Na te očitke v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj odgovarjajo, da pomoči niso zavrnili, ampak so samo osvetlili dileme in tveganja napovedanega dejanja z več zornih kotov. »Menimo, da je prevladal razum in se je za pomoč bolnikom iz Doma upokojencev Ljutomer našla ustrezna rešitev,« pravi Anica Užmah, direktorica Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Vodstvo trdi, da dogovora ni preklicalo oziroma zavrnilo

Zakaj je prišlo do spremembe, pa v ptujski bolnišnici menijo, da so se najverjetneje ponovno proučila dejstva, ki naj bi bila na sestanku ministru tudi predstavljena, in da so ta dejstva vplivala na odločitev ministra, da se selitev ne izvede.

»Očitno so se preverile še druge možnosti, kot je Psihiatrična bolnišnica Ormož. Upamo si trditi, da s svojim koordinatorjem in drugimi strokovnimi sodelavci uspešno obvladujemo situacijo v domovih starejših na svojem teritoriju. V neposredni bližini bolnišnice imamo dom, z dvakratno kapaciteto ljutomerskega,« dodaja vodstvo Splošne bolnišnice Ptuj.

Poleg tega dodajajo, da se je najverjetneje upoštevalo, da so »relativno majhna bolnišnica brez rezerv pri kadru in vsak izpad kadra ali okužba ogrozi vse druge dejavnosti«.

Menijo, da zagotavljanje kadra za oskrbo dodatnih 40 bolnikov ni enostavna matematika ob veliki neznanki, da se virus lahko razširi med zaposlene. »Verjetnost, da bi tudi sami zelo hitro zapadli v pomanjkanje kadra, je zelo velika,« še dodajajo v Splošni bolnišnici Ptuj.

Janša: »Žalostno obnašanje kadrov stranke SD«

»Žalostno obnašanje kadrov stranke SD, ko je treba poskrbeti za karanteno za rojake ali za bolne Slovence, ki so celo življenje plačevali davke in prispevke v Sloveniji. Solidarni so samo s tujci. Pa še to takrat, ko jih drugi vzamejo na svoj dom,« pa je po drami na Ptuju zapisal premier Janez Janša.

Spomnimo ...

Iz Doma starejših občanov Ljutomer so želeli štirideset varovancev, sicer asimptomatskih bolnikov, ki sicer ne potrebujejo hospitalizacije, preseliti v ptujsko bolnišnico, »da bi lahko v domu vzpostavili normalne razmere, možnost delitve oskrbovancev na okužene in neokužene, razkuževanje prostorov in kar je še treba«. 

A glede na upor bolnišnice, ki ga je minister za zdravje označil za nepotrebnega, bodo našli drugo rešitev.

Tri nove okužbe

V torek so sicer v Domu starejših občanov Ljutomer odvzeli 25 novih vzorcev, na testiranju pa sta bila pozitivna dva stanovalca in eden zunanji zaposleni. Skupno je bilo tako do torka okuženih 113 ljudi, od tega 83 stanovalcev, 22 zaposlenih in 8 zunanjih sodelavcev, ki pomagajo v domu.

Skupno pa je do sedaj ozdravelo 26 stanovalcev in osem zaposlenih.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Delavec na minimalcu (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tej Janša je rejsan norček.....

Legenda vseh legend (nepreverjen)

Vsaka čast JJ. Naj gron vdare v te komunistične dreke ka bi pomagali samp Allahon Akhbaron.

Karel44 (nepreverjen)

Sramota za eno bolnico, ki zavrne bolnega človeka

Svetice13 (nepreverjen)

Zdravstveni dom na Ptuju obvladuje SD kader........ Pa je v prvi vrsti namen nagajati jansevi vladi......NI NAKLJUCJE, DA SO V TEM ZDRAVSTVENEMU DOMU MED NAJBOLJE PLACENIMI DOKTORJI V SLOVENIJI........

Orožje Maske JJ (nepreverjen)

To je bila smrdljiva bombica od JJ, sodeluje pa tudi Desus s Gantarjem in Pivčevo.

Niso imeli namena poskrbeti za starostnike ampak samo provocirati. Slišal sem, da SD ni bil proti premestitvi, ampak so samo Janšo in Gantarja kritizirali, ker se ne pogovarjata z lokalnimi župani in delata na svojo roko. Žalostno ka se to dogaja SDS, SMC, Desus, Nsi = korupcija

čikapajo (nepreverjen)

Janša bba in 16 razbojnikov = naša vlada. Pa kaj bi JJ rad? Že davno je za na smetišče zgodovine. Poznamo ga in vemo, kaj vse je delal.
Ko je bil v vladi je bilo sranje.
Če bi bil njegov župan na Ptuju in njegov kader v bolnišnici Ptuj se sploh ne bi oglasil.
Sedaj im priložnost, da pač udriha po njih. Njemu primerno. Še srečen je, d je do tega prišlo, da ima vzrok, da udari po političnih nasprotnikih.
Da je njegov napad politično motiviran pove to, da vpleta stranko SD !!!
Nisem pristaš nobene stranke. Ampak, če nekdo pri taki stvari omenja nasportno politično stranko je to politično motiviran napad.
Tak, da ne gre za skrb za bolnike. Če bi res šlo SAMO za bolnike bi se osredotočil na dejanja vodstva bolnišnice in NE bi vpletal političnih strank.
JJ, preveč te poznamo, da bi ti nasedli!!!!!!

12 (nepreverjen)

Iz marsa se vidi da so jim "nastelali" in sedaj politicno obracunavajo s sd.
Presmesno.Politika me ne zanima.Bi bilo pa trgovino z orozjem ob osamosvojitvi raziskat pravno z epilogom na sodiscu.Novinarji so jo in ni bilo tozbe in nic.....

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Daj ne seri, no. Napad na JJ, sovraštvo in izključevanje se gredo izključno leve stranke.... Se ne spomniš "koalicije sovraštva do JJ" s komedijantom na čelu?? Pa kako je neslavno dezertirala in propadla?? Saj pa drugega rezultata ni moglo biti.
Ko nekdo izpostavi RESNICO, potem naj ne jokajo... Kaj pa prisega zdravnikov, Hipokratova prisega? Več ne velja? Včeraj vstaja, danes pa "saj nismo mi nič prekinili dogovora."

In tudi to je res: vse lewnuharski "plemeniteži" podpirajo, so svetovljanski, multi-kulti, moralneži do konca in naprej. Samo NE NA LASTNEM DVORIŠČU!! Ko morajo sami nekaj narediti, potem vstaja.

Ampak, to je SOCIALIZEM: slej ko prej zmanjka denarja drugih ljudi.

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

Lotmerzanar (nepreverjen)

Jansa je bil, je in bo ostal zgagar.

vodka (nepreverjen)

Direktorovo sranje naj zdaj drugi rešavajo pa reskerajo svoje življenje? Zakaj je dom več nej dobo čistilnoga servisa za čiščenje? Zakaj zaposleni niso smeli uporabljati zaščitnih sredstev po potrebi?.....

Bluemounta (nepreverjen)

Ptujska bolnica je pokazala kaksno govno je najraje imajo paciente ki niso bolani in da ni dela z pacienti

vprašaj (nepreverjen)

Zanima me: Zakaj Ptuj in ne bolnišnica v Rakičanu, kamor Ljutomer gravitira?

Mozart (nepreverjen)

Či bi bli pametni bi vsem na ptuji za 60% place znizali pa dali nam ki delamo brez ugovorov 😉👍

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Mene pa zanima koliko ubogih starčkov je izdihnilo, ker je ptujska bolnica bila proti sprejetju

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice