Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 6. februarja, opravili 1247 PCR in 47.655 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 5512 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 1748 PCR in 77.148 hitrih antigenskih testiranj potrdili 7458 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 187.767 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Pomurju 390 novih okužb

Največ okužb so zabeležili v Gornji Radgoni, in sicer 58. V Murski Soboti so jih včeraj potrdili 51, v Ljutomeru 31, v Radencih 27, v Puconcih 25.

Občina Apače jih je zabeležila 21, Lendava, Moravske Toplice in Sveti Jurij ob Ščavnici po 19. 18 novih primerov imajo na Tišini, 14 v Beltincih, 12 v Turnišču.

Devet novih okužb ima občina Velika Polana, osem Črenšovci, po sedem novih primerov beležijo občine Odranci, Križevci in Cankova. Šest so jih tokrat zaznali v občini Rogašovci, po pet pa Kuzma in Hodoš.

Občine Grad, Veržej in Kobilje imajo po štiri nove okužbe, Gornji Petrovci in Dobrovnik pa po tri. 

Kot zadnje imata po dve novi okužbi občini Razkrižje in Šalovci.  

Včeraj so bile v vseh pomurskih občinah zabeležene nove okužbe.

Najbolje kaže občini Kobilje 

Najmanj aktivnih okužb je zabeleženih na Kobilju, in sicer 20. 

Najslabše kaže Murski Soboti, kjer je trenutno 1934 aktivnih okužb, sledi Ljutomer s 1139 primeri. 
 

Kako je s precepljenostjo?

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 68.999 oziroma 60,1 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 66.749 posameznikov oziroma 58,2 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Pomurju cepljenih 34.057 oseb oziroma 29,7 odstotka prebivalcev.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ej ti (nepreverjen)

Še vedno hodiš sem preverjat lažne številke? Bogvari da bi prisluhnilo znancem in sorodnikom, ki ti tupijo resnico, ljudem ki vedo brskati po internetu in ne gledajo samo sobotainfo, 24ur, Boris vam laže. Tebi paše ta cirkus, a zaradi tebe in tebi podobnih bomo vsi obubožali. Poglej okoli sebe, vidiš da so cepljeni bolani, šibki... Ne lažite si več, zjebani ste, a boste o tem tiho ker ste dobili večjo penzijo in dodatke.

💉💉 (nepreverjen)

Malo menje vijsi na Facebooki pa idi malo v naravo, de ti hasnilo ka ti glavco prelufta! Pusti Mirana Rubina Ubobozo pa bos kvecjemi zato, ka si v zivoti nej naredo nika iz sebe, po lastni krivdi, nej zaradi drugih

In reply to by Ej ti (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Ti zgleda da danes nisi niti enkrat vuni bija, če ne bi veda ka fuuuda kot zmešano in ni za vuni biti glih bilo 💨💨🌪️🌪️🌬️🌫️

In reply to by 💉💉 (nepreverjen)

Ej ti (nepreverjen)

Injekcija, izjemno dober argument 😂Če bi gledal malo širše bi videl da je Miran le pljunek v morje proti vsem doktorjem, znanstvenikim kateri opozarjajo na nepravilnosti in nevarnosti. Ampak dobro, ti si omejen na Pomurje. Če ti kaj ne paše zmerjaš z fb doktorji, čeprav sam verjetno sam visiš več kot jaz. Poznam take, uživaj v mehurčku, če bo počil bo malo zabolelo.

In reply to by 💉💉 (nepreverjen)

Gigi govedina, (nepreverjen)

Non stop te grdi spomenik, redno se palite na njega.

Starejše novice