Picerija Nona si je po mnenju bralcev Sobotainfo zaslužila naslov "Naj pica Pomurja". Zato smo obiskali "prvega moža" None Smiljana Fekonjo, ki je bil nad izborom navdušen in počaščen.

Začetki picerije Nona segajo petnajst let nazaj. Takrat je Nona svoje mesto našla v okolici Lenarta, Smiljan Fekonja si je tako način izpolnil otroške sanje in želje.

"Že petnajst let se ukvarjam z gostinstvom, to je bila tudi moja otroška želja. Že pred tem sem bil zaposlen v gostinstvu, nato pa pri očetu, torej v mesariji Fekonja, kjer sem tudi nabiral podjetniške izkušnje," pravi dobro razpoloženi lastnik None.

Začetki leta 2003

Ko je bil čas pravi, se je odločil, da gre na svoje.

"Čakal sem, da se mi porodi prava ideja in prava priložnost. V mojem primeru je bilo to pri Lenartu, kjer smo leta 2003 odprli prvo gostilno. Pravzaprav smo obstoječi prostor priredili na način, ki nam je ustrezal," se spominja začetkov v Lenartu.

S težkim srcem zapustili Lenart

Dolgo je vse teklo kot po maslu, tudi gradnja avtoceste, ki se je zgodila pred predvidenim rokom, jih ni ustavila. Na njihovo žalost, v tistem času, pa jih je ustavila iztekajoča se enajstletna pogodba.

"Skoraj leto dni so potekala pogajanja o tem, da ostanemo v Lenartu. Z ženo nisva želela zapustiti tiste lokacije, tistega prostora, ki smo ga uredili in vzeli za svojega. Želeli smo priti do dogovora, a ni uspelo. Čeprav je prišla avtocesta, smo mi še vedno dobro poslovali in zato si selitve nismo želeli," pravi in dodaja, da so naposled z veliko žalostjo morali vse pustiti za seboj.

Prekmurje je bila prva izbira

Zdaj na tisto izkušnjo gleda kot na nujno zlo, z ženo sta vesela, da ju je pot odnesla v Prekmurje. 

"Imeli smo srečo, da smo prišli v Prekmurje, kamor je mene osebno vleklo že od nekdaj. Potem ko smo zapuščali Lenart, je bilo Prekmurje prva izbira. Nekaj časa je kazalo, da ustreznega prostora ne bomo našli, saj nismo hoteli z glavo skozi zid. Mi podjetniki radi pravimo, da nas morajo prsti srbeti, da vemo, da gre za pravo stvar. No, ta je naposled tudi prišla in tako smo pristali tukaj".

Tako kot vsak začetek, tudi njihov, čeprav že drugi, ni bil lahek.

"Zalogaj je bil velik, lokal je namreč potreboval temeljito obnovo, toda priznati moram, da smo si tega tudi želeli. Želja je bila namreč takšna, da uredimo tako, kot si želimo, prednost pa je bila ta, da smo šli v odkup lokala. Na tak način je bilo še več zagnanosti, saj smo delali zase".

Nagrada za dobro delo

Počasi, a vztrajno je na mestu, kjer je nekoč domoval Habot, nastajala nova Nona. Čeprav nova, pa si je ime ustvarila že v preteklosti in tako je tudi v Mursko Soboto prihajalo vse več strank. Kot vse kaže, predvsem zadovoljnih strank, ki so jim pomagali do priznanja Naj pica Pomurja po izboru bralcev Sobotainfo.

"To laskavo priznanje je za nas velika potrditev, da smo v teh treh letih opravili dober posel in smo uspešni. Počaščeni smo, da so bralci izbrali nas, to je potrditev, da dobro delamo z gosti in predvsem, da delamo kvalitetno. Da bomo tako dobro sprejeti, si nismo mislili in to je tudi ena obveza za naprej, ki nas sili v to, da bomo še boljši," je ob prevzemu priznanja povedal Fekonja.

Za konec dodaja, da je to priznanje plod dobrega sodelovanja vseh, ki skrbijo, da stranke od njih odhajajo zadovoljne in site.

"To je priznanje vseh nas. Tako picopekov, kuharjev, natakarjev in čistilke, torej vseh, ki tako ali drugače soustvarjamo to zgodbo. Smo dobra ekipa, smo ena velika družina in vsi se maksimalno trudimo, da je vse tako, kot mora biti. Ta nagrada pomeni, da smo na pravi poti".

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mun (nepreverjen)

Se strinjam,velika pridobitev za Soboto,ka pa se tiče šefa "kapo dol˝".

Borka.. (nepreverjen)

Ka ti pomaga to glasovanje na pamet ce smo pa mele tekmovanje najpicopeka ..z sodnikame!

Prelec (nepreverjen)

Nonina pica je nite malo nej najbaoksa pa sten ka jih dosta tude napisalo ka jin nej nite malo ok me zanima kak je prisla sploj na prvo mesto

Gobicaaaaa (nepreverjen)

Tak kak volitve, najbaokse nikdar ne zmaga

In reply to by Prelec (nepreverjen)

Inspektorat (nepreverjen)

To je vse podkupleno

In reply to by Prelec (nepreverjen)

Yeap (nepreverjen)

Kako bi ti vedel kaj je dobra pica če niti slovenščine ne obvladaš....

In reply to by Prelec (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Či se že dičiš z znanjon slovenščine, bi lejko zanu, ka pred veznikon ČE prijde vejca, na kunci vprašalnoga stavka pa vprašaj, tüdi či si uporabo trij pike...

In reply to by Yeap (nepreverjen)

Gmailko (nepreverjen)

Haha ja glij de Fekonjo zanimala nekša kvazi plaketa tretjerazrednoga levičarskoga portala, osnovana na vprašalniki keri ne zagotavlja niti enoga načela legitimnosti izbire

Kampor (nepreverjen)

Odlična hrana in prijazno osebje, zato je tudi vedno gužva.

vladop (nepreverjen)

Okusi so različni zato je teško določiti zmagovalca NAJ PIZZA ,gleda gostilne NONA pa je prinesla eno popestritev v Pomurje i M.Soboto !

VRANA (nepreverjen)

Ja, okusi so različni, to sploh ni dilema. Je pa ta naziv verjetno odraz celotne slike "Picerija Nona". Prijeten ambient, razgiban, prijazno osebje, vzdušje, ko prideš v polno gostilno,....... In to doživetje pizze je lahko čisto drugačno, kot v kakšnem antipatičnem ambietu, vzdušju.....
Bravo Nona !!

"kapo dol" (nepreverjen)
Vajz (nepreverjen)

Odlična picerija, solidna pica, samo tabaskoja nemajo. Zatou ne odin več, ka mi je glupo svoj tabasko sebof v oštarijo nositi....

Prekmurecpoduse (nepreverjen)

Nona je bila zbrana zato ka ma sir pod salamo dano pa ze kao najbaoksa. Nika posebnoga neje in se nite malo ne zaslujze naziv najbaoksa.

Inspektorat (nepreverjen)

To sobotainfo zbrao kera jin najbaoksa nej pa narod.

In reply to by Prekmurecpoduse (nepreverjen)

Zbunek (nepreverjen)

Moj bog. Kako je to logoce. Tu je bila pa uirija podkupljena. Osebno slabse pice kot sem jo dobil v Noni se nisem dobil nikjer. Nikakvo in nevredno odstetega demarja.

skraban (nepreverjen)

Mislim da zasedenost lokala pove svoje.
Čestitke dobitniku.

đa (nepreverjen)

Najboljša, nikoli ne razočara

gost765 (nepreverjen)

Najboljša pizza v Murski Soboti!

t (nepreverjen)

Ka jim tak slabo gre, da se je moral vključiti sobotainfo?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice