Povezujejo lokalne proizvajalce kmetijskih pridelkov in izdelkov ter vzpostavljajo kratko dobavno verigo na lokalnem trgu.

Panobauta je trgovina, ki deluje v Panonski vasi v Tešanovcih, deluje pa tudi spletna trgovina na naslovu: https://panobauta.si/shop/.  

Ponujajo širok spekter lokalno pridelanih živil, pridelkov in izdelkov

Potrošniki, ki jim je pomembno uživanje kakovostne lokalne hrane, lahko pri njih kupijo domače bučno olje, krompir, česen, solato, paradižnik, kumare, jabolka, različne bio moke (pšenična, pirina, ajdova), kaše, kis, domača žganja (aronija, viljamovka, sliva, jurka) likerje (aronija, figa), marmelade, sokove, čokolado, pralineje, mesne in mlečne izdelke ter bela in rdeča vina.

Pridelke in produkte v Panobauti ponujajo Damjan Jerič, Paradajz d. o. o., Grajski vrtovi d. o. o., Sadjarska kmetija Pucko, Kmetija Mikola, Posestvo Passero, Kmetija Šukar, Ekološka kmetija Vila Natura, Kmetija Vogrinčič-Hanžel, Kmetija J.A.N.A, Radgonske gorice, Sadjarstvo Ficko, Kmetija Novak in KMG Panorganic.

Kratka dobavna veriga med dobavitelji in odjemalci

Projekt Panobauta z vodilnim partnerjem Grajski vrtovi d. o. o. je bil zasnovan s ciljem, da se zmanjša dobavna veriga med dobavitelji in odjemalci. To je del evropske strategije »od vil do vilic« za zmanjšanje dobavnih prehrambnih verig in promocijo lokalnih pridelkov.

Skozi projekt je nastalo partnerstvo s štirinajstimi lokalnimi dobavitelji kmetijskih izdelkov ter vzpostavitev prodajne verige na lokalnem trgu in vzpostavitev trgovine v turističnem naselju Panonska vas.

Grajski vrtovi, trgovina in storitve d. o. o., del dobavljenih surovin tudi predela v končne izdelke in jih prodaja na lokalnem trgu. Poleg trgovine pa poteka prodaja tudi na stojnicah, v javnih zavodih in na spletu.

Panobauta skrbi za vzpostavitev prodajne verige lokalnih proizvajalcev z namenom prodaje njihovih pridelkov in izdelkov na lokalnem trgu, povečanje prodaje lokalnih pridelkov in izdelkov na lokalnem trgu ter zmanjšanje obremenitve okolja zaradi prevoza proizvodov. 

Projekt je sofinancirala Evropska unija skozi Program razvoja podeželja. Skozi projekt se je zaposlila ena oseba.

Starejše novice