FOTO: Bobo
Organizator koncertov Miran Trol še ni dal jasnega odgovora glede datuma koncerta, čeprav bi ga moral do polnoči. Tudi po tem roku lahko prijavi koncert, vendar bo takrat policija spet odločala o tem, ali bo izvedbo koncerta dovolila ali ne.

Trol je prvi koncert hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona v Sloveniji nameraval organizirati že maja 2017, a so ga takrat na priporočilo policije prepovedali. Mariborska upravna enota je v začetku letošnjega maja že drugič sprejela sklep o prepovedi koncerta. Trol se je zato pritožil na Ministrstvo za notranje zadeve, ki je pritožbo sprejelo kot utemeljeno in odpravilo odločbo o prepovedi. 

Trol zanika, da bi na koncertih dovolil ustaške simbole

Hrvaškemu pevcu mnogi očitajo ustaštvo in nacionalizem, vendar sam trdi, da s svojimi nastopi zagovarja zgolj ljubezen do Boga, družine in hrvaške domovine.

Da ne gre za poveličevanje ustaštva se strinja tudi Trol, ki pravi: »Sem organizator koncertov in moji koncerti so vedno bili in bodo skladni s predpisi. Ustaške ali bilo katere druge sporne ikonografije na mojih koncertih nikoli nismo in jih tudi nikoli ne bomo dovolili.«

Rok za prijavo koncerta se je iztekel opolnoči

»Mi imamo trenutno zvezane roke, kot tudi policijska postaja, ki je dala prepoved prireditve,« je včeraj pojasnil načelnik upravne enote Srečko Đurov. Z odločbo notranjega ministrstva je namreč ustavljen postopek izpred treh let. 

Organizator koncerta je imel možnost v treh dneh predlagati nov datum koncerta. Če bi to storil, mu niti policija in niti upravna enota izvedbe dogodka ne bi mogli več preprečiti.

Rok za prijavo koncerta se je iztekel opolnoči, a Trol zaenkrat koncerta še ni prijavil. Tudi pozneje lahko organizator znova prijavi prireditev, a bo takrat policija znova odločala o tem, ali bo šla znova v prepoved koncerta ali pa ga glede na izdano odločbo dovoli.

Zaradi koronavirusa koncerta še niso napovedali

Povpraševanje za koncerte je veliko, pravi Trol: »Želim organizirati čim več koncertov. Spoštujem predpise in ukrepe covid-19, zato ne morem danes napovedovati datumov koncertov. O terminih novih koncertov bomo javnost obvestili takoj, ko bodo to  dopuščale okoliščine.«

Thompson je prepričan, da si Maribor zasluži njegov koncert

Thompson je v izjavi za Reporter povedal, da kljub odločitvi ministrstva o odpravi prepovedi, v bližnji prihodnosti tega ne more organizirati. Kot razlog navaja še vedno trajajoče krizne razmere zaradi koronavirusa. 

Dodal je, da si Maribor in Slovenija zaslužita, da izvede koncert in s tem dokaže neutemeljenost napadov nanj. Zaradi težav z organizacijo koncerta v Mariboru naj ne bi zahteval nobene odškodnine od Slovenije, saj da spoštuje odločitve slovenskih institucij. 

Bo organizator zahteval odškodnino? 

V nasprotju z izjavo, ki jo je Thompson podal za Reporter, je minister Aleš Hojs v izjavi za javnost povedal, da Thompson po njegovih neuradnih informacijah ne želi več izpeljati koncerta v Sloveniji in da bo organizator Milan Trol na podlagi odločbe ministrstva zahteval odškodnino, saj naj bi imel zaradi prepovedi za več kot sto tisoč evrov škode. Zahteval naj bi 149.000 evrov.

Komentarji (10)

ZAKAJ PUMPATE NAROD (ni preverjeno)

ZAKAJ PUMPATE GOR NAROD, prekinete že enkrat pisati o komunistih, četnikih, ustaših vsi so ista banda in v Sloveniji delajo samo sranje, nagnati je vse v p.... m......

. (ni preverjeno)

Naj gre raje u lublan.

predlog za koncert (ni preverjeno)

kaj pa če enostavno narod bojkotira ta in podobne koncerte, tako še najbolj pokažemo kdo smo....

Susjususus (ni preverjeno)

Ka de spilo tu tej njihove hrvatske himne!!! Naj spila tan ge njeme je mesto! Zabrana!!!

Karčči (ni preverjeno)

Ednim v Radencaj pa ge redno prišlo.
Pozdrav od starog agenta KOS-a.!

Ha, ha , ha (ni preverjeno)

Ma ne , besedilo mora biti : Rdečo zvezdo bom nosila ..." te pa ne bo problemiv .

aaadddd (ni preverjeno)

"Hrvaškemu pevcu mnogi očitajo ustaštvo in nacionalizem, vendar sam trdi, da s svojimi nastopi zagovarja zgolj ljubezen do Boga, družine in hrvaške domovine"

Te umotvor lejko samo pride od človeka keri ne pozna zgodovine in namerno glavo rine v zemlo. Sramota.

Horgoš (ni preverjeno)

Toplo proporočam branje Nadškof genocida, Marco Riveli.
Za tiste, ki častijo tompsona bo to res lahkotno branje. Za ostale malo manj.

goostt (ni preverjeno)

še ne more napovedati datumov Thompsonovih koncertov,
preselili ga bodo v Stožice Ljubljana, ugotovili so, da ustaši in domobrancu spadajo skupaj !!

KONTRA - (ni preverjeno)

pa kdo je tej tomson,kakšni ustaš, ka se telko piše o njemi.

Starejše novice