V vzgoji in izobraževanju aktivnih 137 okužb, v karanteni 663 učencev in 34 oddelkov.

Z novim koronavirusom je aktivno okuženih 63 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter 74 učencev. V karanteni je skupno 34 oddelkov in 663 učencev, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

Po poročanju sledilnika so zadnji dostopni podatki o aktivnih okužbah na voljo za 3. september. Na ta dan je bilo med učenci največ aktivno okuženih v osnovnih šolah, in sicer 41. Na ta dan je bilo okuženih tudi 31 srednješolcev, en učenec v osnovni šoli s prilagojenem programu in en učenec v vrtcu.

Podatki sledilnika kažejo, da je v Pomurju trenutno stanje takšno:

  • na Dvojezični osnovni šoli II Lendava zaradi suma na  okužbo odsoten en zaposleni,
  • na Osnovni šoli Beltinci zaradi suma na okužbo odsotni trije učenci,
  • na Osnovni šoli Sveti Jurij ob Ščavnici zaradi suma na okužbo odsoten en učenec.

Največ učencev je bilo 3. septembra v karanteni v osnovnih šolah, kar 320.

Hkrati je bilo v osnovnih šolah v karanteni tudi 14 oddelkov, 11 oddelkov se je šolalo na daljavo. Karantena je bila odrejena tudi 200 srednješolcem, prav tako osmim oddelkom, pet oddelkov se je šolalo na daljavo, še poroča sledilnik. Na ta dan je bilo v karanteni tudi 133 učencev v vrtcih in 10 oddelkov. V osnovnih šolah s prilagojenim programov pa je bilo v karanteni 10 učencev in dva oddelka, en oddelek se je šolal na daljavo.

Med učitelji največ okuženih v osnovnih šolah

Med učitelji je bilo 3. septembra največ okuženih med zaposlenimi v osnovnih šolah, in sicer 21. Sledijo vrtci, kjer je bilo okuženih 20 zaposlenih, in srednje šole, kjer je okužbo prebolevalo 12 zaposlenih. Okuženi so bili tudi štirje zaposleni v zavodih ter po trije v osnovnih in glasbenih šolah.

Medtem v dijaških domovih po doslej znanih podatkih še niso potrdili koronavirusne okužbe.

Komentarji (14)

retretret (ni preverjeno)

Jaja, opet šaule doj zaprejti. Pouk od domi. Velke dodatke v javnon sektori. Kak pa naček. Se vidimo maja! Iden na zaimsko spanje.

afta he (ni preverjeno)

Koliko je okuženih med necepljenimi in koliko med cepljenimi? Zgleda da se pri nas dela vse na tem, da nas zopet zaprejo v mišjo luknjo. Tistemu ravnatelju v osnovni šoli so že pojasnili zadeve glede Covid 19.

virolog (ni preverjeno)

Uvesti obvezno cepljenje. Skrajni čas.

. (ni preverjeno)

ja in še folk bole mentalno spravite v kaos pa proti vladan pa države. Majkemi ste eni majmune pa nekse strokovnjaki po spleti. In neman nic proti cepljenje.

In reply to by virolog (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

banda Janšova. Pa ščejo vse spokradnoti in zapraviti.

9221 (ni preverjeno)

in je učenec v karanteri in vsi nejgovi sošolci, a njegov brat ali sesata hodita še naprej v šolo, doma se pa skupaj igrajo in jedo. Pa razumi kdor more. Ni logike, razen logike korona dodatkov in prodaje nepreverjenih cepiv.

cepleni san (ni preverjeno)

Isto kak gda maš doma v familiji okuženoga, pa tudi betežnoga keri je nej cepljeni, lejko ovi družinski člani keri so cepljeni normalno odijo v službo in šolo, če glih je zdaj že vsen jasno ka tudi cepljeni lejko nosimo virus naokoli. Logika je pa bila očitno prva žrtev tej korone. Takšni ukrepi in omejitve kak jim mamo že leto pa pol so sprejemljivi in normalni edino totalnin idioton ali pa tistin ka so dobivali nenormalne korona dodatke.

In reply to by 9221 (ni preverjeno)

045 (ni preverjeno)

Ja to ka niso v karanteni še ne pomeni ka morajo hoditi okrog... če bi bili kelko telko normalni bi se izogibali stikom, samo enim slovenceljnom nič ne kapne dokler ne dobijo papirja/odločbe - samo potem pa to spet ni dobro da jih nekdo sili oz jim ukazuje.

In reply to by cepleni san (ni preverjeno)

ceplilol (ni preverjeno)

in potem grozijo z novim indijski sevm, ki so ga poimebnovali delta, V indidji vse polno tega virusa, v sosednji državi pa talibani skačejo okrog brez mask, brez cepiv, brez karantene, kje je logika. A je virus omejen na državne meje??

Hik (ni preverjeno)

Res je, virus je omejen na "demokratične" države. Talibani so diktatorji (enako kot beloruski predsednik in še kdo) in ker so nagnali Američane iz svoje države, so z njimi nagnali virus. Gre torej za "demokratični virus".

In reply to by ceplilol (ni preverjeno)

brgitar. (ni preverjeno)

Gibraltar ima 99 % precepljenost.
Trenutno beležijo 2500 % rast NOVIH covid primerov na dan.
Mar ta grozni izbruh povzroča tisti 1 % necepljenih?

Dukjeh (ni preverjeno)

Zdaj so se še na deco spravili pijzda van je materna lažniva da vas ni sram izrodki eni lažnivi! Ne se držati nobenih ukrepov v šoli ker ni nobene nevarnosti al ste psi al kaj je z vsmi narobe gre se za NATEG in PREVARO!

heh (ni preverjeno)

enjajte to propagando širiti

čarni vrag (ni preverjeno)

Janša je prisegno, ka de nas uničo. Razen njegovih pristašov smo vsi komunisti. Takšnih pa je nej škoda.

Starejše novice