Župan občine Oplotnica Matjaž Orter je na spletni strani občine že včeraj sporočil, da je bila v Vrtcu Otona Župančiča, enota v Oplotnici, potrjena okužba odrasle osebe s covid-19.

Vrtec je v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje takoj sprejel vse potrebne ukrepe za preprečitev širjenja virusa, danes za Mariborinfo pojasnjuje Stanislava Stegne, ravnateljica Vrtca Otona Župančiča, ki ima sedež v Slovenski Bistrici.

Z Nacionalnega inštituta za javno zdravje so bili o potrjeni okužbi zaposlene v vrtcu obveščeni včeraj dopoldan, okrog 9. ure.

»Takoj za tem smo obvestili starše oddelka in starši so nemudoma prišli po svoje otroke,« razlaga ravnateljica vrtca. Nato so obvestili tudi vse delavce v enoti in ostale starše, ki imajo otroke v tem vrtcu v Oplotnici.

14 otrok v karanteni in tudi dva odrasla

Po besedah ravnateljice je v karanteni oddelek prvega starostnega obdobja, vsi otroci iz oddelka so po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje ostali doma. Po informacijah Mariborinfo je v dvotedenski karanteni 14 otrok in dva odrasla.

V omenjeni stavbi vrtec v Oplotnici, ki je ena izmed enot Vrtca Otona Župančiča v Slovenski Bistrici, je nameščenih šest oddelkov. En oddelek od šestih je v karanteni.

»Večina staršev je to sprejela mirno, tudi danes se v klicih, če jih še kaj zanima, obračajo na vodstvo vrtca ali pa na vodjo zdravstveno-higienskega režima,« opisuje ravnateljica in zatrjuje, da so se držali protokola, ki ga je predpisal Nacionalni inštitut za javno zdravje: »To zajema razkuževanje, prezračevanje, pranje igrač, kar smo vse že uredili.«

Staršem ob teh razmerah svetujejo, da se še naprej držijo ukrepov razkuževanja in nošenja mask. 

Od kod je bila okužba vnešena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje ne želijo razkriti, saj da posameznih primerov ne komentirajo: »Okužbo obvladujejo, epidemiološka preiskava poteka.«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost23232 (nepreverjen)

Z lijepe naše

Svetlana Maka… (nepreverjen)

iz banja luke

Starejše novice