Za varnost kopalcev v Soboškem jezeru bo po novem skrbel reševalec iz vode. 

V zadnjih tednih ob Soboškem jezeru in v Expanu beležijo izjemno dober obisk. Kot je v oddaji Soboški ekran na TV IDEA povedal župan Aleksander Jevšek, so letos razširili tudi ponudbo z dodatnimi senčniki in ležalniki, vendar pa poudarja, da je idej in načrtov še veliko. 

Jevšek sicer obžaluje, da je letos prišlo že do dveh utopitev, “ki pa neposredno s samim Expanom in Soboškim jezerom, ki smo ga mi uredili, resnično nimajo nič.” 
 

Do nesreč je namreč prišlo na čisto drugih koncih jezera. 

Kopanje na lastno odgovornost

Jevšek pravi, da se z ostalimi občinami, ki imajo jezera in podobne težave, kot sta Kidričevo in Velenje, skupaj trudijo, da bi z državo uredili status teh kopališč. Da bi imeli merila, ki bi jih potem občine kot upravljavci kopališč upoštevale in zadostile predpisom, ki pa jih zdaj ni.

“Dokler je pa tako, pa veljajo opozorila, da je kopanje na lastno odgovornost ali pa prepovedano.”

Jevšek tudi opozarja kopalce, da naj se v vodo podajo le tisti, ki so psihofizično pripravljeni za plavanje, saj opojne substance in kopanje v Soboškem jezeru ne sodita skupaj. 

“Mi pa bomo naredili vse, da uredimo status in infrastrukturo, da se bodo ljudje lahko bolj varno kopali.”

Zaposlili bodo reševalca iz vode

Kot pravi Jevšek so se pa taki in podobni dogodki na Soboškem jezeru dogajali tudi v preteklosti, in preprečiti ljudem, da bi se kopali ni mogoče. 

“Mi pa bomo s tem tednom dodatno zaposlili osebo, ki ima izpit iz reševanja iz vode na Soboškem jezeru, ki bo v času, ko se tam ljudje nahajajo skrbela za večjo stopnjo varnosti.”

Več pa v oddaji Soboški ekran, ki bo na sporedu TV IDEA danes ob 18.30 in 20.15.

Starejše novice