FOTO: Občina Radenci
Pred nekaj tedni je Štajerska dobila svojo prvo vinsko fontano, kot kaže, bomo tudi Pomurci že prihodnjo jesen, dobili svojo. 

Vinsko fontano načrtujejo v Občini Radenci, natančneje na Račkem Vrhu, kjer je občina letos kupila stavbo, ki je pod spomeniškim varstvom in pripadajoče zemljišče v skupni velikosti približno 1000 kvadratnih metrov. Na občini želijo nepremičnino spremeniti v sodobno turistično točko.

Na Račkem Vrhu stoji stara domačija, ki je bila zgrajena po letu 1800 in je pod spomeniškim varstvom, zraven so bili še popolnoma porušeni hlevi, ki pa jih je občina odstranila po dogovoru z Zavodom za varstvo kulturne dediščine, je za Sobotainfo povedal župan občine Radenci, Roman Leljak. Na občini so nato naredili idejno zasnovo projekta, ki bi ga umestili v ta prostor. 

Samopostrežna vinska fontana

Že prihodnje leto naj bi tako na Račkem Vrhu zaživela vinska fontana, kjer bodo lahko obiskovalci degustirali in kupili vina okoliških vinarjev.

"Na voljo bodo večinoma vina iz okoliških goric, Janževega in Kapelskega Vrha ter tudi Radgonskih goric. Namen pa ni samo predstavitev vin, ampak da predstavimo to okolje, Kapelski Vrh, v celoti kot razgledne točke. Želimo omogočiti domačinom, da se priključijo in prodajajo domače izdelke, tam imamo veliko čebelarjev, proizvajalcev suhe salame in veliko drugih. Naša želja je, da bodo vsi del te turistične točke," razlaga Leljak. 

Zanimivo je, da naj bi vinska fontana delovala na samopostrežni in samoplačniški način.

"Le za čiščenje bo potreben kader, kar pa bomo uredili v okvirju režijskega obrata Občine Radenci, še dodaja Leljak.

Prvih pet let naj bi po besedah Leljaka turistična točka bile brez vstopnine, plačati bo treba le vino iz vinske fontane, posebej pa bo postavljena tudi mineralna voda Radenska. 

Parkirišče za avtodome

Domačija, ki jo je kupila radenska občina stoji nad 300 metri nadmorske višine, kar po besedah Leljaka v tem prostoru pomeni veliko, saj se z Račkega Vrha med drugim vidi tudi razgledni stolp Vinarium.

»Mi imamo tukaj dejansko naravni stolp,« pravi Leljak in dodaja, »uredili bomo tudi postajališče za najmanj štiri avtodome, parkiranje pa bo možno tudi za avtobuse.«

Investicija v višini 120 tisoč evrov

Postajališče in vinska fontana naj bi luč sveta ugledala že prvega septembra naslednje leto, govora je o investiciji v višini 120 tisoč evrov, ki pa bo pokrita z evropskimi sredstvi, če ne v celoti, pa najmanj v višini 80 odstotkov, je še za Sobotainfo še razkril Leljak.

V bistvu bo šlo za večnamenski piknik prostor, ki ga bodo lahko koristili vsi, tako ponudniki turističnih kapacitet v Radencih, občani in pa seveda turisti. Prostor bo po besedah Leljaka opremljen tudi z brezplačnim internetom.

FOTO: Občina Radenci

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
en2 (nepreverjen)

No, pa eni telko jezik steguvlejo prek totega Leljaka, on pa je, kak vidin, zazrt v prihodnost.
Pohvale vredno!

o-copy (nepreverjen)

vau

Varnost nuja (nepreverjen)

Vsaka čast županu,podzupanu in občinskem svetu!! Radenci se prebujajo!

en2 (nepreverjen)

počakaj, ka ovi kavo v službi spijejo, ka so tak prouti Leljaki, te do ti minusi leteli ;-)))
ovačik pa "Bravo Leljak"!

In reply to by Varnost nuja (nepreverjen)

kr en (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

zapakirano in reklama vredi kaka je pa vsebina njegovih poslov pa je že druga zgodba

en2 (nepreverjen)

evo ga, že en pesimist!

In reply to by kr en (nepreverjen)

lolasp (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Samo veliko smeti pride na Rački vrh. ne hvala.

Itak...... (nepreverjen)

Samo alkohol van more dati pa je že najboukši župan. :)

Ha? (nepreverjen)

Nisce je ne pravo ka je "najbouksi" zupan, je pa napravo vec v Radencah v ten leti kak vsi drugi zupani skupaj. Ko se bo pa fontana zgradila, pa te z veseljon povabin na pijaco.:)

In reply to by Itak...... (nepreverjen)

delavna snaga (nepreverjen)

Haaa se pitate vsi tisti ,ki ste meli teko proti Leljaki - ka pa ,če sen se mota o njen?
Poglednite ka se vse začelo dogajati v Radenci. Ite na Facebooki na njegov profil pa te vidli kak se dela,pa keko nepovratnih sredstev je že začeja črpati za vse možne stvari. Ali parin je pristriga peruti in do se zaj pomalen obesili ka do mogli začeti delati,ker je se pipica z evreki zaprla :D
@itak: ne zaradi alkohola ampak zaradi stvari,ki se dogajajo v občini,ker to ka dela un v enen leti delajo drugi župani v vseh svojih mandatih.
@ kr en : Če de kaj zasluža me ne moti,ker do polek zaslužli še vsi drugi( prodajalci vina,prenočitveni objekti,gostilne..).- ali je bojše ka nihče nič ne zasluži...
@lolasp: če boš zlagala smeti v koš jih neš mela... ( ker v Sloveniji pa je do zaj čuja za Rački vrh? )
Resen neumnost Slovenskega naroda ne pozna meja... Škoda pa tak bi nan lehko blo lepo ,če bi samo malo nevoščlivosti pustli duma...
Leljak kapo doj za Radence upam še na veliko dobrih objav o prihodnosti Radenec :D

blekota (nepreverjen)

Tudi Al Capone je za božič po ulicaj Chicaga delil darila brezdomcon pa siromakon, pa je zaradi toga nej biu nič menši morilec pa kriminalec.

Dontzh (nepreverjen)

Sem občan Radencev in koliko projektov se je v zadnjem letu zaštartalo tukaj, toliko se jih ni skupaj v zadnjih desetih letih. Bravo župan in le tako naprej.

kaj te je (nepreverjen)

bunijo se samo tisti ki so 8 let luft mešali v občinskem svetu!!

Đanči (nepreverjen)

Tak se dela! Javšek bi lahko tudi eno fontano füčno tü poleg trga zmage in parka in bankomata. Vse mamo na enon mesti. Malo veselđa med to grmovđe - nej samo paznike...

Radenčan (nepreverjen)

Kaj se te dogaja v radencih? Al kaj štejemo pod dogaja?? Nesmo še meli nobenega dogodka ka bi dogajalo.. Svoje pufe je že pokrija ali že nove gor nabija? To kaj je facebook manipulator z vsemi vami pa tak vemo. Pumple pa pumple, za 5 let pa bodo pa minusi vun vdarili pa osebni stečaj pa take pa to...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice