Stvari so šle predaleč. Številka na tehtnici, odsev v ogledalu in slabo počutje mi nedvomno sporočajo, da sem predebel(a) ...

Samopriznanje je prvi nujni korak, ki ga je potrebno sprejeti, kadar želimo v svoje življenje vnesti pozitivne spremembe. Hujšanje, ki sledi, je dolgotrajen proces preobrazbe življenjskega stila in vključuje tako gibanje kot spremembo prehranskih navad. Zahteva veliko vztrajnosti in trdne volje, ki je mnogi ne zmorejo brez ustrezne strokovne podpore.  Le to nudijo v Centru za krepitev zdravja.

Pomoč strokovnjakov

V Centru za krepitev zdravja, ki deluje v sklopu Zdravstvenega doma Murska Sobota, posameznikom s povečano telesno težo in debelostjo, ki se odločijo za hujšanje in trajno spremembo življenjskega stila, stoji ob strani interdisciplinarni tim strokovnjakov. 

Poleg individualnih svetovanj je na voljo 18 tedenski program Zdravo hujšanje, ki udeležence aktivno podpira pri spreminjanju gibalnih in prehranskih navad. 
Udeleženci s pomočjo dietetika, fizioterapevta, psihologa, zdravnika in drugih zdravstvenih delavcev s specialnimi znanji pridobijo potrebna znanja, se priučijo potrebnih veščin in so deležni psihološke podpore.

Ker je ključno, da spremenjen življenjski stil vzdržujemo tudi po koncu delavnice, je udeležencem zagotovljena tudi nadaljnja podpora v mesecih, ki sledijo.

Starejše novice