Po uspešni lanski sezoni, ko so začeli svojo zgodbo, v petek, 2. junija ob 14.00 odpirajo letošnjo sezono. V ponudbi bo kar nekaj novih okusov in dodatne ponudbe.

Družinsko podjetje Njam, ki ga vodi Gregor skupaj z ožjimi družinskimi člani, je že med obdobjem korone začelo svojo zgodbo. Najprej so se podali v proizvodnjo tortic in sladic za gostinske lokale in tort po naročilu, za različne priložnosti.

Pri njih lahko naročite tudi pecivo za praznovanja, veganske tortice in ostale sladice. Najdete jih na Facebooku Njam - naravni sladoled ali Njam - izdelovalnica sladic.

Ker je bila želja po moderni pripravi sladoleda in novih okusih velika, so se kmalu za tem odločili še, da pričnejo s proizvodnjo naravnega sladoleda in ga ponudijo v Prekmurju.

Tako so se lansko poletje prvič pojavili na trgu in na Lendavski ulici 16a, zraven pekarne Mlinopek, odprli prodajalno Njam - naravni sladoled.

»Lanska sezona je, kljub temu, da smo bili na trgu popolnoma novi, uspešna. Ljudje so nas hitro sprejeli in tisti, ki so poskusili naš sladoled, tudi opazili razliko.

Opazili smo, da ljudje v zadnjih časih več pozornosti namenjajo zdravemu prehranjevanju, vedno več je tudi ljudi, ki so alergiki, zato je želja po letošnji sezoni še toliko večja«, pojasni Kodila.

Letošnjo sezono bodo začeli v petek, 2. junija 2023 ob 14.00 uri. Odločili so se, da bodo to sezono odprti samo za vikende, v petek, soboto in nedeljo, od 14.00 do 20.00 ure, ko je obisk in želja po sladoledu največja.

Letos boste lahko v njihovih prostorih tudi posedeli in si s še večjim užitkom privoščili sladoled.

Njihov sladoled najdete po novem tudi v CUBO - kavarna & klub, lokalu, ki so ga letos vzeli v najem in ustvarjajo novo zgodbo. Tam si lahko njihov sladoled privoščite vsak dan, med drugim so v ponudbi tudi sadne kupe, ledene kave in ostala sladoledna ponudba.

»Naši sladoledi so drugačni. Sami delamo sladolede, ki jih lahko uživajo tudi ljudje z različnimi alergijami. Pri vsakem okusu sladoleda, ki je v vitrini, je na tablici z imenom sladoleda, označeno, kaj vsebuje.

Vse mlečne sladolede delamo iz mleka, ki ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, ki ne vsebuje umetnih barvil in umetnih emulgatorjev. Večina naših sladoledov je brez glutena.

V ponudbi pa so tudi sladoledi, ki so narejeni brez dodanega sladkorja, veganski sladoledi in proteinski sladoledi. Nekateri naši sadni okusi sladoledov, vsebujejo kar 80 odstotkov sadnega deleža,« pove Kodila.

Vabijo vas, da jih že ta vikend obiščete in res poskusite sladoled. Najdete jih vsak vikend od petka do nedelje v Njam - naravni sladoled (Lendavska ulica 16b) ali vsak dan v CUBO - kavarna & klub (Ulica Štefana Kovača 28).

»Konkurenca ponudbe sladoledov je v Murski Soboti velika. To nas veseli. Predvsem to, da se na trgu pojavlja vedno več ponudnikov, ki ponujamo drugačen sladoled in lahko ljudem ponudimo tudi nekaj novega,« doda Kodila. 

Njihove sladice in tortice pa najdete v naslednjih lokalih:

  • Expano (Murska Sobota)
  • Car Wash Cafe (Ljutomer)
  • Kavarna Vogler (Cankova)
  • M Caffe (Črenšovci)
  • Pri Bobnjaru (Veržej)
  • Kavarna Šilec (Vitomarci)
  • Kavarna Pub Weekend (Radenci)
  • CUBO - kavarna & klub (Murska Sobota)
  • Ritual cafe bar (BTC Murska Sobota)

Starejše novice