Foto: Kaissa
Barbara Jurgec iz Zavrča, dekle s cerebralno paralizo, bi se rada pogosteje vračala v domače Haloze. Zdaj ji je vinsko kraljestvo pomagalo zbrati dovolj, da bo lahko to željo uresničila.

V mesecu decembru 2022 so vinske kraljice in kralj začeli dobrodelno akcijo, kjer zbirajo sredstva za nabavo urejenega in prilagojenega avtomobila za Barbaro Jurgec iz Zavrča.

Barbara je dekle s cerebralno paralizo pete stopnje in je varovanka Zavoda Dornava. 

»V njej je nekaj posebnega. Želimo ji omogočiti, da se bo lahko čim pogosteje varno vračala v Haloze, k svoji družini. Starši žal niso sposobni zagotoviti dovolj sredstev za primerno vozilo, zato smo pričeli s tem dobrodelnim dogodkom,« je sporočil Tilen Sedlak, vinar, ki ga poznamo pod znamko S Vino. 

Barbara ima preproste in skromne starše, sama je pa iskriva in vesela. Komunicira s pogledom, z očmi.

Na dogodku Pri Veseliču so jo razveselili

Vozilo so že izbrali, stalo je 15.200 evrov. V nedeljo, 2. aprila, pa so zbrali dovolj sredstev, da bodo lahko v naslednjih dneh Barbari predali avtomobil. 

»Ko človek dovoli samemu sebi biti samo človek, vemo, da je to tisto pravo. Ljudje lahko spustimo svoje trmaste nazore in ustvarimo čudovite zgodbe s srečnim koncem,« je zapisal Sedlak. 

Starejše novice