TIC Moravske Toplice je pustno rajanje na prostem letos preselil na splet. Najmlajšim želijo ponuditi kakovostne pustne vsebine in jim pričarati posebno pustno doživetje, zato so pripravili spletni dogodek Virtualne norčije iz Moravskih Toplic.

Spletni dogodek zajema obilico pustnih zabavnih, poučnih, ustvarjalnih in uporabnih video vsebin, od učenja pustne poslikave  obraza, pustnih  plesov, izdelave  pustne maske iz nerabnih materialov, peke krofov, izbora fotografije naj pustnega vzdušja pri pripravi krofov, do obujanja spominov na nekoč. Niso pozabili niti na nagrade.

Pustne video vsebine si lahko ogledate na Facebook in Instagram strani TIC Moravske Toplice. Čeprav aktualne razmere ne omogočajo izvedbe tradicionalnega pustnega rajanja na prostem, v TIC Moravske Toplice menijo, da to še ni razlog, da bi bili najmlajši prikrajšani za pravo pustno vzdušje – četudi doma.

K sodelovanju so povabili Mišo Zečević, ki je že velikokrat kot odlična pustna in plesna animatorka soustvarjala pustne prireditve na prostem v središču Moravskih Toplic. Tokrat so nastale številne video vsebine, ki spodbujajo najmlajše k ustvarjalnemu doživetju pusta in jim svetujejo, kako si lahko ustvarijo pustno poslikavo obraza in se prelevijo v najljubšega pravljičnega ali risanega  junaka.

Ogledate si lahko pustne plese s koreografijo. Med drugim so spodbujali, da doma spečete krofe, nato pa pošljete fotografijo krofov, pri kateri bo največ štelo pustno ustvarjalno vzdušje ob peki.

Pustne norčije si lahko pogledate na naslednji povezavi. 

K soustvarjanju vsebin v okviru pustovanja na spletu je TIC Moravske Toplice povabil krajane, šolarje in otroke vrtcev iz občine Moravske Toplice. Tudi v prilagojeni različici pustovanja organizator ni pozabil na nagrade, ki si jih bodo prislužile (fotografije) treh najlepših posamičnih in treh najlepših družinskih mask. Nagrajena bo tudi naj fotografija krofa (fotografija iz kuhinje z najbolj pristnim pustnim doživetjem ob peki krofa).

Nagradno tekmovanje za naj skupinsko in individualno masko traja še danes, 16.2.2021, do polnoči.

Več o nagradnih igrah na Facebook in Instagram strani TIC Moravske Toplice. Generalni sponzor virtualnega pustovanja je Občina Moravske Toplice, ki je prispevala denarne nagrade.

Vabljeni k ogledu in sodelovanju v nagradnih igrah ter drugih vsebinah. Vstopite v pustne zgodbe in bodite del pustnega dogajanja.

Komentarji (1)

Wkvuci (ni preverjeno)

Delat nekšno mater babe nej pa bluziti cejle dnejve od dugoga časa babe manjaste te pa samo senjajo.

Starejše novice