FOTO: Jure Banfi
Jutri bo v sklopu Dneva slovenskega športa v Murski Soboti potekala celodnevna prireditev Praznik športa ob Soboškem jezeru.

V tednu od 23. do 30. septembra namreč vsako leto poteka Evropski teden športa, letos prvič pa 23. septembra v Sloveniji praznujemo dan slovenskega športa

Aktivnosti na in ob Soboškem jezeru 

Na ta dan bo Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota s podporo Mestne občine Murska Sobota in v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja – Zdravstveni dom Murska Sobota, Športno unijo Slovenije ter različnimi klubi: Panexfun, Surf&Sup klub, PD Matica, Disc golf klub Murska Sobota, Kajak kanu klub Rotoattivo, Plesno šolo Zeko organiziral aktivnosti na in ob Soboškem jezeru ter na prireditvenem prostoru pri Expanu.

Na ta dan bodo vsi rekviziti na prizorišču obiskovalcem na voljo brezplačno. 

Cilj prireditve je promoviranje športa in zdravega načina življenja ter prostočasnih dejavnosti na in ob Soboškem jezeru pri Expanu ter predstavitev najrazličnejših možnosti rekreacije in zabave na tem prostoru.

Organizator prosi, da se prireditve udeležijo le zdrave osebe in da upoštevajo vsa priporočila NIJZ za preprečevanje koronavirusa Covid-19.  

Celoten program dogajanja pa si poglejte spodaj.

Starejše novice