FOTO: Občina Gornja Radgona
Podjetji Elrad Electronics d.o.o. in Var d.o.o. odkupili občinska zemljišča v IC Gornja Radgona

Občina Gornja Radgona je letos spomladi, po več kot triletnih prizadevanjih, pridobila v last 86.676 kvadratnih metrov stavbnih zemljišč za namen širitve Industrijske cone Gornja Radgona. Aktivnosti občine so se po tem nakupu nadaljevale z izvedbo postopka javnega zbiranja ponudb za prodajo zemljišč v industrijski coni, po zaključku katerega je v torek, dne 1.12. 2020 župan Stanislav Rojko, v imenu Občine Gornja Radgona podpisal kupoprodajni pogodbi s podjetjema Elrad Electronics d.o.o. in Var d.o.o., na podlagi katerih je občina prodala, podjetji pa kupili zemljišča v razširjeni IC Gornja Radgona.

Prodali več kot 45 tisoč kvadratnih metrov zemljišča

Pogodbo za nakup zemljišča v velikosti 15.565 m2, je v imenu podjetja Elrad Electronics d.o.o., podpisal tehnični direktor podjetja, g. Branko Šeruga, medtem, ko sta pogodbo za nakup zemljišča v velikosti 29.865 kvadratnih metrov v imenu podjetja Var d.o.o., podpisala direktor Radovan Žerjav, nekdanji minister in predsednik SLS, in prokurist podjetja  Anton Mlakar. Podpisniki pogodb so ob podpisu izrazili veliko zadovoljstvo in veselje, saj je to eden izmed pomembnih korakov k uresničitvi težko pričakovanega cilja – širitve industrijske cone, so sporočili z gornjeradgonske občine.

Tako Elrad kot Var za potrebe proizvodnje

Občina Gornja Radgona si je, kot so zapisali v sporočilu za javnost, namreč dolga leta nenehno prizadevala, iskala rešitve, izvajala številne aktivnosti za dosego tega cilja in na koncu uspela izpeljati večino vseh potrebnih postopkov. Uspešna izvedba postopka nakupov zemljišč s strani države in fizičnih oseb na tem prostoru širitve IC Gornja Radgona, in posledično sedaj tudi prodaja zemljišč, navedenima podjetjema odpira možnosti za uresničevanje njunih razvojnih načrtov.

Podjetje Elrad Electronics d.o.o. tako načrtuje širitev za potrebe servisnih prostorov proizvodnje, medtem ko podjetje VAR d.o.o. načrtuje postopno selitev in širitev proizvodnje na novo lokacijo, kot to določa tudi občinski prostorski načrt.

FOTO: Občina Gornja Radgona

Eden izmed prelomnih trenutkov v zgodovini Gornje Radgone

"Za Občino Gornja Radgona, in tudi širše, je rast industrijske cone na robu mesta izjemnega pomena. V našem lokalnem okolju stavimo na neokrnjeno naravo, turizem in kmetijstvo, po drugi strani pa si želimo sorazmernega tehnološkega razvoja naših proizvodnih podjetij, zbranih v industrijskem grozdu na robu mesta Gornja Radgona.

Preplet številnih industrijskih in obrtnih dejavnosti omogoča nadaljnjo skokovito rast zaposlovanja in proizvodnje. Zaradi strateške lege industrijske cone v Gornji Radgoni je omogočena tudi boljša izvozna naravnost podjetij, ki delujejo v industrijski coni. Lokalna skupnost pričakuje sinergijske učinke rasti industrijske cone na celotnem območju občine Gornja Radgona kot tudi širše. Govorimo o potrošniško poselitvenem potencialu obmurskega prostora Slovenskih goric in Goričkega. Torej bomo v zgodovino naše lokalne skupnosti ta dan zapisali, kot enega izmed
prelomnih trenutkov našega uspešnega delovanja in razvoja," so še poudarili na občini ob podpisu prodajnih pogodb. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
5.mot (nepreverjen)

Kje so nevladne okoljske organizacije? Samo denar vlecejo iz proracuna.

Dr. (nepreverjen)

Uspešno širitev Varu in Elradu.
Da bi še 100 let uspešno delovali in tako vračale svoj prispevek družbi za boljše življenje.
Tisti kateri v tem vidijo nepravilnosti so za to ustanovljene inštitucije, kam se je potrebno obrniti, ne pa preko medijiev uveljavljati svoje potrebe in s tem širiti negativizem v tem že tako težkem času.

kje je (nepreverjen)

In cena na m2 je ???

TUNČ (nepreverjen)

KA PA JEVŠEK NEDE NIKA ODAVO ZEMLJIŠČA ZA NOUVE FABRIKE

Starejše novice