V septembru je na Hrvaškem potekala prva Jadranska regata, ki so se je udeležili tudi slovenski policisti.

Od 19. do 26. Septembra je na Hrvaškem potekala prva Jadranska regata ICCA (International Coppers Cup Adria). Organizator regate Franjo Stančin in ostali člani iz Jadralnega društva Tikve&CO so se je odločili za sodelovanje z Marino Hramina na Murterju, ki je ponudila odlične pogoje in štiriindvajset enakih jadrnic, ki so jadralcem nudile veliko jadralskih užitkov.

Udeleženci iz 12 držav

Udeleženci regate so prišli iz Švedske, Nizozemske, Irske, Anglije, Norveške, Švice, Nemčije, Belgije, Italije, Španije, Hong Konga in Slovenije. Po štirih jadralnih dnevih je zmaga pripadla švedskim jadralcem, ekipi Vikingi, slovenska posadka je po odličnem jadranju zasedla četrto mesto z enakim številom točk, kot tretje uvrščeni. Slovenske barve so zastopali zaposleni in bivši zaposleni v policiji: Mitja Vehovec, kot skiper, ter posadka Zoran Kosi in Tomislav Habulin (PU M. Sobota), Aleksander Mravljak in Domen Medved (PU Celje) ter Jože Mihalič.

Predstavili pomursko kulinariko

Vrhunec dogajanja na kopnem je bila sreda, Slovenski večer, kjer so predstavili slovensko kulinariko in vinsko ponudbo – tokrat je bilo na vrsti Pomurje. Beseda je stekla tudi o povezovanju med mestoma Murter in Mursko Soboto, saj sta se dogodka udeležila oba župana, Aleksander Jevšek in Ivan Božikov.

Mednarodna regata z dolgo tradicijo

ICCA je bila prvič  organizirana leta 1989 na Nizozemskem (takrat še kot Interpol Coppers Cup – ICC), ko se je skupi­na jadralskih navdušencev iz Interpola odločila povabiti jadralce zaposlene v »organih pregona« na tekmovanje v jadranju. Od takrat naprej se je odvijala vsaki dve leti, število posadk pa se je večalo iz leta v leto. Od leta 2003 so regato organizirali pod okriljem Europola, leta 2013 pa so se odločili, da z organizacijo zaključijo. Po dogovoru z ekipo jadralcev Slovenske policije, ki je na zadnjih treh tekmovanjih zastopala slovenske barve, se je regata preselila na Jadransko morje.

Starejše novice