Pozno popoldne in zvečer so na severu in severovzhodu države začele prožiti plohe in nevihte, pojavljale pa so se tudi posamezne nevihte z intenzivnimi nalivi, močnejšimi sunki vetra in manjšo točo.

Neurje z močnimi nalivi je v včeraj zvečer, kot smo že poročali, zajelo območja Celja, Maribora in Slovenj Gradca, pa tudi Pomurja. Tako je neurje oviralo promet na avtocesti med Mariborom in Lendavo, poplavljalo pa je tudi krožišče v Murski Soboti.

Na terenu je bilo devet gasilskih enot, največ dela so imeli gasilci iz Slovenj Gradca, ki so odstranili osem dreves. Ta so se podrla na cestišča, telekomunikacijski kabel in na bazen, piše v dnevnem biltenu uprave za zaščito in reševanje.

Zaradi udara strele je zagorela električna omara v Muti, v naselju Vas v Radljah ob Dravi pa je ob 20.29 strela udarila v stanovanjsko hišo, a do požara k sreči ni prišlo. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi, ki so s termovizijsko kamero pregledali prostore.  

Na območju Dravograda je bilo 120 odjemalcev brez električne energije. Gasilci so iz dveh objektov črpali meteorne vode.

Tudi ponekod v Avstriji so nastale nevihte, na območju Graza domačini poročajo o močnem neurju s točo.

Starejše novice