Okrepljen jugozahodnik že povzroča preglavice. Iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so tako sporočili, da je močan veter v Gornji Radgoni okoli 14. ure nagnil železno konstrukcijo. Gasilci PGD Gornja Radgona so pano odstranili in odklopili elektriko. A to še ni vse.

Ob 12.58 je v naselju Strukovci v občini Puconci kabel za telekomunikacijske storitve nevarno visel čez cesto. Posredovali so delavci Telekoma Slovenija. Okrog 14.25 se je med Markišavci in Mursko Soboto drevo podrlo na cestišče. Odstranili so ga gasilci PGD Markišavci. Ob 14.59 je na Petanjcih, občina Tišina, zaradi močnega vetra na cesto visela večja veja. Odstranili so jo gasilci PGD Petanjci. V Murski Soboti na trgovini OBI veter odkriva streho, je ob 15.45 sporočil uslužbenec OBI-ja.

Izpad električnega omrežja

Ob 16.22 je v naselju Selo veter podrl drevo čez cesto. Delavci Cestnega podjetja Murska Sobota so drevo odstranili. Pol ure za tem je med naseljema Velika Polana in Gomilica veter podrl drevo preko ceste. Delavci Cestnega podjetja Murska Sobota so drevo odstranili. Ob 17.47 je v Renkovcih veter zlomil električni drog. Intervenirali so delavci Elektra Maribor, ob 18.03 pa je v naselju Hrastje Mota prišlo do izpada daljnovoda električnega omrežja. O dogodku so bili obveščeni delavci Elektra Maribor.

Slabo uro pred polnočjo je močan veter začel razkrivati streho starejše nenaseljene hiše v naselju Bratonci. Posredovali so gasilci PGD Bratonci, ki so pokrili del strehe. Dežurni cestnega podjetja pa je postavil ustrezno signalizacijo za polovično zaporo ceste skozi naselje.

Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje, da bo tudi jutri pihal okrepljen jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 20 do 24, le na severozahodu okoli 17 stopinj Celzija.

Starejše novice