Včeraj so v Domu starejših Lendava, skupaj z Društvom upokojencev Lendava, organizirali že šesto vsakoletno medgeneracijsko srečanje.

Na srečanju so sodelovali dijaki Dvojezične srednje šole Lendava, učenci dvojezične osnovne šole I in II Lendava, učenci dvojezične osnovne šole Genterovci ter letos prvič tudi varovanci VDC Lendava.

Zbrane je nagovoril direktor doma Franc Špilaka in predsednik Društva upokojencev Lendava Aleksander Marič, prav tako je pozdravil udeležence župan občine Lendava Anton Balažek.

V kulturnem programu so udeleženci predstavili svojo točko, zaradi vremena pa je bil odpovedan sprehod po starem mestnem jedru Lendave do Kulturnega doma. Udeleženci so se odpravili na krajši sprehod po Slomškovem naselju, nato so sledile delavnice, družabne igre in športna tekmovanja. Imeli so tudi zeliščne in kuharske delavnice, udeleženci kuharske delavnice so pogostili vse obiskovalce, pripravili so 600 langašev in 800 palačink.

Medgeneracijsko druženje je potekalo v čudovitem vzdušju h kateremu je vsak prispeval svoj del dobre volje in veselja. Na koncu so še pregledali rezultate tekmovanj in se razšli z obljubo, da se ob enakem dogodku snidejo spet naslednje leto.

Starejše novice