Slika je simbolična.
Turistično informativni center Moravske Toplice in Občina Moravske Toplice prirejata Natečaj za kratki dokumentarni film o kraju na območju občine Moravske Toplice.

Ste med tistimi, ki posnamejo vsako jed, vsak dogodek, kraj ali izlet? Potem je ta natečaj pravi za vas!

Kratki dokumentarni film o vašem kraju  

V sklopu vseslovenske akcije Teden ljubiteljske kulture, se je občina Moravske Toplice odločila, da v sodelovanju z Turistično informativnim centrom Moravske Toplice organizira zanimiv natečaj za vse ljubitelje filmske ustvarjalnosti.

In sicer iščejo kratke dokumentarne filme, ki bodo posneti na območju občine Moravske Toplice. Ker občina zajema kar 28 naselij, je gradiva za ustvarjanje video posnetkov več kot dovolj. 

K sodelovanju so vabljeni vsi amaterski ali profesionalni ustvarjalci video vsebin, člani društev, šolarji, občani, posamezniki, obiskovalci in drugi. 

Kaj je tema natečaja?

Osrednja tema letošnjega Tedna ljubiteljske kulture je filmska dejavnost pod geslom »Film v vsako slovensko vas«. V natečaju torej iščejo dokumentarne filme na temo predstavitve domačega kraja. 

V videoposnetku lahko predstavite kraj v občini iz katerega prihajate, ali pa kraj, ki vas je zaradi vaške posebnosti kako drugače zaznamoval in navdušil.

Ni pa nujno, da prihajate iz občine, lahko kraj predstavite tudi kot obiskovalec. Morda ste se v kateri vasi znotraj občine prijetno počutili? Ali pa ste v tem naselju spoznali kakšnega zanimivega domačina oziroma vas je zanimivost v kraju navdušila.

V filmu je lahko ena ali več tematik

V kratkem dokumentarnem filmu se osredotočite na eno tematiko ali pa prepletite več tematik. Bodite čim bolj ustvarjalni in domiselni, vključite lahko katerega izmed naslednjih predlogov: 

  • lokalne jedi in vaške gospodinje, na primer postopek priprave, kuha, peka ali šege,
  • predstavite življenje na kmetiji,
  • pridelava hrane, v smislu »z njive na kuhinjsko mizo«,
  • povezanost lokalne skupnosti in predstavitev društvene dejavnosti ter aktivnosti društev iz vasi,
  • smiselna in inovativna predstavitev naravnih in kulturnih zanimivosti, lepot kraja ter bogate dediščine,
  • vključevanje prebivalcev in medgeneracijsko sodelovanje

Kratki dokumentarni film mora biti posnet na območju občine Moravske Toplice, lahko je posnet s kamero, fotoaparatom ali pa z mobilnim telefonom.

Potrebno je upoštevati ustrezne tehnične lastnosti: Film mora biti posnet v ležečem formatu 16:9, ločljivosti najmanj HD (1280 x 720) ali full HD (1920 x 1080), dolžina filma je lahko od 30 sekund pa do pet minut.  

Prijava na natečaj in nagrade

Vaš kratki dokumentarni film naj vsebuje končno špico z imenom in priimkom avtorja filma, seznam vseh sodelujočih pri nastanku filma, seznam vseh navedenih virov uporabljenega gradiva, datum, letnico in kraj nastanka filma. Posredujete pa ga preko wetransferja na e-naslov [email protected].

Na natečaju lahko sodelujete do vključno 31. avgusta 2022. 

Izbranih bo šest najboljših filmov po izboru strokovne komisije. Najboljši filmi bodo objavljeni na Facebook strani TIC Moravske Toplice, kjer bo zatem potekalo finalno glasovanje javnosti oziroma sledilcev. 

Najboljši filmi bodo tudi nagrajeni, vrednostne nagradne bone prispeva Občina Moravske Toplice. 

Razglasitev zmagovalnih filmov pa bo v septembru 2022.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice