Slovenska potnika z ladje Diamond Princess sta včeraj odpotovala iz Japonske proti Evropi, ponoči ob 3. uri pa je letalo z njima na krovu pristalo na Letališču Edvarda Rusjana Maribor.

Korošca, ki prihajata iz občine Slovenj Gradec, sta do Berlina pripotovala z italijanskim vojaškim letalom skupaj z drugimi državljani Evropske unije, ki prav tako niso okuženi s koronavirusom. Iz berlinskega letališča Tegel so trije potniki z najetim letalom odpotovali v Slovenijo.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Mariborinfo je letalo iz Berlina s koroškima potnikoma in še enim Hrvatom ponoči, okoli 3. ure, pristalo na Letališču Edvarda Rusjana Maribor. Gre za tako imenovani ambulantni let, s katerim sta slovenska državljana skupaj s Hrvatom, prav tako potnikom ladje Diamond Princess, lahko poletela domov. 

Hrvata naj bi hrvaške oblasti neposredno po pristanku na mariborskem letališču prevzele in z zdravstvenim vozilom prepeljale v domovino.

Strah med zaposlenimi na mariborskem letališču 

Poročanja medijev, da so pri vseh treh potnikih bili testi za okužbo z novim koronavirusom negativni, zaposlenih na mariborskem letališču niso pomirili povsem.

Avstralske oblasti so namreč sporočile, da sta bila dva Avstralca, ki so ju evakuirali z ladje Diamond Princess in sta bila na Japonskem negativna, doma na testiranju za novi korinavirus pozitivna. 

O podobnem primeru poročajo tudi iz Izraela. Na testiranju je bil pozitiven potnik z ladje, ki se je iz Japonske vrnil ta teden. 

Stroški najema letala iz Berlina naj bi znašali do 20.000 evrov, je poročala STA. Uprava za civilno zaščito in reševanje bo v okviru mehanizma Evropske unije za krizne razmere Evropsko komisijo zaprosila za povračilo stroškov najema in poleta letala v Slovenijo v višini 75 odstotkov.

Možnosti za zajezitev koronavirusa vse manj

Z novim koronavirusom se je doslej po svetu okužilo več kot 76.000 ljudi, umrlo jih je več kot 2200. Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da se možnosti za zajezitev širjenja koronavirusa zmanjšujejo.

Direktor Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus je izrazil tudi zaskrbljenost zaradi primerov okužb z novim koronavirusom izven Kitajske, za katere so ugotovili, da nimajo nobenih povezav s Kitajsko, kjer je prišlo do izbruha virusa.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Budale (nepreverjen)

Ka boga to se vlacijo, če je tan lazo naj se zaj jebe s ten viruson tan.

Indigo1 (nepreverjen)

Točno tak!! Pa še država časti!

In reply to by Budale (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Točno tak!! Pa še država časti!

In reply to by Budale (nepreverjen)

Mura14 (nepreverjen)

Tan bi njiva naj pistili nej ka ogorzajo celi narado, pfuuuj jebem jim mater

Šalabajzeri (nepreverjen)

Za 1 mesec bi vse mogli dati nekan v karanteno. Nej pa 14 dni doma, brez kontrole.

komunistka Olga (nepreverjen)

a se jih je sploh splačalo vlačiti v slovenijo
mi smo naše tifusarje vedno pustili na bojnem polju

micikaaa (nepreverjen)

virus prihaja, vlada odhaja, poskrbite za sebe.......

čarni vrag (nepreverjen)

Mi smo bogataši. Za prevoz s privatnim avionom iz Berlina je država plačala 20.000 Eur.

Starejše novice