To so slovenske regije in občine v številkah. V Pomurju najnižje plače v Gornjih Petrovcih, najvišje v Križevcih.

Na Statističnem uradu Republike Slovenije so postregli z osveženimi podatki iz leta 2016. Številke so razkrile posebnosti regij, med drugim na področju demografskih značilnosti prebivalcev, stanja na trgu dela, stanovanjske situacije ter okoljevarstva. 

Pomurje v številkah

Pri samem dnu se resda nismo znašli na prav vseh lestvicah, a žal podatki  tudi tokrat niso dali zavidljive slike naših krajev. 

V čem torej izstopa Pomurje s svojimi 115.818 prebivalci? Če primerjamo nekaj splošnih kazalnikov, ugotovimo, da:

  • Imamo s starostjo 44,5 leta v povprečju najstarejše prebivalstvo. Najmlajši so v povprečju v osrednjeslovenski regiji (41,5 leta).
  • Zasedamo predzadnje mesto v Sloveniji po številu študentov na tisoč prebivalcev (33). Za nami je le obalno-kraška regija.
  • V državi ustvarimo drugi najnižji bruto proizvod (13.232 evrov na prebivalca).
  • Imajo nižjo povprečno mesečno bruto plačo od Pomurcev (1.412 evrov) le v primorsko-notranjski in zasavski regiji.

Oglejte si podrobnejše podatke:

Vir: SURS

Plača Pomurca dobrih devet stotakov

Povprečna mesečna plača je leta 2016 v Sloveniji sicer znašala 1.585 evrov bruto. Pri tem so najvišje povprečne plače bili deležni v občini Cerklje na Gorenjskem, kjer je znašala 2.297 evrov, najnižje pa s 1.027 evri v občini Osilnica.

Razlike so, kot pričajo podatki iz leta 2017, na tem področju opazne tudi v naši regiji.

Medtem ko je povprečna mesečna neto plača na zaposleno osebo v regiji znašala 939,81, so se bruto povprečja v občinah gibala med 1.122,88 in 1.532,88 evrov. Kot kažejo številke, so najvišja mesečna plačila v povprečju prejeli v občini Križevci, najnižja pa v občini Gornji Petrovci.

 V infografiki preverite, koliko so lani znašale povprečne bruto plače v posameznih pomurskih občinah:

Vir: SURS

Komentarji (56)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Hmmmmm (ni preverjeno)

No ja, ta statistika povej bole malo, celo nič... Pri toj statistiki se primerja plača recimo 300 lidij, šteri so zaposleni negi v občini Hodoš (več si težko predstavlan recimo v toj občini) z več 10k lidmi, zaposlenimi v MS. Samo po toj statistiki sklepan, ka se v Križevcaj cidij med pa mleko pa se tan bole splača službo iskati kak v MS, v sosednji občini pa si med največjimi reveži...

niko i ništa (ni preverjeno)

Majster to je občina Križevci pri Ljutomeru-malo te geografija zeza ali pa so kakšni novi zemljevidi

In reply to by Hmmmmm (ni preverjeno)

lendavske gorice (ni preverjeno)

V najbolj razviti občini Odranci pa le 1135,63 bruto? Druga z najnižjo plačo v Pomurju,

zelo slabo

efef (ni preverjeno)

kapitalize dečko drage. Velka industrija še ne pomejni velka plača.

In reply to by lendavske gorice (ni preverjeno)

Oj-oj (ni preverjeno)

To statistiko ste že lani predstavlali. Saj je že iz leta2016. Malo se še špilajte novinare pa nam še pokažite statistiko iz leta 2017 pa primerjavo z prejšnjimi letami ka vidin če nan ide na bokše ali na slabše

müjra (ni preverjeno)

dokeč de regija slonela na trgovine, proizvodnje pa turizme se nede spremenilo nič. ka se ne omenja kmetijstvo kero je najvekše program socialne pomoči v države.

prvo pa trbej ponudite mladen pa izobraženen dobre razloge zakoj naj ostanejo v prekmurje. šele te de se vse skuper začalo na noge postavlate.

VRANA (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

hahaha, pa izvoz je Ahilova peta, geli??? hahahahahaha

In reply to by müjra (ni preverjeno)

My ass... (ni preverjeno)

Točno tak, praf maš. Izvoz je Ahilova peta, tak ka se brezveze palik neka pameten delaš. Oziroma si pa eden tistih ka bi rad biu pameten, pa niti toga ne razmi ka je nešče ščeo s ten okoli izvoza povedati. Pač nejsi razmo.... nikaj nej. De drugič boukše.

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

Vipko
Truplo

Strogo gledano če se držimo grške mitologije, je izvoz kar ahilova peta!

Saj so to zadnjič tudi povedali na televiziji. Čisto preprosto: Ahil je bil, kar je bil, vendar, kdor je vedel za njegovo hibo, je bil tudi zelo, zelo ranljiv.

In kaj ima to z našim izvozom? Naš izvoz se ogromno naslanja na dežele zahoda, Evropsko unijo, predvsem na Nemčijo. Vkolikor bo ZDA uvedla carine na evropske izdelke, se bo seveda tja izvažalo manj, posledično bomo mi za Nemčijo delali veliko, veliko manj. In Ahil... bo zadet v peto!

Še enkrat ponavljam, to je bilo povedano mislim da en četretek na RTV Slovenija 1, pa tudi v Delu na prvi strani v tisti kolumni je bilo napisano podobno. In če se malce premisli... lahko v primeru takšne umeno povzročene krize naš izvoz hitro zaide v težave, seveda pa s tem tudi mi vsi!

In reply to by My ass... (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

hihihi, tij si tudi mesečnik?? Kda je izjava tak butasta, ka moreš dati še eno izjavo, ki je še bolj butasta in obtožuje druge (kao vzeto iz konteksta, SEVEDA), tö je izjava točno tou, kak je zvenelo - BUTASTA!! Ja, ge ne razmin nika, pa Excel je krijv!!!! hahahahaha

In reply to by My ass... (ni preverjeno)

NisemRobot (ni preverjeno)

Zakoj pa te v zvezi z rusko krizo in sankcijami samo gučijo s kom imamo večjo menjavo in izvoz. Če je naš izvoz tak neranljivi, nan nemre do živega nej Trump, nej ruske sankcije, pa vseeno je če se zamerimo nemški, angleški, ameriški, ali ruski politiki, ker po tvojem naš izvoz sam po sebi funkcionira izven ostalih procesov. Še ena izjava more biti za tiste, keri so butasti, pa mislijo, ka so bole pametni, kak so. V ton prednjačijo slepi privrženci SD, ker jim Levica ide na živce, zato ker SDji kaže ogledalo. Nej je zadosta, če se malo pred volitvami špilaš z levimi idejami, pa podpiraš partizane, v resnici si pa navadna neoliberalna stranka bivših direktorjev in državnih uradnikov, ki en drugemu rihtajo službe, no saj na žalost nejso edini. Pahor je tipični proizvod te oholosti in napačne predstave o socialdemokraciji. Židan pa ni daleč kraj od toga. SD-sami domači, samo za svoje.

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

enadva (ni preverjeno)

Spomni se na Muro, pa potem se hihitaj!

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Statistika je največja kurba na svetu. Enim samo zelje, drugim samo meso in dobimo segedin zelje z mesom. Dokler ne bo za posamezno občino napisana najnižja in najvišja plača, mi ta statistika nič ne pove. Je pa res, da ti ljudje, ki se ukvarjajo s temi statistikami, ki navadnemu Zemljanu nič ne povedo, zelo dobro zaslužijo - veliko nad povprečjem !

mun (ni preverjeno)

Neven če ste čuli v avtrijski Magni na velko odpujščajo,včeraj so dali odpoved 400 delavcoma med njimi kar nekaj pomurcem ta ka mo še bogatejša regija in kak se čuje de naslednja runda maja v istem števili.Ka ide tau večinoma za Slovence je pijtanje ,če se je splačala investicija Magna -Slovenija?No prinas se pa itak samo spomenijki delajo!

decko15 (ni preverjeno)

ge si te to cul? zakoj pa te odpuscajo? mogoce znas?

In reply to by mun (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Portil mu je povedal. Njemu je pa IJJ naročil, da pred volitvami širi to laž.

In reply to by decko15 (ni preverjeno)

školnik (ni preverjeno)

Magma je car in care je treba spoštovati,,Sem izvedel da eden prodaja gasilsko kapo

Lopotar (ni preverjeno)

Dokler bomo imeli v Sloveniji samo neke proizvodnje bodo plače pač nizke, ker drugače bodo lastniki spizdili v tujino - Hrvaška, Madžarska, Srbija... V Sloveniji rabimo podjetja z višjo dodano vrednostjo, recimo IT podjetja - ampak se bojim, da smo na tem področju 'zaostali'.

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Ne vem, kaj je z vami narobe. V Švici, Nemčiji, Avstriji imajo proizvodnjo z enakimi proizvodi kot pei nas. Zakaj so lahko tam plače v tisočih evrih za enakega delavca kot pri nas , ki dobi 600 evrov. Se vam ne zdi, da pri nas nekaj ne klapa. Jaz sem prepričan, da je krivda pri nas, ker smo hlapci, posaqmezniki pa bogatijo prek vseh mej. Za vse je denar, samo za delavca nikoli. V Lidlu trgovka prodaja enake proizvode po enakih cenah. V Avstriji dobi trikrat večjo plačo kot v Sloveniji. Zakaj ? Pa ne mi zdaj neki butalci z butalskimi, da je pri nas obdavčitev večja kot v Avstriji, ker to ni res ! V Avstriji in Nemčiji, pa tudi v drugih zahodnih državah, stane delavec delodajalca veliko, veliko več kot v Sloveniji, pa jim vse klapa, pri nas pa delodajalci bogatijo in se zraven velikih nepovratnih sredstev, subvencij in drugih ugodnosti neprestano derejo kako slabo jim gre !

In reply to by Lopotar (ni preverjeno)

müjra (ni preverjeno)

struktura nemškoga gospodarstva je drugačna od slovenskoga in ker je dodana vrednost na povprečnoga zaposlenoga višja so plače v povprečje višje. večje plače = večja potrošnja ka vpliva med drugin tudi na cene in ker so cejne višje so tude minimalne plače višje.

in nej v nemčiji nemajo proizvodnje z enakimi produkti. v sloveniji je ogromno podizvajalcov keri delajo za nemška podjetja medten ka se v nemčiji dosta več dela na visokotehnoloških izdelkih. velka razlika ker podizvajalec samo proizvaja po navodilaj naročnika ka pa na trge neje visko ovrednoteno. firma ka dela na razvoje nekšoga produkta ma kader z dosta višjimi plačami kak firma kera serijsko te produkt sestavla.

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Vidim, da si zelo pameten mlad možakar. Zdaj pa bodi tako prijazen in mi razloži tako, da bom tudi jaz razumel, ki nisem tako pameten kot ti, zakaj ima trgovka v Lidlu, Hoferju, ........ v Avstriji trikrat večjo plačo kot trgovka v Lidlu, Hoferju, ...... v Sloveniji. Prodajata za istega lastnika trgovine enake izdelke, ki se v ceni bistveno ne razlikujejo. Če bi tvoja teorija držala, bi morale biti cene v Avstriji trikrat višje kot v Sloveniji, kar pa 100 % niso ! In skoraj upam si trditi, da je trgovka v Sloveniji produktujneša od tiste v Avstriji. Kaj praviš ? Želim slišati tvoje mnenje.

In reply to by müjra (ni preverjeno)

Blazinar (ni preverjeno)

Če so pripravljene trgovke delati za 600€, zakaj bi jim dal več?!
Razmišljaj kot kapitalist.

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

müjra (ni preverjeno)

vekše povprečne plače v države, vekša je potrošnja...in potrošnja je eden izmed pomembnejših dejavnikov na rast cen...višje cene pomenijo višje stroške življenja in s ten more biti minimalna plača, kero postavi država, višja. zato je minimalna plača zaposlenoga v hofere v avstrije višja od tiste v slovenije...

in ja v avstrije, nemčije in sleherni razvite države so cene v povprečje dosta višje kak v slovenije...to mogoče kak občasen obiskovalec avstrijskih trgovin tak ne opaziš ampak stroški života v razvitejših državah so neprimerljivo višji...razlike so tude znotraj same države (v ljubljane boš marsikaj drakše plačo kak v sobote)...to pa ne pomene ka je sakšen produkt drakše...na to vpliva dosta dejavnikov nej samo zgoraj omenjena potrošnja...

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Dovolj imamo takega nakladanja in takih pravljic. KAPITALISTI SO NAS SPRAVILI V EU ( naši politiki so pri tem dobili svoje nagrade ), DA SMO JIM POCENI DELOVNA SILA ! NAŠE TOVARNE PA UNIČILI ALI ZELO POCENI KUPILI, DA NIMAJO KONKURENCE ZA SVOJE IZDELKE ! To je bistvo vsega, ne pa tvoje nakladanje. Se vidi, da si komaj iz šole prišel in nimaš življenskih izkušenj.

In reply to by müjra (ni preverjeno)

Čarni vrag (ni preverjeno)

Ne vem kje si vido, da so cene v Avstriji in Nemčiji v trgovinaj za približno enako blago višje? To seveda ne drži. So pa recimo najemnine za stanovanja dosti višje. Zdaj pa še tisto o IT firmaj. Vsi bi mogli biti programeri. V ZDA cela IT industrija ustvari 3% BDP.

In reply to by müjra (ni preverjeno)

müjra (ni preverjeno)

okoli 7% de držalo...velka razlika glede na to ka se ide za največjo ekonomijo.

za nemčijo lejko brez težav trdin ka so mesečni stroški života dosta višje od tistih v ljubljane in ljubljana je dosta drakša od prekmurja. kda ideš v avstrijo kak turist za en den ali vikend na smučanje to neboš opazo, kda boš pa ednok živo v kakšni razvite države de se ti pa takoj poznalo.

kda navajan tehnološki sektor ne mislen samo na programere. je ogromno poklicov v toj panoge ka so dobro plačani. je pa to samo primer, maš še dosta drugih industrij kere davlejo dobre plače (npr. finance). in ja če bi bil programer bi kak junior, vsaj tan ge ges preživen večino časa, lejko računo na 60k eur / leto plače...pa ka nede zdaj kakšnoga nesporazuma. v prekmurje takšne plače nemreš čakate ampak bi pa vseeno bila nadpovprečna...

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

Trava zelena (ni preverjeno)

Zbudi se že enkrat, sanjač ! Dobro jutro ! Vsi ljudje bomo programerji ali delali v financah ? Je lahko človek še bolj nor kot si ti ? In takšni norci se za najbolj pametne imate ?

In reply to by müjra (ni preverjeno)

müjra (ni preverjeno)

so v ljubljane vsi programerji in vsi zaposlene v financah? nej, pa regija ustvari dvakrat več dodane vrednosti na prebivalca kak v prekmurje...tvoje sposobnosti razumevanja so zelo omejene...

In reply to by Trava zelena (ni preverjeno)

Trava zelena (ni preverjeno)

Svojo zmožnost razumevanja si pokazal s tem, ko primeraš glavno mesto države z najbolj zaostalo pokrajino. Ne moreš primerjati niti mesta in vasi, kaj šele to kar ti primejaš. Ne moreš primerjati niti mesta in vasi. In zaradi tega naj Prekmurec dela za 400 evrov ali kaj si hotel povedati ?

In reply to by müjra (ni preverjeno)

müjra (ni preverjeno)

lepo san razložo zakoj so takšne razlike v gospodarski razvitosti in ka so načine ka se stanje v regije kak je prekmurje izbokša...nič drugoga...samo takšnin kak si tij to ne paše, ker bi samo radi poslušale kak ste velke žrtve in kak vas druge nategavlejo...

In reply to by Trava zelena (ni preverjeno)

Trava zelena (ni preverjeno)

EU nategavle Slovenijo, južne in vzhodne države Evrope. Da ti o Grčiji ne govorim.

In reply to by müjra (ni preverjeno)

mun (ni preverjeno)

Desni KOMUNIST,ne vem kaj je z vami narobe.V Sloveniji je za vse kriv Janša in ,če zapišeš resnico je to širjenje laži katere je naročil Janša!Glede tvojega zadnjega zapisa,kje se sprašuješ kdo je za to kriv,?..RDEČA MAFIJA..--če ti to ni jasno,ti ni pomoči.

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Daj napiši kje si ti zvedel to resnico. Samo ne omenjaj mi kakšnega Reporterja, Požarreporta ali Janševe - Orbanove televizije. Ni za vse kriv Janša, je pa kriv za veliko stvari. Za katere stvari, sem zapisal v neki drugi temi. RDEČA MAFIJA ? Si mislil komuniste ? V kateri stranki je največ nekdanjih komunistov ? V SDS ! v kateri stranki je dosmrtni predsednik nekdanji največji komunist? V SDS ! Še kaj ti naj povem ? Sicer pa imaš vse zapisano na Googlu. Gledaj Google ne Reporter !

Čarni vrag (ni preverjeno)

Dragi desni komunist! V ZKS je bilo včlanjenih približno 5% prebivalstva. Nekaj zaradi prepričanja večina pa zaradi majhnih materialnih koristi. Drugo je bilo za višji sloj ZKS. Ti so vrezali največji falat. Vzemimo samo našoga rojaka Kučana. Službeno je pridigal o komunizmu, svoji hčerki je pa poslal na študij v ZDA. Šolnino, ki ni bila mala pa je plačal Smelt. Kelko znam v SDS ni nobene večje živine iz nekdanje ZKS. Ti delujejo kot strici iz ozadja, v glavnem delajo s financami in komandirajo sodni veji oblasti. Rezultat njihovega dela pa je vedno večja korupcija in vsesplošna kraja v Sloveniji. Janša pa jim služi za grešnega kozla. Preštudiraj si malo kak je Janković gradil Stožice in kelko je to koštalo vsakega Slovenca. Tudi tebe.

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

To si vse v Reporterju prebral ? Videl na Janševi - Orbanovi televiziji ? Vas , bele ali črne, bo Kučan preganjal še 30 let po svoji smrti ! Kje sta zaposlena Janševa hčerka in sin ? Kako sta prišla do zaposlitev, imata ustrezno izobrazbo za ta delovna mesta. Kako in kje je Tanko zaposlil svojega sina ? Kako in kje in na čigav račun so študirali udarni mladci SDS ? Da ti dalje ne bom našteval. Jankovića desni mrzite zato, ker je vašega pastirja, idola, boga, večno nedolžnega na volitvah pregazil ! Kučan komandira sodni veji oblasti ? A zato ta sodna veja oblasti ( sodniki z rumeno kravato ! ) izpušča Janšo iz zapora, založi avstrijske depeše za leto in pol, razveljavlja referendume, ki Janši ne odgovarjajo, ................... ? Kučan je cerkvi zapovedal, da si mora izposoditi milijardo evrov iz državnih bank in jih ne vrniti ? Kučan je desnim tajkunom zapovedal, da morajo vzeti sto milijonske kredite in jih ne vrniti ? Kučan je Zveru in njegovi soprogi za poročno darilo ustanovil Urad za narodno spravo, v katerem so zaposleni sami desničarji. Janša je v parlamentu od začetka nastanka države. Veliko mandatov je bil minister, predsednik vlade več kot 6 let. Pa ni odžagal teh stricev, ki živijo v vaši domišljiji. Zakaj ne ? Kaj, če je pa Janša ta stric iz ozadja, v katerega verjamete ? Ubogi v glavi !

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

müjra (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

joj seljake resno je žalostno ka ste intelektualno tak omejeni ka ne vidite nika drugo kak politiko. slovenska politika neje nič bokša / slabša kak politika v večini drugih razvitejših državah.

razlog za nizke plače je ponudba gospodarstva. Če proizvajaš neka za ka naročnik neje pripravlene dosta plačati, de ti težko izplačate tude minimalno plačo. če pa ponuvleš neka ka je na trge cenjeno pa lejko majo lidge dobre plače. zato pa v slovenije, kak tude v tujine, podizvajalec za nekšo tujo firmo ma zaposlene na minimalnih plačaj, podjetje ka je pa v tehnološki industriji pa davle, za slovenske razmere, nadpovprečne plače.

taka če ščete bite kritične bojte kritične do prekmurskih delodajalcov keri ne vejo delate/ponuvate nič takšnoga ka bi bilo povpraševano do te mere, da bi omogočilo bokše plače. pa ne glorificejrate odprtja novih trgovin, tovarn ali podobnih obratov. nindre na svejte gnes nešče ka je zaposlene v teh industrijah ne služe dostojne plače in tude v sloveniji nikoli nede.

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Tu si pa redno mimo usekal ! V Sloveniji ( tudi v Prekmurju ) imamo precej delodajalcev, ki proizvajajo izdelke, za katere kupec dobro plača, plače delavcev pa vseeno minimalne ! P'un si teorije ( kar ni slabo ) a dejanskega stanja žal ne vidiš. In v tujini imajo delavci v trgovinah, tovarnah kar solidne plače.

In reply to by müjra (ni preverjeno)

müjra (ni preverjeno)

ti predlagan ka se za par lejt odseliš v "tujino" pa malo spoznaš situacijo. v marsikeri razviti državi zaposlene na minimalni plači živejo še slabše kak tisti v slovenije...mete dvej službe ka preživeš mesec je nej nobena redkost.

bi me pa zanimalo ge so tej slovenski delodajalci ka majo visoke dobičke a plače zaposleneh vseeno minimalne...si pogledno kda bilanco pa izkaz poslovnoga izzida za kakšno proizvodno podjetje ali trgovca? ide na ajpes, vse dostopno pa pogledne malo...boš presenečene

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

V bilanci poslovnega rezultata se da marsikaj skriti. Pejneze pa v žep. ODKOD JIM POTEM DOBIČEK V LANSKEM LETU 3,2 MILIJARDI EVROV ? Samo nekaj jih bom naštel, ki delavcem dajejo minimalne plače: Akrapovič, Batagelj, Polanič, Pavlinjek, Podlunšek, .......... Veliko, veliko jih je. Preveč. In tebi je takšen svet lep in idealen, v katerem mora človek delati 16 ur, da lahko preživi ? V Avstriji lahko dva trgovca ( mož in žena ) kar solidno živita, medtem, ko pri nas ne moreta. Ni vse tako kot pišeš. In ne zagovarjaj delodajalcev, ker si tega ne zaslužijo ! Vsi samo ( VSA ČAST REDKIM IZJEMAM ) gledajo kako si bodo napolnili žepe in delavcu dali čim manj, da bo njim več ostalo. Če ne bi bilo zakona o minimalni plači, bi nekateri delavcem dajali 300 ali 350 evrov. In kar je najbolj žalostno, za to plačo bi jim določeni vzhodni državljani celo delali. ZATO SMO RABILI EU ! Kapiraš ? Če država svojemu državljanu za 40 ur dela tedensko ne more dati plače s katero bi lahko solidno živel, bolje, da taka država ne obstaja ! Še nekaj o plačah - vsako podjetje se hvali s povprečno plačo, ki jo večajo najbolje plačani v podjetju ( tudi statistike temeljijo na tem - kot povprečna plača v Sloveniji - kar visoka, a je več kot 3/4 Slovencev lahko samo sanja ). Ne povedo pa, da je v podjetju veliko takih, ki zaslužijo minimalno plačo. Ja, veliko minimalno, oni na vrhu pa tudi 25.000 evrov in potem dvigne povprečje ! Kapitalizem je pač sistem ekstra bogatašev in ekstra revežev. Model modernega suženjstva. A žal drugega trenetno nimamo in kapitalizem s svojim bogastvom uničuje vse, ki bi kaj drugačnega poskusili.

In reply to by müjra (ni preverjeno)

müjra (ni preverjeno)

no zdaj pa malo bluziš...mi lejko prosin povejš kero slovensko podjetje je melo 3,2 milijarde EUR dobička? ker mercator, največji trgovec v slovenije, ma okoli 1,5 milijarde eur prihodka na leto...mogoče pa ne ločiš med tema dvema pojmoma? pa ne spremlan redno podatke ampak leta 2015 je največje dobiček v slovenije ustvarila krka in to je bilo 150 milijonov eur ob 1,1 milijarde eur prihodka. taka od ge ti takšni dobičke? na pamet še znan za big bang keri ma približno 100 mio eur prihodkov na leto pa menje kak 1 mio eur dobička...ka je za trgovce običajno razmerje...

pa ne zavajaj (kak vedno)...nišče ne brani slovenskih delodajalcof, cejle čas pišen ka jih trbej kritizejrate...ampak nej zaradi toga ka bi sebi davali viske plače drugin pa minimalne ampak zaradi toga ker delajo slabe produkte in storitve kere so na trge nej konkurenčne...

trgovci, tovarne ali turizem pa vseposede na svejte davlejo mizerne plače in niti slučajno neje rejsan ka v avstrije ali nemčije nešče zaposlene na minimalni plači lejko dostojno žive...je dosta razvitih držav ge zaposleni na minimalni plači živejo dosta slabše kak v slovenije

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Nič ne bluzim, samo ti zapisanega ne znaš prebrati in obračaš besede. Sem zapisal vsi delodajalci skupaj v Sloveniji so imeli 3,2 milijarde evrov dobička, ne en sam ! In so preko GZS jokali, da ni denarja, da bi povečali minimalno plačo za več kot 15 evrov. Ta dobiček so jim ustvarili ravno ti podplačani delavci ! Je absurd v Sloveniji, da delavec dela za 800 evrov, direktor pa ima mesečno plačo več kot 25.000 evrov. Pa piši ti kar hočeš. Ali pred let, ko so Zidar, Bavčar ali še kdo zraven vseh bonitet, ki so jih imeli, zaslužili milijon evrov letno, delavec pa 8.500 evrov letno. In takšno raboto ti zagovarjaš in opravičuješ ? Zakaj Polanič, Pavlinjek, Pudlunšek , ....... ne dajo svojim delavcem višjih plač pa bi kamot lahko ? Zato, ker bi njim potem manj ostalo ! Jasno in preprosto kot pasulj ! Še to: v Sloveniji dela precej več ( procentualno ) delavcev na minimalni plači kot v Nemčiji, Švici, Avstriji, ........ Le zakaj ?

In reply to by müjra (ni preverjeno)

müjra (ni preverjeno)

zato ker je v slovenije drugačna struktura gospodarstva kak v nemčije...to tak težko razmite? že samo če se pogledne prekmurje...trgovine, tovarne, turizem pa kmetijstvo...ge na svejte so plače v ton dobre?

in seveda ka do gospodarstveniki tulile ka si nemrejo privoščite vipjih plač...si tij kda ščeo za neka plačati več? tulite že te kda se kakšna položnica zdigne za 1 eur...in nesprejemljivo je tude ka ma delodajalec 10X ali več višjo plačo od zaposlenoga ampak, če se spoznaš kaj na številke, se situacija za tiste na minimalni plači nede spremenila tude, če de direktor delo zašenke...

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Bluziš, bluziš, 10 x isto ponavljaš in nič ne poveš. In takšni bluzerji so v politiki in drugje predobro plačani. Bistvo je pa samo eno. Nemčija in ostale velesile so nas in vzhodne države vzele v EU zato, da porušijo naše gospodarstvo, uničenje ali zelo poceni nakup podjetij, bank, hotelov in ostalega, in da jim bomo mi zelo poceni delovna sila in bodo svoje dobičke pridelovali na nas, novodobnih sužnjih ! To vam bluzerjem ni jasno ali pa tega ne smete priznati ! Na nobeno vprašanje nimaš konkretnega odgovora, vedno znova samo ponavljaš zblojeno teorijo, ki nikamor ne pelje. KAPITALIZEM V NAJSLABŠEM IZDANJU ! Samo bedaki in privatniki, ki služite na novodobnih sužnjih lahko to zagovarjate ! ENKRAT ODGOVORI NA VPRAŠANJE ZAKAJ STA LAHKO IMELA V SLOVENIJI ZIDAR IN BAVČAR ( MISLIM, DA TUDI COLARIČ ) TAKO VELIKE PLAČE. ODGOVOR NE NEKO BLUZENJE !

In reply to by müjra (ni preverjeno)

müjra (ni preverjeno)

san ti lepo razložo ka vpliva na plače in san ti lepo razložo zakoj je slovensko gospodarstvo nerazvito in zakoj ga nemreš primerjati z nemškin...samo tvoj problem je ka si se nej zmožen nič novoga nafčite...tiraš svoje cejle čas ne glede na dejstva...zaj pa še začaš s teorijami zarote...ajajaj samo potrjuješ dejstvo ka je prekmurje tan ge je zaradi lidij in miselnosti...žalostno

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Na nobeno vprašanje nimaš odgovora. Svojih par stavkov tiraš do onemoglosti in to je vse, kar zmoreš. Le kje ti živiš, da ne vidiš sveta okoli sebe ? DANES JE JEVŠEK V SOBOČKEM MORJU ZRAVEN LESENIH VRAT ODKRIL ČLOVEŠKO RIBICO. Turisti bodo drli s celega sveta, denar bo sam letel na kupe. Idioti ! Pa še ta Slamerškova, ki je " strokovnjakinja " za raziskovanje rib, je bila zraven. 1. april je. Jevšek, koliko si plačal iz občinskega proračuna za to negativno reklamo ? Še deca se ti smejejo ! In ti bi rad bil minister ? Za bruhati !

In reply to by müjra (ni preverjeno)

VelikiKnez (ni preverjeno)

Nikjer na svetu čistilke, prodajalke, navadni delavci v proizvodnji ne vozijo BMW-jev in živijo v prestižnih vilah!

In reply to by müjra (ni preverjeno)

Trava zelena (ni preverjeno)

BMW in vila je smisel tvojega življenja ?

In reply to by VelikiKnez (ni preverjeno)

tomi72 (ni preverjeno)

Je res da magna odpušča ker mi je sosed povedal da dela samo še do 14 aprila.

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Velika podjetja so vedno zaposlovala in odpuščala. Veliko delavcev ima zaposlitev za določen čas, veliko jih dela preko zaposlovalnih agencij ( te bi morali že zdavnaj prepovedati ! ), .............

In reply to by tomi72 (ni preverjeno)

Janez Komunist (ni preverjeno)

tomi72 res je,ker bo Magna zaposlila te delavce,seveda pod pogojem,če bodo podpisali papirje,da bodo delali za plačilp.ki ga dobi slovenski delavec v Sloveniji,zraven vsega pa še se odpovedali potnim stroškom ....

http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/545-delavcev-sta-…

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

MAGMA JE CAR

butalec (ni preverjeno)

Kda san van že napijso,
ka do odpustili vse Slovence in jih potem zaposlili za slo-minimalca v Maribori!!!
Nej ste vervali, zaj pa eto.......

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

V Hočah bodo imeli veliko večje plače od minimalne ! Ne laži ! Raje delam v Hočah za 1.000 evrov kot vsaqk dan vstanem ob pol štirih zjutraj in se dnevno vozim 4 ure za 1.300 evrov. Kaj praviš ? Si zmožen realnega razmišljanja izven SDS ?

In reply to by butalec (ni preverjeno)

butalec (ni preverjeno)

Tij tele blesavo točno znaš, kakše plače do meli v Hočah, ja pa ja!

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Gnes bi opet merio,,,Trebam kakšnog školnika da ga pridrži,, jer školnikom tako leipo ruke se tresu,,platim 30 evrov,kot po navadi

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Ja ti ga pridem pridržati za 25 evri,, jer trebam peneze da kupim novo pošiljku trave

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice