Trenutno se resda znojimo in tarnamo, toda še pred kratkim smo se spraševali, ali bodo ljubitelji kopanja letos sploh prišli na svoj račun.

Začetek poletja je zaznamovalo slabše, razmeroma nepredvidljivo vreme s pogostimi nevihtami in tudi same temperature se kar lep čas niso povzpele nad 30 stopinj Celzija. Neugodne vremenske razmere so najmočneje seveda občutili v letnih kopališčih. 

Krajše krajevne plohe še ne zahtevajo nujno zaprtja, a ko se nebo temni že v dopoldanskih urah, vremenska napoved pa ne obeta izboljšanja, je velikokrat bolje – in kdaj tudi varneje – preprosto zapreti vrata. Četudi kopališče obratuje, pa obiskovalce velikokrat odvrnejo že črni oblaki.

Izgubljenih deset kopalnih dni

Več slovenskih kopališč se je letošnje poletje tako srečevalo z občutno slabšim obiskom – ponekod tudi z več kot tretjino manjšim.

Po poročanju Žurnala so upad med drugim opazili v Termah Ptuj in na kopališču Kodeljevo v Ljubljani; Mariborski otok je zabeležil za 37 odstotkov manjši obisk, Gorenjska plaža v Tržiču pa celo okoli 40 odstotkov manj kopalcev kot v istem časovnem obdobju lani.

Tudi Letno kopališče Murska Sobota ni izjema. Kot so nam povedali v javnem podjetju Komunala, je namreč zaradi slabega vremena obisk v mesecu juniju bil manjši od lanskega. Obiskanost kopališča v juliju je medtem bila na lanski ravni.

Pravzaprav je soboško kopališče zaradi slabega vremena od odprtja 8. junija pa do 31. julija bilo zaprto skupno deset kopalnih dni – od tega sedem v juniju in tri minuli mesec, še dodajajo.

Če ne zdaj – kdaj?

Vsekakor pa sonce z žarki te dni ne skopari. Z visokimi temperaturami se stanje zdaj izboljšuje tudi v mestnem kopališču.

 »Zadnji koledarski teden v mesecu juliju in v začetku avgusta 2018  se obiskanost zaradi vročinskega vala in  visokih temperatur povečuje,« so zapisali v Komunali.

Kislo vreme nam je torej kar nekajkrat pokvarilo poletno veselje. A naj bo to le opomin, da se z zabavo in sprostitvijo ne splača odlašati. Poletje ne čaka nikogar in minilo bo, kot bi trenil. 

Zato dobro izkoristite te vroče dni – le pripeki se ognite in poskrbite za dovolj tekočine.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Polik (nepreverjen)

Malo opazujte tej Kosovske ROME iz Petanjec tista stara samo gleda ge lejko vkradne kes al mobitele pmm

kukimuki (nepreverjen)

Tisti šotor ka je postavljeni na teniškom igrišči naj postavijo na olimpijski bazen pa nede problema z obiskanostjo, seveda je tako da je šotor tudi tam sedaj prazen ker je notri 50 stopinj celzija in je nemogoče igrati tenis --zahvala vodilnim na občini!!!

BirmanskiBoter (nepreverjen)

Evo, končno je tau nešče povedo. To je gratala velka savna, pa izgled teniškoga so čista zajebali! Me zanima če de što odgovarjo za to "investicijo".

In reply to by kukimuki (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Kaj ni šlo za to " savno " 100.000 evrov iz občinskega proračuna??? Krivce imate na dlani.

In reply to by BirmanskiBoter (nepreverjen)

fps (nepreverjen)

Poleti prevroče, pozimi premrzlo - neuporabno, ta vržen pejnez. Kdo bo odgovarjal?! Šerif?!

In reply to by BirmanskiBoter (nepreverjen)

ŠerifŠerif (nepreverjen)

Telko za info, občina še neje dala 1€ za to halo.

In reply to by fps (nepreverjen)

rafael (nepreverjen)

Ti pa imaš velike želje, rad bi imel pokrit bazen pa kaj še nebi rad. Tenis se zimi tudi igra tako da je prav da so pokrili igrišče. Bazen se ne splača pokrit škoda brez vede denar tja metat zaradi enega bazena

In reply to by kukimuki (nepreverjen)

Hrošč (nepreverjen)

Meni se pa dopade v soboškem kopališču .

Hrošč (nepreverjen)

D.F. in kdo je v tem primeru krivec .

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Kolikor je meni poznano o občinskem proračunu odločajo občinski svetniki in župan.

In reply to by Hrošč (nepreverjen)

Gorički77 (nepreverjen)

Enih 100 pa jih je odgnal gospod ki dela v kuhinji. Z vso svoji hitrostjo, voljo do dela ki jo kaže, iznajdljivostjo, spretnostjo se resno trudi ugoditi vsakemu gostu. Da o higieni ne govorim. Ko gledaš kak ti pripravlja hrano ti gre na bruhanje in te mine do vsega.

Hrošč (nepreverjen)

Gorički 77 , ko pa kupiš hamburger pri šiptarju , oh ja tam pa je higiena , pa verjetno tudi še nikoli nisi videl kako izgledajo kuhinje razno- raznih lokalov , kajti če bi , bi naredil kilometrske ovinke okrog njih .

grinch (nepreverjen)

Kaj imajo tukaj veze šiptarji. Ja tudi tam jE katastrofa. Ampak tukaj je govora o kuhinji v kopališču. Pač gostje bodo svoje povedali in če odgovorni ne bodo ukrepali, bo lokal počasi nazadoval. Kopalci pa se bomo znašli po svoje.
Mene bolj moti to da ni nobene zelenice v senci ampak je samo zemlja. Kakšno odbojkarsko igrišče manj in urediti zelenico, da bi se lahko v senci normalno ulegel na brisačo, ker ležalnikov ni dovolj.

In reply to by Hrošč (nepreverjen)

Gorički77 (nepreverjen)

@Hrošč ti mene pri šiptarju na žalost ne boš videl ;)

In reply to by Hrošč (nepreverjen)

Hrošč (nepreverjen)

D.F. strinjam se o odgovornosti , samo za kaj bi naj odgovarjali v tem primeru , mar za to , da je pod šotorom vroče , ko je zunaj 32 stopinj in več , ali za degradacijo okolja , župan pa tako ali tako samo izvaja tisto , kar potrdi občinski svet , skratka uzakonjeno je neko samoupravljanje , kjer vsi trošijo , nihče pa za nič ne odgovarja , pa ne , da koga branim ,taka je stvarnost , nažalost .

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Veliko sem potoval po Sloveniji in povsod sem videl veliko teniških igrišč na prostem!!! A v Soboti so naši ljudje na položajih bolj pametni kot so ljudje drugod po Sloveniji in pokrijejo teniško igrišče z nekim šotorom. Odgovarjajo lahko taki ljudje tako, da jih na naslednjih volitvah ne volimo več. Za to je pa potrebno biti človek in stopiti iz strankarske pripadnosti in zapovedi ter voliti po lastni pameti. Sam sem levičar, a nikoli ne bom volil Jevška, ker je v svojem mandatu župana storil preveč slabega. Ko boste vsi volivci stopili iz strankarske pripadnosti, bo nam veliko lepše v tem našem mestu.

In reply to by Hrošč (nepreverjen)

Lalelilu (nepreverjen)

Tema članka je povezana z obiskom kopališča in ne s teniškim igriščem ter volitvami!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Imaš prav. Se opravičujem. Kar se kopališča tiče, mi je všeč. Tudi cene so dostopne. Mogoče edino boljša in kvalitetnejša ponudba pri hrani in pijači.

In reply to by Lalelilu (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Ja... volil boš drugega levičarja! ?

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Motiš se. Če bo me katerokoli desničar - razen Štihca, on resno odpade, ker mu gre samo za položaj in dobro plačano službo, zato je sanjal o minustru, tudi Jevšek je to sanjal - prepričal, bom volil tudi njena. Nisem član nobene stranke in nimam nobene obveznosti do nikogar.

In reply to by Truplo

Šotor (nepreverjen)

Ok,da se šotor postavi oziroma pokrije olimpijski bazen,se mi zdi okej...ampak ste vi tukaj,ki bluzite o tem,pripravljeni plačati višjo karto zaradi tega. Pa poglejte po sloveniji,koliko pokrita mestna kopališča stanejo,oz še boljše poglejte koliko denarja občine namenjajo za funkcioniranje teh pokritih površin. Prosim ne na pamet nekaj bluzit,ka bi pa ka nebi. Imate pa prav da je šotor na teniškem totalno mimo....keri hepan pa gre poleti pokrivat tenis plac...

Hrošč (nepreverjen)

Ja , za bolj kvalitetne stvari smo pripravljeni tudi več plačati , kar je tudi logično .

Salmonela (nepreverjen)

ŠOTOR , pa kaj ti bluziš , pa valjda se bo te z občinskim denarjem financiralo nekaj , kar je dostopno širšemu krogu ljudi , ne pa neke stvari za elite , kot je ta jebeni šotor ali pa neko brezvezno letanje z avionom , da ne naštevam dalje , pa tudi župan bi moral delovati v tej smeri , razen če ni podoben stripovskemu junaku Super- hiku iz Alan Forda "koji otima sirotinji i daje bogatima .

nithdil (nepreverjen)

Za te pejnez iden s 6packon na šauderjamo

bmksasa

Nekda so za plavalce že ob 8 odperali bazen, zdaj ga komaj ob 9. Tu ste tudi par obiskovalcov zgibili.

fejstslabo (nepreverjen)

san rajše iden 2x ali 3x na keden na balaton ali v kakšno jezero v avstriji, pa či gli tan plačan 5€, mi je še vedno baukše kak soboško kopališče

goatjggghg (nepreverjen)

Ne razumem,,kako lahko kuhar pripravlja hrano brez rokavic... poleg tega pa ste za sefico postvaili Gdc. , ki se takrat ko je guzva raje umekne in se gre kopat z svojimi otroci... glede Na to, da je eno gostilno ze zavozila, bo se Vaso tudi...

rafael (nepreverjen)

Spet komunala ne bo zaslužila prav je tako

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice