Na Prešernov dan kulturne ustanove že tradicionalno odprejo svoja vrata. Zbrali smo nekaj predlogov, kam se odpraviti.

Osrednja slovesnost Mestne občine Murska Sobota ob kulturnem prazniku bo potekala v Gledališču Park, danes, 7. februarja s pričetkom ob 19. uri. Slavnostni govornik bo direktor Pomurskega muzeja Murska Sobota, Branko Kerman.

Na slovesnosti bodo podelili nagrade Mestne občine Murska Sobota za dosežke na področju umetnosti in kulture, za glasbeni program pa bodo poskrbeli Katja Šulc & Band.

V Pomurskem muzeju Murska Sobota pripravljajo Dan odprtih vrat med 9. in 17. uro. Obiskovalci si bodo lahko brezplačno ogledali stalno razstavo likovnih del Ladislava Danča ter novo muzejsko razstavo Kmečko delo v umetnostni in etnološki podobi.

Za družine bodo izvedli delavnico, ki se bo pričela ob 10. uri in na kateri se bo izdelovala igrača (pomanjšani leseni voz s kravjo vprego).

V Galeriji Murska Sobota ponujajo brezplačen ogled razstav od 10. do 18. ure ter strokovno vodstvo po razstavah slik Janeza Bernika in Endreja Göntérja, od 14. do 15. ure pa bo družinska likovna delavnica.

Na brezplačen ogled razstav vabijo tudi v muzejskih enotah Galerije – Muzeja Lendava. Razstave na lendavskem gradu in v Sinagogi Lendava si lahko ogledate od 10. do 14. ure.

V Gornji Radgoni pripravljajo osrednjo proslavo ob kulturnem prazniku danes, ob 18. uri, v Domu kulture, v sredo vabijo k brezplačnemu ogledu muzeja Špital od 12. do 16. ure.

V MIKK-u bodo ob kulturnem prazniku predstavili nov roman prekmurske avtorice Simone Rituper, Skrivnostna zapuščina.

Pestro dogajanje pripravljajo tudi v Dvorcu Rakičan. Pripravljajo Družinski dan z bogatim programom z jahanjem konj v maneži, vožnjo s kočijo ter zanimive ustvarjalne delavnice za družine. Obiščete jih lahko med 10. in 17. uro.

V Tešanovcih bodo kulturni praznik obeležili s tradicionalnim, letos že 18. Prešernovim pohodom. Pohod se bo pričel ob 10. uri pred tamkajšnjim vaško-gasilskim domom.

Vabljeni k obeležitvi slovenskega kulturnega praznika z obiskom ene od kulturnih ustanov ali s preživljanjem dneva z družino ob kulturnih aktivnostih.

Komentarji (4)

PRINC (ni preverjeno)

V OŠTARIJO NA PIVO TAK.

Fuga1 (ni preverjeno)

Predstave,koncerti?

realnoo (ni preverjeno)

K debelomi fuknjeneci na liter pa slatino.

Nejsan gol ob (ni preverjeno)

K D. Fuknjenci ne iden, ka je on tüj podpornik vtičje kulture pa vlade.

Starejše novice