Za novorojenčka, ki so ga včeraj našli trije Slovenci, skrbi zdravstveno osebja. Če se mati ne javi v pol leta, ga čaka posvojitev.

Tragična zgodba o 3 dni staremu zapuščenemu dečku, ki so ga pred dvema dnevoma našli Daniel, Dominik in Tomas, prvi iz Lendave, druga dva z Goričkega, se nadaljuje. Socialna delavka Ute Jennings o otrokovi materi pravi "Predvidevamo, da se niti ne bo oglasila," pa vendar ima možnost pol leta, da se javi ali pride po otroka. Po tem obdobju bodo namreč otroku iskali posvojitelje. Dojenček se zaenkrat počuti dobro, še dodaja.

Včerajšnji primer zapustitve otroka je sicer v Avstriji v kratkem času že drugi. Strokovnjakinja za področje sociale pojasnjuje, da gre za ženske, ki se znajdejo v izredni situaciji in niso zmožne logičnega razmišljanja. Življenskih okoliščin matere ne poznamo, zato je kakršnokoli obsojanje odveč. Dodaja še, da obstajajo tudi ženske, ki nosečnost povsem potlačijo in je za njih porod nekakšno presenečenje.

Kljub temu, da se otrokova mati ne javi, posvojiteljev pa še niso našli, zapuščenemu otroku ni hudega. Zanj trenutno skrbi zdravstveno osebje, ki otroku nudi veliko fizične bližine, objemov in dotikov, torej vse tisto, kar bi mu morala nuditi mati.

Vse, ki bi karkoli vedeli o dojenčku, naprošajo da pokličejo na telefonsko številko policijske postaje v avstrijski Radgoni +43 59 133 6180 100.

Foto: ÖAMTC

Preberite še: Čakali na taksi in v travi pred bolnico našli novorojenčka

Starejše novice