Vonj po sladkih krofih, maškare na vsakem vogalu in donenje zvoncev - a letos digitalno.

Datumi povork so bili že objavljeni. Kurentov skok bi začetek Kurentovanja naznanil 2. februarja, ko bi si demoni prvič nadeli zvonce. 

Sledilo bi skoraj enomesečno rajanje. A vse kaže, da ga tudi letos ne bo. 

Etno povorka je bila predvidena 19. februarja, mednarodna karnevalska 27. februarja, pokop pusta pa 1. marca. 

Trenutni vladni odloki povork ne dovoljujejo

Tanja Srečkovič Bolšec, direktorica Zavoda za turizem Ptuj, je nedavno za Ptujinfo pojasnila, da trenutni vladni odloki ne dovoljujejo izvedbe povork na način, kot smo ga vajeni. 

Takrat je dodala, da zato natančnih informacij glede usode letošnjih povork še ne morejo razkriti. Vse je odvisno od razmer, epidemiološke slike, vladnih odlokov. Dokončne odločitve se bodo sprejemale v naslednjih tednih. 

Ohranjanje tradicije bo virtualno

Lansko martinovo smo na Ptuju tradicionalno okronali vinsko kraljici in princa karnevala, a pravzaprav se je obema mandat le podaljšal. Krono vinske kraljice je obdržala Monika Kovačič, titulo princa karnevala pa Hinko Sodinski plemeniti Gall

Tako je že 18. princ karnevala ostal Hinko Šoštarič, ki je na družbenem omrežju Facebook zdaj razkril, da bo letošnje Kurentovanje digitalno. 

»In spet nam je kuga vzela še eno Kurentovanje v živo, a se bomo pa potrudili, da v virtualni obliki ohranimo tradicijo,« je na svojem Facebook profilu zapisal princ karnevala. 

Dodal je, da dolgo že čakamo, da 'fašensko' veselje spustimo iz kletke, a to tudi letos ne bo izvedeno tako, kot bi si Ptujčani in Ptujčanke želeli. 

»Pa saj bo, bodimo veseljaki in ne dovolimo da bi nas karkoli ločilo v tem za kar živimo in ustvarjamo« je zaključil princ karnevala. 

Komentarji (4)

#vladanedeladobro (ni preverjeno)

Vladni odloki so en navaden bullshit keri nema veze s tem virusom in so v uporabi samo zato, ka jih narod uboga. Če jih nebi bi šli v pozabo. #najsejebevlada

Fafanfauči (ni preverjeno)

MASKE DOL!!! DOSTA NAM JE TEGA KURECOVANJA, PARDON KURENTOVANJA🖕

In reply to by #vladanedeladobro (ni preverjeno)

goričansec2 (ni preverjeno)

Ne kuga ampak politika!

Testgls (ni preverjeno)

Primerjati kugo in covid, ne se hecat. Razen če s kugo mislite politiko, natančneje SDS. Na hrvaškem vse normalno, smo bili po božičnih sejmih, tudi pustovanja bodo, očitno je ta "kuga" le v Sloveniji nevarna?

Starejše novice