Super Loto je izredni krog Lota, ki ga Loterija Slovenije prireja občasno. Eno takih žrebanj je bilo tudi konec marca, ko je glavni dobitek, milijon evrov romal v Prekmurje, natančneje v soboško občino.

Dobitek osrečil tudi občino

Poleg srečnega dobitnika je zagotovo srečna tudi soboška občina, saj so po zakonu dobitki, ki so višji od 300 evrov, obdavčeni s 15-odstotnim davkom. To pomeni, da je Mestna občina Murska Sobota na svoj bančni račun s strani Loterije Slovenije prejela nakazilo v višini 150.000 evrov.

Denar od dobitka namenjen mladim

Lep kupček denarja, za katerega so takrat na občini dejali, da ga bodo namenili za mlade, za kaj konkretno pa niso želeli razkriti. Zato smo preverili, kam konkretno je oziroma bo šel ta denar. Kot so nam povedali, vidijo dve možnosti za realizacijo teh sredstev.

Za opremljanje pokritega skate parka v nekdanjem skladišču Petrola pri BTC-ju. Pogovori s Petrolom o možnosti najema skladišča namreč še potekajo. Trenutno čakajo na njihov odziv.

Sredstva pa bi lahko angažirali tudi za vzdrževalna dela Počitniškega doma Baška, kjer je nujna zamenjava strešne konstrukcije in kritine. Ker pa na podlagi pogodbe med Mestno občino Murska Sobota in Osnovno šolo Baška, v počitniškem domu med šolskim letom poteka pouk učencev tamkajšnje šole, zaradi obnove njihove šole, za zdaj sanacija ni možna.

Odločitev o realizaciji teh sredstev bo torej sprejeta in realizirana prihodnje leto, so nam še sporočili z občine. Spomnimo, da so v Žalcu z denarjem, ga je kot davek v občinsko blagajno prispeval dobitnik skoraj 30-milijonskega Eurojackpota zgradili pivsko fontano

Komentarji (16)

milovanovic (ni preverjeno)

eh, bleferate,pisuni - tocno se zda ka je ze bila direktorica enoga zavoda tan, ka nuca penezge za plače svojih povezanij... ta ko do na naslednji seji sveta to dali na dnevni red in potrdili... drugi pa malo vkraj dobijo za cunprnice pa druge nujno potrebne projekte za soboto.

Nekan slabo vas zadnje čase farbajo na občini, lejko bi se bole potrudili.

aaaaaa (ni preverjeno)

tan naj križišče pri sodišči pa dijani popravijo....ka je tau za asfalta tan.....

lšl (ni preverjeno)

Na žalost je tako da na soboški občini nimajo pravih idej kako in kaj predvsem kako obuditi mestno jedro.Raje sofinancirajo prevoze z mestnim avtobusom v večje prodajne centre kakor pa da bi vložili v obnovo mestnega jedra, tako so tudi kolesa ki so namenjena povezavi Btc ja in mesta kupljena samo za ta namen vsaj tako izgleda.Hudo je ko mladi ne vejo ob koncih tedna kam iti v mestu samem, zato so se bolje organizirali lokalni gostinci z raznimi glasbenimi nastopi in to samo da izvlečejo denar mladim,
Kam vložiti denar? Ja gospod župan, to je tudi stvar odločitve občanov in upam da boste delovali na občinski upravi s tem denarjem v našo dobrobit !!

potač (ni preverjeno)

pri diane nej popravite križišče ampak tan napravite KROŽIŠČE.........

kolisi (ni preverjeno)

še lendava je pred mursko soboto in pred županom jevškom

Natašaaaaa (ni preverjeno)

Klepcovi iz Ms so deležni kompletnega letovanja že vrsto let v baško veliki privatniki ter poznanstvo .Njihovo delo je kafetkanje od gostilne do gostilne se pa vrstijo v neskončnost (odgovorite na to vprašanje odgovorni ne da samo moučite in se delate kot da nič nebi vedeli vemo da so izgovori bili vedno bolj efektni)Roka roko zapere)

Gost (ni preverjeno)

ta denar se lahko nameni za sanacijo najbolj dotrajanih cest v soboški občini

Gost (ni preverjeno)

Te pejnezi so že razdeljeni .Ponücali so za povezane pa skrito dvorišče in sočna vilica pa še ge .Sobota de takšna kekšna je spremenilo se še ne bo nič 10 lejt

Gost (ni preverjeno)

Kak lejko nešče napiše ka je Lendava pred MS? Če si nej lendavčar je takša izjava totalno prizadeta, še celou če jo izjavi Sobočanec. Ka pa te Lendava ma ka bi naj bila pred Soboto? Kak je lejko malo večja vejs s slabimi 3 tisoč prebivalcami bole naprej od mesta s 12 tisoč prebivalcami, kero ma vse ka majo velka mesta samo v menšon obsegi. Mislin čuda eni pišete, samo ka neka pišete.

Vložiti tej keš v ceste je najbole brezveze zato ka do tej ceste za dvej leti pa iste kak so zdaj. Naj se rajši vloži v neka od koga mo meli vsi hasek na dugi rok, nej pa samo ka bi se ceste malo pokrpale. Za kaj več je tou itak nej zadosta pejnez. Vlaganje v počitniški dom v Baški je nej slaba ideja zatou ka se tu ide za našo deco, glih tak pri skate parki. Samo pri ton zadnjon sam malo skeptičen. Tou bi se lejko s Petrolon izpogajali ka bi zastonj dali objekt keri jin itak propada, za njih bi pa tou bila dobra reklama. Opremo bi si pa deca itak sama napravla ali pa s pomočjo donatorov. Pa tiste objekte tan iz SIOC bi ta preselili. Mogouče bi namesto toga resno lejko vložili v nekaj v centri mesta.

bbaaa (ni preverjeno)

službe so si rastalali s pejnezami

@bba (ni preverjeno)

Zna štoj komi je šau v roke te milijon?

Žbunek (ni preverjeno)

Kakša Baška??!! Napravite javno hišo benti....

Gost (ni preverjeno)

Dajte denar za rome.

bubu (ni preverjeno)

Kama s pejnezami?
-obnoviti bar kakšen del fasad ali strej stavb kere so v občinski lasti npr. grad MS (bar en del), mogouče dvorec Rakičan (bar en del) ali kere drujge stavbe. Tou prispejvle k privlačnosti samoga mesta, kar je pomembno za turizem.
-obnova najbole dotrajanih cest..prispejvle k vejkši varnosti v cestnon prometi.
-npr. nabava defibrilatorjev (AED) in namestitev na več koncov samoga mesta...lejko prispejvle k tomi ka nekomi rejšiš život
-lejko bi donirala bolnici Rakičan za kakšno opremo...itak znamo, ka v zdravstvi primanjkuje pejnez (zakoj..o ton raje nemo) itd.

ma kakša Baška...prvo si zrihtajmo svojo okolico, ge živijmo, ge sakši den glejdamo tej propadajoče stavbe, nej pa ka bi pejneze hrvaton nosili. Ne ven što je zaj tu nor. Verjetno ge.

šur (ni preverjeno)

no,ja. Očitno se tu gor zbirajo ideje za porabo dobišpenez. Naša občina deluje. Sicer bi jo nekdo že ukinio, nej? Eni džeki dobijo milijončke od države, ker...
Menjava župana nej neki dosežek,Sobota quo vadis?

aston (ni preverjeno)

klempavemu kleemarju ga dajte, da bo lejko grafitiral po Plečnikovih spomenikih..

Starejše novice