Na navedbe, ki so se pojavile v javnosti, da naj bi ena izmed okužb v Odrancih izvirala iz tekmovanja v judu, se je odzvalo vodstvo Judo kluba Lendava.

V Odrancih se soočajo z izbruhom okužb koronavirusa, ki naj bi imele več izvorov. Tako so od petka potrdili pet okužb, ki so se razširile po tamkajšnjem vrtcu. V karanteni je skupno 71 oseb, poleg otrok in njihovih družinskih članov, tudi fantje, ki pa bi se lahko okužili iz drugega vira. Že pred dobrim tednom dni so namreč okužbo potrdili tudi pri mladem fantu. Gre za športnika, ki se je v Lendavi udeležil športnega tekmovanja. Na drugem testiranju je sicer bil negativen, vendar pa je v karanteni dvajset fantov, ki so z njim igrali nogomet.

Določeni mediji so poročali, da se je navedeni športnik okužil na judo tekmovanju v Lendavi, kar naj bi izjavil župan občine Odranci Ivan Markoja. Sedaj so se oglasili pri Judo klubu Lendava, saj naj bi se zadnja tekma pod njihovo organizacijo izvedla v soboto, 8.2.2020, torej še pred razglasitvijo epidemije koronavirusa. Od župana zahtevajo javno opravičilo, ne izključujejo pa niti kazenskega in odškodninskega pregona.

Demanti predsednika kluba Roberta Gabora objavljamo v celoti.

"Kot predsednik Judo kluba Lendava sem se dolžan odzvati na članek objavljen v slovenskih medijih. Na podlagi 40. člena Ustave Republike Slovenije in 26. člena Zakona o medijih kot odgovorna oseba Judo kluba uveljavljam pravico do popravka tega istega članka, ki je z objavo Judo klubu in meni osebno povzročil ne malo nevšečnosti, saj so v članku bila navedena netočna dejstva, ki Judo klubu Lendava in meni kot zakonitemu zastopniku kluba kršijo ugled in dobro ime.

Citat odstavka v članku STA, objavljenega 20. 7. 2020, v katerem je župan Občine Odranci izjavil: 
"Pred tednom je bil v Odrancih pozitiven na novi koronavirus fant, ki se je v Lendavi udeležil tekmovanja v judu, potem pa je z vrstniki igral nogomet v odranskem športnem parku. Sam je bil na novem testiranju negativen, vendar pa vseh 20 nogometašev prav tako ostaja v osami."

POJASNILO
Judo kluba Lendava svoje prireditve izvaja v skladu s koledarjem tekem Judo zveze Slovenije. Zadnjo tekmo oziroma 45. Pokal Lendave je tako izvedel v soboto, 8. 2. 2020, se pravi še pred razglasitvijo epidemije COVID-19. Za organizacijo prireditve je klub poskrbel za vsa ustrezna dovoljenja in prijavo javne prireditve v skladu z Zakonom o javnih zbiranjih.

Pred tednom, kot izjavlja župan Občine Odranci, v Lendavi ni potekalo nobeno tekmovanje v judu niti kaki skupni trening. Judo klub Lendava natančno upošteva navodila in priporočila NIJZ, ki se nanašajo na varnostne ukrepe pri organizaciji javnih in športnih prireditev. 
Ker je telovadnica Dvojezične osnovne šole I Lendava, zaradi počitnic zaprta, treninge izvajajo le starejši tekmovalci Judo kluba Lendava na odprtem in sicer na travnatem igrišču DOŠI, med njimi pa ni nobenega tekmovalca iz Občine Odranci. Judo klub Lendava prav tako nima nobenega člana iz Občine Odranci

MNENJE
Odstavek kot tak ni bil napisan po načelu adiatur et altera pars (naj se sliši druga stran), ampak je bila objavljena le izjava župana Občine Odranci. V sled tega vodstvo Judo kluba Lendava zahteva, da se sporni odstavek črta iz članka in objavi javno opravičilo v medijih, ki so sporni članek objavili.

Izjava župana Občine Odranci po našem mnenju vsebuje elemente kaznivega dejanja iz 169. člena KZ-1, 171. člena KZ-1 in očitanje kaznivega dejanja po 177. členu kazenskega zakonika.

Od župana Občine Odranci zahtevamo, da se Judo klubu javno opraviči, glede kazenskega in odškodninskega pregona pa se bomo v klubu še opredelili.

S spoštovanjem!

Judo klub Lendava
Robert Gabor
predsednik"

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LendavcanIvan (nepreverjen)

Hm.... Zanimivo.... Da portal pise o lendavskem klubu, ko pa vsi vemo, da prihajata okuzena judoista iz murskosoboskega kluba... Spet nekaj skrivate in iscete gresnega kozla

čarni vrag (nepreverjen)

Ne dražite vi lendavčanov. Ka lejko pride Orban v Odrance.

čikapajo (nepreverjen)

pozdravlja te Pero

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

VinkoMegla (nepreverjen)

Neven ka se v lendavi tej predsednik gor vizaga sta z ms judo kluba.. Ja on lejko nekse kazenske postopke pa z krsitvamii grozi.. Ka nebi njemi to nazaj prislo. In v clanku ni bilo omenje judo kluba lendava..

LendavcanIvan (nepreverjen)

Kaj ti ne razumes? Gre se za zupanovo izjavo, kjer je javno izjavil, da prihaja okuzeni sportnik iz judo kluba Lendava! In, da se je okuzil na tekmovanju v organizaciji doticnega kluba. Kar seveda ni res! Take nepremisljene izjave lahko povzrocijo paniko med starsi sportnikov pa tudi v sami judo zvezi! Nobeden ne zeli okuzenih sportnikov na treningih.... Na zalost je taksna situacija zdaj... Je pa tudi dejstvo, da ima murskosoboski klub dva okuzena fanta.In fant iz Odranec trenira judo v Murski Soboti in nima veze z Lendavo in ne z Judo klubom Lendava. Bi pa lahko bil predsednik soboskega kluba toliko posten in priznal,da se to dogaja v njegovem klubu ne pa da modro molci ko se dela skoda drugemu klubu...

In reply to by VinkoMegla (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Odranci so rejsan strašno velki, ka se ne vej kje kdo trenira. Do pa zdaj uvedli korona judo. Borca, ta se borila na distanci 2 metra 13 centi. Naslednji izum Kacinove ekipe pa de korona-sex. Trenutna ga že preiskušajo tak da na suho j.....o celo Slovenijo.

In reply to by LendavcanIvan (nepreverjen)

čikapajo (nepreverjen)

Pozdravlja te Vili

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

dgadeaetz (nepreverjen)

predsednik je inače policist. on že ve kako in kaj mora biti.

In reply to by VinkoMegla (nepreverjen)

...... (nepreverjen)

Nejlezej odskodninski pregon ja, samo ka se na cim lezejsi nacin do pejnez prijde.. gamad ena..

Lendavu (nepreverjen)

Ja szupan,bode prisel lendva ninje. Jazs kot pravi szlovenec,szhatevam opracicilo meni in vsem szlovenskim madjarom.budimpeszta do izsole

pajdo (nepreverjen)

keri predcednik judo klub m.sobota kos vejpa on je tiho ukužbe izvirajo iz soboške drvarnice tam so te ukužbe bile in eden je tudi iz soboške občine ukužen iz juda kluba m.sobota pa ne napihujejo tak zgodbo kot za tega cuzeka

razbijalojozek (nepreverjen)

Predsednik kluba je Silvek...Zoki samo dela ka on pove..nema pravo glasanja...Ce bos silveka v rit brsno bos zokija v zobe trufo hehehe

In reply to by pajdo (nepreverjen)

Testis1 (nepreverjen)

Prvic je bil potitiven, na drugon testiranji pa negativen. Ka je to za salabajzerskih testov? Ges ce mo gda pozitiven mo se tak dugo testejro ka mo negativen pa te hejnjan. In narod resno se tomi vrvle pa tira dale paniko zaradi teh namisljenih okuzb.

Joraget (nepreverjen)

Lendavčani,ne dajte se da bi Vas podjebavo Odrančan.Lahko se pa povabi Janša in Orban,a pod pogojem da suha Fajon ne bo vedla .

..... (nepreverjen)

pozdravlja te đuro

In reply to by Joraget (nepreverjen)

Lendavatekvando (nepreverjen)

To so znan taksi lendavski judoisti kak of evropski prvak v tekvandoji... Namesto ka bi trenirali se bunite po sobotainfo... Madzar se nej judaš biu

čikapajo (nepreverjen)

ta članek je pa res tako dobro napisan
da so mi suze kanule sa oba oka
naenkrat
Hvala bogu da imamo gospoda Janeza Janšo
da se bori s korona virusom
na vso moč
Če pa bi bil vladni klovn še danes na oblasti
bi bilo že pol Slovenije MRTVE

df (nepreverjen)

Realni DF najvekši klovn na ton sveti si tij. Pederčina prekleta

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

zakomik (nepreverjen)

171. člen KZ govori o spolnem nasilju. a je to tudi bilo ali pa je to tudi dezinformacija?

Zanimame (nepreverjen)

Z besedo na dan? Da te slisimo?

In reply to by zakomik (nepreverjen)

Stare (nepreverjen)

Kak prvo, cas je ka se vsi , od novinarjev dalje, zacnejo zavedati da z iskanjem senzacij na racun nedolznih slučajno okuzenih ljudi ,povzrocajo vsemogoce tezave le tem, od psihicnih do raznih verlbarnih napadov , mislim da se lahko okuzi vsak, kjerkoli, iskati krivca med nesrecniki ki so virus bogve kje slucajno fasali je smesno, me pa zanima će to ni direkten poseg v osebne podatke?

Stare (nepreverjen)

Pa se nekaj, tako senzacionalisticno porocanje je nekdaj bilo v domeni rumenega tiska, ki se je iz tega financiral, zakaj pa placam obvezno vsako leto 150 eurov televiziji ki nam vsiljuje svoja politicna prepricanja, namesto da bi nepristransko porocala,? Komentirala dogajanja, in bi si pac vsak ustvaril svoje mnenje o doličnih politikih na podlagi realnih podatkov. Mislim da je minil cas le teh deljenj na leve in desne, vazno je kar kdo naredi

liar... (nepreverjen)

"ki nam vsiljuje svoja politicna prepricanja, namesto da bi nepristransko porocala"
To si napiso samo zaradi toga ka je Janša tak pravo in ka to iz dneva v den na nova24 trobijo. V bistvi pa RTV sploj ne gledaš in pišeš nekaj na pamet. RTV so nej samo poročila. Na RTV maš čuda stvari, od verskih oddaj (torej bi lejko pravli ka nan vsiljujejo tudi vero), manjšinskih, znanstvenih, družboslovnih..... eni pa mislite ka je RTV samo dnevnik ob 19:00. Redno ste eni bougi v glavi.

Stare (nepreverjen)

Jaz sem malo prestar da bi padal na to kar mi kdo pove, ampak kar kdo naredi, zadnje case se najbolj trudi za nas delavce levica, minimalna placa etc. Se enkrat pa ponovim, za moj denar hocem samo realno porocanje. !!!

Lendavatekvando (nepreverjen)

Dejstvo je ka so decki okuzeni pa sportniki pa se je to skrivalo! Tu je krivda na strani soboskega judo kluba ker niso takoj povedali kaj se dogaja.... Vprasanje ce niso trenirali vsi skupaj pa jih je se vec okuzenih.... Pa so po moje lepo izkoristili priliko pa se zmenili ka se vse skupaj porine na lendavcane....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice