V MIKK-u je potekal sprejem za zlate maturante.

Župan Aleksander Jevšek je danes v MiKK-u sprejel letošnje zlate maturante iz soboške občine. 

Zlati uspeh na maturi so letos dosegli štirje maturanti: Ana Maučec in Nicole Ravš, ki sta obiskovali Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer ter Jaka Meglič in Žan Vrdjuka, ki sta obiskovala Gimnazijo Murska Sobota.

Naj se vrnejo domov in prispevajo k razvoju regije

Župan je maturantom čestital in pudaril, da je bilo letošnje leto zagotovo posebno in težko, saj so se na maturo morali pripravljati na daljavo. Jevšek se jim je tudi zahvalil, da so v ključnih trenutkih ostali doma in s tem zavarovali širšo skupnost, kar v mladih letih zagotovo ni enostavno. Zaželel jim je veliko uspeha na nadaljnji življenjski poti in izbranem študiju.

Zlatim maturantom je izročil posebno občinsko priznanje in monografijo Murske Sobote, z željo, da se po študiju vrnejo domov in prispevajo k razvoju domače regije.

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jaobao (nepreverjen)

no comment.

NovakMarija (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Čestitke. Me veseli, da smo me ženske (predstavnice nežnejšega spola) končno v vodstvu s 3:1 :)

Risto Kubura (nepreverjen)

sereš

In reply to by NovakMarija (nepreverjen)

tza (nepreverjen)

te papere so ništa. kda pa konec šole in kda trbej kaj reskerati pa stisnite zobe pa se konča tekma z 3:10.

In reply to by NovakMarija (nepreverjen)

tuncika

Najprej iskrene čestitke zlatim maturantom. Da ne bi odšli v tujino je iluzorno pričakovati, kajti le zunaj pridobijo mednarodno kredibilnost. Verjamem pa da bodo v tujini "le krožili" za izkušnjami in nekega dne se bodo zagotovo vrnili. To je sistem uspešnih. In Slovenija ter Prekmurje smo lahko ponosni na slehernega "intelektualca".

weeeeeb (nepreverjen)

In kje bodo v MS in okolici delali z njihovimi faksi?
Ni takih delovnih mest. Pridobite jih.

wesdeao (nepreverjen)

pridobite jih? to ti je socialisticno razmisljanje. Prav zato hodijo na fakulteto da ustvarijo sami delovna mesta z dodano vrednostjo in ne da sedijo doma ce jih bo kdo zaposlil. Se en dokaz vec nesposobnosti izobrazevanja fakultet.

In reply to by weeeeeb (nepreverjen)

tza (nepreverjen)

tudi to ali največji problem pa ka mamo 50+ let stari izobraževalni sistem. vse po iston kopiti se še dela. Delavske navade, družinsko življenje, režim, ekonomija, vera, tehnologija,... pa vse načik.

In reply to by wesdeao (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

Če bi včeraj gledal Tarčo, bi zasledil tudi ta podatek. Pa še marsikaj drugega!
Tudi, da se epidemija širi in da jo zdravstvo komaj obvladuje. Tudi, da se lahko v kratkem zgodi, da pacienti drugih bolezni ne bodo mogli ne do zdravnika, ne do bolnišnice, če se bo trend povečanja nadaljeval. Imamo precej manj bolnišnic, zdravnikov, verjetno medicinskih sester, kakor npr. Švedska v primerjavi s številom prebivalstva. Pa še ta ima, ker niso uvedli strožjih ukrepov 8 krat več smrti zaradi ali z covidom, kakor je to pri nas.
Zvedel bi tudi, da imajo na Švedskem še danes zaprte domove za ostarele (pri nas tega ni), pouk izmenično na daljavo in verjetno še kaj... kar se niti ne spomnim več. In kot slednje, kar je bilo včeraj tudi povdarjeno, da so Švedi veliko bolj disciplinirani, veliko bolj spoštujejo svoje inštitucije in se tistih ukrepov, kateri so v veljavi (tudi zaprti lokali po "neki" uri, ni koncertov, državna opera bi naj komaj sedaj odprla vrata, pa še to ob upoštevanju razdalje), držijo, jih spoštujejo. Maske res niso obvezne, tudi ne prepovedane, pri nas pa je največji cirkus ravno zaradi tega: in to verjetno od takih, katerim je težko nadeti masko za petnajst minut obiska trgovine oz. če vstopaš v restavracijo, gostilno...? Zanalašč se inscenirajo dogodki, kakor je bil tisti na avtobusu in od tega delamo znanost, dajemo potuho provokatorjem...
Po vsem, kar sem videl in slišal... v Tarči, se nam ne piše dobro! Tudi, ker pri nas obstajajo razni "potrči, pa ribičke...", kateri dobesedno puntajo narod v smeri, da naj ukrepe ignorira. Vse v smeri teh mask, kot da je to glavni problem.
K vsej tej "zmedi" dodaja olje na ogenj še politika, kjer si tu in tam privoščijo večje spodrsljaje, kakor je to naredila Kustecova oz. kar vodstvo Olimpiskega komiteja Slovenije.

Beeeee (nepreverjen)

Aj ne bluzi... 🐑🐑🐑🐑🐑

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

bluzi ti mama ležečki u kuruzi

In reply to by Beeeee (nepreverjen)

koloao (nepreverjen)

kdo sploh, razen ovc, se gleda rezimsko v Tarco. Uporabi google.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

režimska nova24 (nepreverjen)

Ka Tarča je zdaj po novon na nova24tv? Glede na to ka praviš ka je režimska Tarča more biti tan, glede na to ka je nova24 režimski medij. Ali si pa ti tudi eden izmed tistih lolekov primitivnih keri trobite pa pišete stvari kere ne razmite?

In reply to by koloao (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Risto Kubura, dan ti praf, ali potrudi se vsaj komentejrati pravi članek.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Replika (nepreverjen)

Eden maturant je tak pameten,ka so jeme še lasovge plave gratale.

Risto Kubura (nepreverjen)

ta bo sigurno študiral za župnika

In reply to by Replika (nepreverjen)

khgyo (nepreverjen)

sigurno za levega politika ali novinarja na rezimski rtv.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

repaks (nepreverjen)

sigurno ima moto: "Za žužke, za muhe, za levičarske lenuhe!"

In reply to by Replika (nepreverjen)

BOLANO (nepreverjen)

Kam se ti bo vrnil ? v drvarnico v soboško gramoznico, rajši povej koliko delovnih mest ste ustvari tvoj mandat v Soboti, čista O oziroma - 175.

režimska nova24 (nepreverjen)

Nemren vrvati ka si desni majmuni želite nazaj socialističnih časov ge je oblast rihtala delovna mesta. Pa to prav vi keri za sakšin grmon vidite komuniste, si želite komunističnoga društva ge so se postavlale družbene tovarne in odpirala delovna mesta. Bravo desničarski loloji, nej čudo ka vas vodi največji slovenski še živeči komunist in v keroga stranki so zbrani vsi bivši slovenski komunisti.

In reply to by BOLANO (nepreverjen)

7CLOUDS (nepreverjen)

Bravo zlati maturanti!!! Samo tak naprej!!

Joho40 (nepreverjen)

Vsi vemo, kje čez nekaj let pristane večina teh zlatih maturantov in koliko uporabnega znanja dejansko imajo.

Bindi (nepreverjen)

Znan za zlato maturantke, kera je po fakse prišla nazaj v Prekmurje, pa dela fse živo, pa samo za krajši čas, ka nemre poštene službe dobiti. Tou je realnost.

brezi maske (nepreverjen)

Šerif je pri meši ka roke tak držij ?Ali nikjer ne svalij ge se slikajo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice