Na male zaslone se vrača eden najbolj priljubljenih resničnostnih šovov Kmetija. Lokacija snemanja bo tudi tokrat v Pomurju, razkrivamo pa, kje točno se bo dogajalo.

Na kmetiji bomo lahko, tako kot nam je že znano, tekmovalce spremljali ob opravljanju raznih kmečkih opravil in življenju na kmetiji, kjer se bodo obenem borili za obstanek. Oddaja, kjer torej ne bo manjkalo dela in zabave, pa bo umeščena v Prekmurje. Tekmovalci namreč prihajajo v občino Velika Polana, natančneje na lokacijo Copekovega mlina.

Ponujene priložnosti niso izpustili iz rok

Da se na tem območju uredijo elektrika, voda in optika, je bilo že dolgo v načrtu občine, vendar v preteklem obdobju ni bilo ustreznih razpisov, na katere bi se lahko prijavili. Ko so na enem od razpisov končno doživeli uspeh, pa je žal zmanjkalo ustreznih sredstev.

Tako so zdaj v občini Velika Polana dobili novo priložnost, da uredijo dotično lokacijo, združili so eno z drugim in trenutno že urejajo potrebno infrastrukturo, ki bo hkrati potrebna tudi za snemanje oddaje.

Objekti bodo ostali v lasti občine

Prav tako sta na lokaciji že stala dva objekta, Copekov mlin in manjši objekt, v katerem je krušna peč. Oba sta v lasti občine. Izmed ostalih objektov, ki se bodo prav tako vzpostavili v potrebe oddaje, so nekateri le začasni, tisti, ki bodo postavljeni v trajne namene pa bodo po koncu oddaje prav tako ostali v občinski lasti.

Že omenjena infrastruktura pa bo za trajno rabo tam ostala tudi za potrebe lovcev, ki imajo na tem območju lovsko kočo.

Glede na to, da je mlin zaščiten kot zgodovinski spomenik, se porajajo vprašanja, kako se bo ob takšni uporabi ohranil. Vendar pa POP TV zagotavlja, da nikakor ne bodo posegali ali delali škode na objektu. Vse bo ostalo tako kot je, čeprav bodo z mlinom morda lahko tudi mleli, bo ta ostal ohranjen.

Priložnost za razvoj turizma

Objekte, ki bodo po snemanju ostali na lokaciji, bo občina Velika Polana vsekakor izkoristila v namene razvoja turizma na tem območju.

Kot je za nas povedal župan občine Velika Polana Damijan Jaklin: ''Pričakujemo, da bo snemanje tega resničnostnega šova pozitivno vplivalo na promocijo, ne le te lokacije, temveč tudi širšega področja in celotne regije. V to zgodbo je namreč vključena celotna regija, tudi glede zagotavljanja namestitev in vsega ostalega.''

Infrastrukturo, objekte in vse ostalo bodo v prihodnosti povezali z vsebinami, ki so si jih v preteklosti že zamislili in jih tam načrtovali, vezani pa bodo na naravno in kulturno dediščino. Prav tako načrtujejo gozdno učno pot, v namene izobraževanja in spoznavanja živali pa bodo uredili tudi del pašnika in nekaj živali.

Dostop do mlina je v teh dneh že omejen, ni pa onemogočen. Tam namreč že potekajo pripravljalna dela, da se vzpostavi vsa potrebna infrastruktura. Sicer pa točni datum začetka snemanja oddaje še ni znan.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Abortnik (nepreverjen)

Who gives a god damn *žaljiva vsebina je bila odstranjena* ?

cofek (nepreverjen)

Nič vi ne razkrivate, že dober mesec dni vrabci čivkajo, da se bo tu odvijala letošnja kmetija.

čarni vrag (nepreverjen)

Snemanje takšne bedarije, ki žali zdravo pamet bo prava promocija Pomurja.

VijaVajaVen (nepreverjen)

Dokler bodo primitivci to gledali, bodo pametni takšne zadeve snemali in kasirali. Na žalost...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

heh... (nepreverjen)

pri nas snemajo zato ker jih drugje ne pustijo...

Starejše novice