Napoved, da se bosta bencin in dizel močno podražila je povzročila neverjetno gnečo na bencinskih servisih. Ponekod je dizelskega goriva celo zmanjkalo.

Od strahu v motnjah dobave do nenehnega višanja cen - mnogi so se odločili svoje jeklene konjičke napolniti, nekateri so s seboj celo prinesli posode, ki so jih napolnili. 

Zaradi velikega navala na bencinske servise, pa je dizelskega goriva ponekod celo zmanjkalo. 

Janez Janša je pri tem preko svojega Twitter računa skušal pomiriti in je zagotovil, da ima Slovenija dovolj zalog naftnih derivatov. Dodal je, da bo vlada v primeru radikalne rasti maloprodajnih cen sprejela dodatne ukrepe za ublažitev. 

»Nobenega razloga ni za kakršnokoli paniko,« pomirja Janša. 

Sestanek z vodilnimi je že potekal

Janez Janša pa je tvitnil tudi fotografije iz sestanka z vodilnimi v Petrolu, MOLu in črpalkah OMV. 

Sestali so se za pogovor o dobavah naftnih derivatov v prihodnjih tednih ter ukrepih za nemoteno oskrbo tudi v primeru prekinitev dobav iz Rusije

Vlada pa je sicer v sklopu nedavnega paketa za ublažitev posledic rast cen začasno znižala trošarine na pogonska goriva. Ta ukrep bo v veljavi do konca aprila. 

Komentarji (42)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gees (nepreverjen)

On se naj lepo opravici rusom za vse svoje nepremisljene izjave! Mi smo nej v poziciji ka bi se petelinili nad velesilami! Zato ka de se za 2 tedna tak pozabilo na ukrajino, kak se je se vse €&@@:; do zdaj!

tanja flaškon je (nepreverjen)

Kriv je Janša

In reply to by Gees (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

Ja za 8 marec smo tovarisice nabijali da je sperma v potokih tekla
To je res
Ampak je tudi res
Da tudi takrat nismo imeli bencina
Imeli smo pa tovarisice

In reply to by tanja flaškon je (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Živel 8 marec
Kar je napisal Carni vrag
Je vse res

In reply to by Carni vrag (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

ampak , cena je pa bila jugoslovanska...že ko je svet na borzah kupoval nafto, smo jo mi "neuvrščeni" dobivali iz Iraka/Irana in Libije po "sindikalnih" cenah, pa še devize so prišle noter zaradi izgradnje bunkerjev s strani slo-gradbenih podjetij, še

In reply to by Carni vrag (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Majmunce
Ajde oladi
Če ne moreš fukati
Pojdi ribe loviti

In reply to by Gost#3 (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

Komentar je ogledalo komentatorja.

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

black panter

nemamo se kaj opravičiti,ruskoj gamadi,pa diktatori "puteri"

In reply to by Gees (nepreverjen)

Ivan Grozni (nepreverjen)

Rusi so zakon, tij lolek si pa navaden prdec v vrsti prdecov kerin se zdigne gda vidijo janšo na sliki.

In reply to by black panter

hehuhahiho (nepreverjen)

miha ti si glup. tak kak tvoj rasizem

In reply to by black panter

Znon ale nej (nepreverjen)

Čeglij be biu Janša tiu, be mij morale Evropo, pa drüjge neka poslüjšate. Smo pač del zahodnoga sveta nej v ruske interesne sfere. Se pa strinjan, ka se je Janša preveč zaletavo in Ruse tou nedo pozabele. Mij smo male, nepomembne in glij zatou nan lejko najhitreje pokažejo figo.
Napovejdano je, zdaj če je že sprejejto, ka de sanceja tüde prepouved uvoza ruske nafte, mij na tou nika nemremo vplijvate. Fčasek so se cejne zdignole že zarade napouvede, Amerekance majo velke zaloge nafte, plijna glij tak. Hitro glij ruske plin v celoute nemrejo nadomestete, za trij lejta pa lejko. Tak pijše v pejtkovon Dele. Dotačas pa do cejne zrasle do plafouna, kak se prave. Znale so une točno, ka delajo gledej Ukrajijne.

In reply to by Gees (nepreverjen)

Ghjhhhhhhhhuhvhhhhh (nepreverjen)

Iz NATEGA V NATEG tele fašistično! Vse tej satanistične lažnive posrance na minimalca dati pa te mo vidli kak do pametni gamad izprijena kera že 30 let krade kriminalci keri bi mogli biti v dosmrtnem zaporu!

heehe (nepreverjen)

Uff nazaj si! Ka je se nateg? Sola? Sluzba? Sport? Zdrava prehrana? Po tvoje je najbokse nej oditi v solo, ka je tak brezveze nej, te nej oditi delat, ka s socialne lejko zives… Na kavci je fajn lezati, zakoj bi svico nege, zdrava prehrana pa je tak ali tak nateg nej, itak je vse “zastrupleno” 🤣🤣🤣 To je biblija za tebe! Aja… Pa zobari, to je se nateg! Ce ti en fali vsaj en zob nemres biti proti sistemi

In reply to by Ghjhhhhhhhhuhvhhhhh (nepreverjen)

Matjaž Dekenbauer II (nepreverjen)

Glupani glupi,prek meje je liter nafte 1,24eu.
Točno se vidi kak je narod glupi,lekar rejsan more vojna priti ka se svejt spuca idiotov.

Svetlana Maka… (nepreverjen)

V Ljubljani pa imamo pesojebci
Ha ha v v Pomurju pa ne

In reply to by Matjaž Dekenbauer II (nepreverjen)

gee (nepreverjen)

Gnes v Grazi 1,65 najcenejsi. Ge ti to tankas?

In reply to by Matjaž Dekenbauer II (nepreverjen)

Matjaž Dekenbauer II (nepreverjen)

Mađarska 479.90 forintov na liter to je 1.24eu

In reply to by gee (nepreverjen)

BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

Če imamo polno zalog, SO TE ZALOGE BILE KUPLJENE PO DOSTA NIŽJI CENI. zanima me kdo bo pospravil - ukradel ta denar v svoj žep da tudi banda poviša cene tem zalogam. Evropa je dosti večje sranje kot je bila Jugoslavija, sami nesposobneži, ki sebi delijo ljudstvo pa ropajo. Pazite in samo v tej jebeni Evropi so se povišale cene Madžarska dosti nižje cene (imajo pač Orbana) za 40 % imajo nižje cene: Albanija, Srbija, BIH, Kosovo samo 1 €, Venezuela 0,025, Libija 0,033, Iran 0051 in RUSIJA 0,48 , EVO VIDITE, JEBEN VAM VAŠO JEDERNO EVROPO, ČIMPREJ VEN IZ TE BADE.

Znon ale nej (nepreverjen)

Čas nizkeh cen je mijno, tou je dejstvo! Ta zbrkanceja okoule Ukrajijne je tou prinesla in tou je dejstvo. Normalno je, ka je transport v cejne udeležene precek, hrane de drakša pa še ka.
Kelko mamo mij zalog? Vrag be znau, težko pa be vörvlo, ka mo mij odavale benzin po npr. 1,4 do 1,5 evra za liter? Uvozneke do svojo cejno postavele, vlada lejko edijno znijža trošarine. Tak ka, trbelo de odite malo več peške, toplo de, pa je biciklen primeren, malo več z aftobuson, ge je tou možno, železneške vagoune so prazne, če pa se že vozemo, pa nej eden v aftoje, več jeh mora biti notre. Če se da, ka se nemo štükale.

In reply to by BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

A je tebi bik v glavoj se sprdnuo da si tak fuknjeni prokleti stvor levo fasisticnl komunisticni ksindl

In reply to by BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

. (nepreverjen)

potem nas bojo lopovi čisto uničili

In reply to by BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

003 (nepreverjen)

Tip z avtom vrednim od 80 do 100 jurjev, čaka na pumpi dve uri za bencin, da bo prišparal 10eur!
Adijo svet

_______ (nepreverjen)

10 € zdaj pa to 10 krat prisparas pa ti ostane kelko? Neven no, zgleda eni ne cejnite kesa zadosta. Malo si preracunaj. San tankan minimalno 4x na mejsec in ce mi pri enon tanki ostane 10 € je meni osebno 40€ lejpi pejnez, keroga san zaslujzen z delon.

In reply to by 003 (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

In bo teh 10€ zapil v oštariji?? Ja, zakaj pa ne? Saj so njegovi in če je pameten jih bo zapil/zajedel, ker je cena druženja s prijatelji/družino neprecenljiva, za ostalo so €, ki so lahko že jutri špekulativno vredni manj ali celo nič. On pa bo takrat imel tekočino v sebi in lep spomin...če ne bo preveč alkohola...no, pri 10€ te bojazni itak ni.

In reply to by 003 (nepreverjen)

žiži.. (nepreverjen)

A ni prostega oblikovanja cen? Točno vsi so dvignili na enake cene,.... Kartelno dogovarjanje

čarni vrag (nepreverjen)

Vse na ka se Janša glede nafte razmi je uvedba PCT pogoja za tankanje na pumpaj. Kako pokvarjen mora biti ta Janša, ka je s PCT pogoji silo ljudi v smrtno nevarno in neučinkovito cepljenje. Ka ne omenjam, ka je 1,5 milijona toga Pfizer+Moderna sranja še na lageri. Če doza košta 20 Eur je to 30 milijonov naših pejnez. Mogoče vas de pa cejpo s sedmo dozo. Te te še bole nori kak ste že.

😂 (nepreverjen)

saki den dokazes 10x ka si idiot! Ale glavno ka ti doma mamica pa atek gucita kak si pameten pa
zlati fantek! Taksen cist poseben 🤣

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

9876 (nepreverjen)

Še 1x poudarjam, vlada in msm mediji prenehajte hujskati in oboroževati skorumpirano ukrajinsko vlado, ker s tem povzročate nepotrebno trpljenje UKRAJINSKEGA NARODA in boste krivi za najhujšo humanitarno krizo po 2.sv

žiži.. (nepreverjen)

Žal morajo, ker jim tako narekuje europa in amerika...

In reply to by 9876 (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

Ko za "ugodnosti/udobje" (NATO, EU, IMF, ...) prodaš dušo, se naj ne bi mogel sklicevati, da bi ti sicer rad drugače ampak ne gre. Dokaz za to , da gre, kljub temu, je Orban, človek/voditelj, ki je del iste zgodbe, a z lastno hrbtenico in pravico do suverenih odločitev. Osebno mi sploh ni všeč, a po dejanjih pa je pravi vodja, ki poskrbi za svoje državljane (ja, tudi za svoje osebne prijatelje), a dolgoročno ve, da noče biti lakaj "zahodu", ampak enakovreden partner, ali pa to ne bo...mislim, član te ali one zveze in bo izstopil). Ne vem, zakaj JJ-ja primerjajo z njim, ker se naš poceni prodaja za provizije in brez vizije, "veliki" Orban nasprotno, daje "malim" provizije za dosego svojih ciljev in krepi nacionalne interese...ker pri tem posredno posega v naš prostor, mi znova ni všeč, in tu pa bi moral JJ povedati do kje se pogovarjamo in od kje dalje pa ne...ja vem, naivno do konca!

In reply to by žiži.. (nepreverjen)

Fuj vaxerji (nepreverjen)

Seveda ti celave klovn jansa ,ko pa tabkas iz nasih davkoplacevalskega denarja sluzbeni avto,seveda ti je vseena klovn ,se malo pa si zgodovina

Fuj vaxerji (nepreverjen)

Dodam se da ma orban ceno za benzin pod 1.30 za liter benza...

smrkci (nepreverjen)

Sedaj se vidi kako so Slovenčki prestrašeni,glede vojne,večina že ima doma celo trgovin zaloge,ko pa bo vse mimo potem,bo pa vse na kumonali.Slovenski narod je prestrašen,psihično bolan,stresen itd......

Garagaragamel (nepreverjen)

Moj sošolec nam je vedno govoril: če pride konec sveta, bo on šel tja, kjer so nakopičili zalogo in jo bo vzel, po potrebi z nasiljem.

Mjkox (nepreverjen)

Ci je jansa pravo ka nega panike te pa znate ka je ze velka panika... samo do volitev trbej cimbole skriti to

Gost#3 (nepreverjen)

Drži. Ko politiki povejo, da je vse pod kontrolo, potem se je za zamisliti, ali pa prijeti za denarnico. Pred časom Koritnik (ne bo nas prizadela kriza) in imamo strateške zaloge (Počivalšek & Tonin)...ja, definitivno smo naje..li! Zalog je (odvisno od resursa) med 2 in 6 mesecev, in če se vojna konča jutri, se sistem ne bo vzpostavil nazaj še vsaj pol leta, in še takrat bodo čisto nove pogajalske pozicije, sploh nasproti Rusom in njihovim surovinam. Prvič si "medved" zapomni kdo ga je "izdal" in zdaj, ko je videl, da so lahko cene za 2-3x višje....nikoli se s cenami ne bomo vrnili na raven pred vojno. Komu to ustreza itak vemo, pa so Rusi daleč od nas in naših domov, življenj, medtem , ko si bankirji že manejo roke.

In reply to by Mjkox (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Kak pravin, vsi v javni upravi si hocejo dvigniti place, ker si oni pac lahko privoscijo strajk! Tak ka do de lejko fajn na proteste v podporo komurkoli ze brez skrbi hodili. Nasi delodajalci pa nas bojo spanali ka bojo not dobili denar za vecje stroske energije. Rusi pa americani, skupaj z kitajci pa se bojo z nas smejali.

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Nega panike, na Vogrskon cena bencina 1,24 Eur. Bomo pač polnili rezervoarje tam in tam polnili Orbitov proračun. V Jugi smo rekli snađi se druže.

kakte (nepreverjen)

Ce majo omejitev 5litrov na osebo. Kak si bos te puno s 5 litri?

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Kao kako si ti pameten

In reply to by kakte (nepreverjen)

. (nepreverjen)

korona je bila premalo, ka bi nas vničila

pyci (nepreverjen)

janša HEROJ, slava mu večna

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice