Kako bodo potekale trgatve pri tistih, ki imajo vinograde na Hrvaškem?

V naslednjih dneh se bodo začele trgatve, in lastniki vinogradov na Hrvaškem se sprašujejo, ali kako bo s prehajanjem meje za njihove brače.

Negativen test ni potreben

Številni vinogradniki obmejnih občin Črenšovci, Lendava, Razkrižje in Ljutomer imajo vinograde tudi pri naših južnih sosedih. Sami trgatve ne bodo mogli opraviti, ker pa za prehajanje meje s Hrvaško zaradi koronavirusa veljajo posebna pravila, smo preverili, kako bodo potekale trgatve na dvolastniških območjih v Sloveniji in na Hrvaškem. 
 

Vinogradniški delavci za prestop hrvaško-slovenske meje ne potrebujejo negativnega izvida testa na novi koronavirus in so odslej obravnavani enako kot dnevni delovni migranti, je zapisano v strokovnem mnenju policije. 

Obravnavani enako kot delovni migranti

To v praksi pomeni, da se slovenski delavci in delavci slovenskih podjetij, ki izvajajo dnevna dela v sosednji državi in se po opravljanem delu istega dne vrnejo v Slovenijo, obravnavajo enako kot dnevni delovni migranti in zaradi tega predložitev negativnega izvida testa na prisotnost koronavirusa ni potrebna. 

Dvolastnik ali zakupnik pa mora predhodno pristojnim organom posredovati podatek, kdo bo opravljal dejavnost in dokazilo, da je lastnik vinograda. Tudi v primeru, da gre samo za sosedsko pomoč, sorodstveno pomoč ali nujno delo, mora oseba - lastnik predložiti ustrezno dokazilo in seznam oseb ter časovnico kdaj bodo aktivnost izvedli. 

Karantena skrajšana na 10 dni, veljavnost negativnega testa podaljšana na 48 ur

Sicer pa spomnimo, da je vlada na četrtkovi seji sprejela, da se časovno obdobje odreditve karantene ob vstopu v Slovenijo iz države na rumenem ali rdečem seznamu skrajšuje s 14 na 10 dni. Podaljšuje se veljavnost negativnega testa, in sicer s 36 na 48 ur. Dodan pa je pogoj, da test ni bil opravljen v Sloveniji.

Komentarji (13)

Slom (ni preverjeno)

Kaco pa sladoljedar Jajo pobereta.

delolos (ni preverjeno)

samo zate, da si mal razširiš obzorje in ne gledaš samo režimske rtv. Kdo v tej državi dela probleme in razdor?
vir: jutranji list.
Tužbu je podnijela nekadašnja vlada Mire Cerara, dok je u ožujku formirana nova vlada Janeza Janše, koja se zalaže za MIRNO rješavanje sporova.

Prijašnje vlade, koje su vodili Miro Cerar i Marjan Šarec, inzistirale su na SUDSKOM rješavanju sporova s Hrvatskom, posebno inzistirajući na "načelu vladavine prava", ne samo u sporu oko terana nego i graničnom prijeporu, uz povremene ocjene da je Europska komisija pristrana u korist Hrvatske.

In reply to by Slom (ni preverjeno)

Slom (ni preverjeno)

Če si nerazgledani, te sploh ne komentiraj. No, tao ste vi volivci kosovara, ljudje z IQ kot zima v Sibiriji. Režimska sta planet in nora24.

In reply to by delolos (ni preverjeno)

če ge va ra (ni preverjeno)

Jajo leze vsem po vrsti v rit. Tudi Hrvatom. Saj so tam tudi desnuharji na vladi.

On bi še mater in Urško prodal. Njemu pač Slovenija dol visi.

Vse za oblast, moč in denar !!!!!!!!!!

In reply to by delolos (ni preverjeno)

Risto Kubura (ni preverjeno)

Kaco liže jajota njegova smrdeča jajca.

In reply to by Slom (ni preverjeno)

sa.gerg (ni preverjeno)

zakaj bi nas to brigalo?

lastnik (ni preverjeno)

pa ja, prej so meli sto tisoči Slovenci nepremičnine na morji, pa so mogli iti na Hr, zdaj opet trgatev....te pa okužb vsaki den več, ka pa ovi svetujejo, pa se itak le redki držijo, žal!

rudi,k (ni preverjeno)

To kar se dela s temi vsakodnevnimi spremenjenimi priporočili, bo imelo dolgoročne posledice, saj niti sami ne vedo kaj govorijo npr.Krek pravi nič več rokovanja pride Kurc in Janša mu malo ne odrga dlani tako ga vleče k sebi in cuka za rokav, potem se pa še Urška popne na vrh Triglava s Kurcem.

O55x (ni preverjeno)

A si to ti, Rudi iz kartonaze?

In reply to by rudi,k (ni preverjeno)

rudi,k (ni preverjeno)

Ne iz podzemlja oz. kleti Trstenjakove v Ljubljani se javljam.

In reply to by O55x (ni preverjeno)

Gost736 (ni preverjeno)

Gotovi ste lopovi, lažnivci!!! Danes ob 19h Ljubljana, kdor pa ne more pa MS Trg zmage - DOL Z LAŽNIVO KRADLJIVO VLADO!!!!

terc (ni preverjeno)

kolko vas bo, samo enih par s socialke....žalostno vas je gledati!

In reply to by Gost736 (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Kda bereš grozdje ali pa pucaš bazen, pereš jahto, kosiš travo na Hrvaškon te virus ne de okužo. Takšna navodila smo mu dali. Tudi v portoroži virusa nega. Ta virus je besen na komunajzare, pa tiste ka neščejo nositi smrdljive maske. Tej so gotovi.

Starejše novice