Martinčkanje na terasah soboških lokalov je v polnem teku.

Gostinski lokali so danes lahko odprli terase in mesto je dobilo novo podobo. Prazne ulice so zdaj znova popolnjene s mizami in stoli, na njih pa ljudje, ki so rahljanje ukrepov in sončno vreme izkoristili za prvo kavico, ki jim jo je po dolgem času skuhal nekdo drug. In to v lokalu. 

Odpravili smo se soboške ulice in preverili, kako ljudje doživljajo odprtje teras in koliko lokalov je priložnost izkoristilo za zaslužek. 

Spomnimo. Izvajalci gostinskih storitev, tudi stranke, se morajo držati že veljavnih ukrepov, kot so upoštevanje higiene kašlja, nedotikanje obraza, zlasti ust, nosu in oči, med drugim pa morajo stranke pod budnim očesom gostincev ves čas zagotavljati razdaljo med osebami najmanj 1,5 metra, kar pa ne velja za osebe iz istega gospodinjstva, ki sedijo za isto mizo.

Mize morajo biti razporejene tako, da je med strankami najmanj 1,5 metra razdalje, pri čemer je nadalje tudi omejeno število miz, kar lahko gostinci zagotovijo s postavitvijo fizičnih pregrad med mizami.

Zaposleni si morajo roke umivati ali razkuževati pred in po stiku s stranko in po vsakem stiku z denarjem, nositi morajo obrazne maske, ki jih bodo morali zamenjati vsake dve do tri ure.

Na terasi ali letnem vrtu morajo gostinci namestiti več podajalnikov za razkužila, če pa obstaja možnost, lahko izvajalci razmislijo o sistemu ločenega vhoda in izhoda na teraso oziroma letni vrt.

Obisk stranišča

Ker sanitarije predstavljajo zelo pomembno točko glede možnega prenosa okužbe, morajo zaposleni posebno pozornost nameniti uporabi toaletnih prostorov, njihovemu čiščenju in razkuževanju.

Stranke morajo sanitarije uporabljati posamično, pri čemer morajo pri prehodu od mize do sanitarij upoštevati varno medsebojno razdaljo. Stranki morajo biti na razpolago tekoča voda, milo in papirnate brisače za enkratno uporabo. Sušilnik za roke mora biti izključen.

Na drugi strani morajo zaposleni skrbeti za neprestano zračenje stranišč, poleg tega pa za njihovo čiščenje in razkuževanje vsako uro.

Ukrepi za stranke

Stranke si morajo ob vsakem obisku razkužiti roke in dosledno upoštevati navodila osebja glede zagotavljanja zadostne medosebne razdalje, odlaganja torb in garderobe, načina naročanja hrane in pijače, uporabe jedilnega pribora in jedilne posode, uporabe sanitarij, plačevanja storitev ter zbiranja odpadkov.

Poleg tega mora vsaka stranka upoštevati, da je pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju ob upoštevanju ohranjanja zadostne medosebne razdalje do drugih oseb v času epidemije obvezna uporaba obrazne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, ki prekrijejo nos in usta.

Zato je tudi pri uporabi sanitarij obvezna uporaba obrazne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, ki si jo stranke na odprtih terasah in letnih vrtovih varno snamejo.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lol lol (nepreverjen)

Ge san nej bil. Ne nucan gostilne.

Malo norii (nepreverjen)

Vah tal san caka,malo ga ze man,gnes se ga naljen do konca pa te ce vse skuper sadne.njema vejze kak bom išal bom išal domov..gotov je

nwqa (nepreverjen)

Malo bi še pujstili občine zaprejte.

Hahahahahah (nepreverjen)

Ge se kaj polni? Terase prazne sodec po vasih slikah!

Malo norii (nepreverjen)

Kejko je 1,5m da mo trojno vidjo

Napoleon (nepreverjen)

Jebo vas, ko da je glavno, ka so še oštarije odprle. Zdaj še 10 člankov iz toga naredite!

rosenkrantz (nepreverjen)

Hm, zakaj pa niste naredili galerijo vseh soboških lokalov? Sem mislil, da bi mogoče še analizo napisali, naprimer kako imajo urejeno podzemno inštalacijo kanalizacijskih odvodov ali pa statosferno nadzemno električno napeljavo, mislim, definitivno bi nas zanimalo.

Lujzekkkk (nepreverjen)

Dosti pijancev so meli zdaj priliko se odvadit alkohola...

betterlife (nepreverjen)

Mislin ka je čas ka se konča ta norija s ten viruson, keri se v bistvi sploj nebi širo če bi si vsi prali roke kda grejo z wc-ja pa nebi kašljali pa kihali vse povprek nebi trbelo nikšnih mask pa folij na sebi. Na primer če kljuko razkužiš samo enkrat pa si vsi perejo roke ki se dotikajo kljuke nede na kljuki nikoli virusa.

mrevla (nepreverjen)

gnes man dopust, vutro pa bolniško

Lopo.. (nepreverjen)

Ljudje imajo še veliko evrov, jokajo da so ubogi, ko jim režimski mediji tako ukažejo, kaviar socialistična elita pa na hrvaški obali v vikendih se smeji.

Apn (nepreverjen)

Čista norost naj bi redno odprli ali pa počakali še dva tedna gostinci so začali redno delati strank pa nede 20 % od države pa pomoči več ne dobijo keri delajo pa što je tukaj nori , sedeti 1.5 m narazen midva s sodelavcom se v kombiji skupaj voziva pa mava 0.5 m razdalje na malico pa nesmiva ker sva nej iz iste družine .
Pa nej mi je jasno kak pa te natakar gre od enoga pa do drugoga pa nej med družino še k drugi mizi jaj jaj jaj.

micikamoja (nepreverjen)

ka pa te sušilnik za roke na WC prenaša viruse, ker mora biti izključen ??????

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice