Na Trgu generala Maistra je pet minut pred 12. uro vodja Štajerske varde Andrej Šiško znova poudaril svojo nedolžnost in, kot pravi, neutemeljenost očitkov tožilstva zoper njega. Pred mediji se je razkril tudi eden izmed pripadnikov Štajerske varde.

Vodja Štajerske varde in predsednik gibanja Zedinjena Slovenija Andrej Šiško je drugi dan na prostosti po štirih dneh pridržanja na Trgu generala Maistra v družbi približno desetih podpornikov stopil pred medije in znova poudaril, da tožilstvo zoper njega nima niti enega dokaza, ki bi pričel o tem, da ogroža ustavno ureditev Republike Slovenije. Še pred tem je s skupino svojih privržencev salutiral generalu Rudolfu Maistru ob zvokih bivše slovenske narodne himne in trenutne himne Slovenske vojske Naprej zastava slave.

»Kot vidite in ste to že vedeli, sem izpuščen. Enostavno zato, ker tisti, ki so me v ta zapor spravili, nimajo proti meni in proti nikomur, ki je bil na postroju in na roti Štajerske varde, enega samega dokaza, da bi mi kakorkoli naredili nekaj proti Republiki Sloveniji,« je na novinarski konferenci sklicani pet minut do 12. ure pred spomenikom Generalu Maistru znova poudaril Šiško.

Zamaskiranec se je razkril in vzkliknil: »BU!« 

Na lastno željo se je pred kamerami razkril tudi eden izmed pripadnikov Štajerske varde. To je Ivan Bolfek, ki je snel svojo masko in v šali vzkliknil: »BU!«.

»Zamaskirali smo se zato, da ne bodo maltretirali družin in prijateljev teh članov, ki so bili prisotni. Vsi imamo iste probleme in vsi se borimo za iste stvari. Ne bojte se nas zamaskirancev, bojte se tistih, ki vam vodijo državo,« je bil kratek član Štajerske varde Ivan Bolfek.

Šiško: Zagotovo bom ostal na prostosti

Šiško je znova poudaril, da je ustanovitev Dežele Štajerske v skladu z ustavo in ne proti njej: »V skladu z ustavo pa ne delujejo politične stranke v parlamentu Republike Slovenije, ker je to v ustavi zapisano že več kot deset let pa dejansko do danes tega niso naredile.«

Na vprašanje, ali pričakuje, da bo ostal na prostosti, je odgovoril: »Zagotovo bom ostal na prostosti, saj me ne morejo obsoditi za nekaj, česar ni bilo. Ničesar nisem naredil, za kar me obtožujejo in nobenega dokaza za to, kar me obtožujejo, nimajo.«

Maister vzor Štajerski vardi

Šiško je pojasnil tudi, zakaj je pred medije tokrat stopil pred spomenikom generala Rudolfa Maistra. Kot je dejal, smo v Maistrovem letu, Maister pa je borec za severno mejo vzor Štajerske varde.

»General Rudolf Maister je razmišljal kot svoboden človek. V Ljubljani takrat niso podprli njegovih prizadevanj zato, da bi izvedel mobilizacijo in on jo je kljub temu izvedel. Ljudje, ki se niso odzvali niso bili sankcionirani. Če niso prišli, niso prišli in zato so bili Maistrovi prostovoljci. Noben jih ni silo. Tisti, ki so prišli so prišli prostovoljno, samovoljno in Maister jih je nujno in krvavo potreboval. Maister je Maribor 43 minutah osvobodil zelene garde,« je pojasnjeval Šiško.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kokomoko (nepreverjen)

Samo pokliči takoj pridemo

KlepecP (nepreverjen)

Henjajte že enkrat s temi bedarijami! Hočejo pozornost in vi te bedarije na ta način podpirate,..!

joško1 (nepreverjen)

Te so ga pa naj zaprli?

Joško 2 (nepreverjen)

Kda de pa rejsan sranje do pa rit stisnili.

čika-pajo (nepreverjen)

g. Majster bi vas vse dal postreliti, takša bi verjetno bila resnica. On je bil pameten človek, domoljub in ni obrnil orožja proti lastnim ljudem. Zato imamo sodišča. Nikakršno hujskaštvo ne prinese nič dobrega. Če bi bil Šiško vsaj
malo pameten, bi nastopal zelo drugače kot pa nastopa. Ni vredno izgubljati besed.

philips (nepreverjen)

...
...
nouri časi , nouri ljudje
...
...

General M (nepreverjen)

Malo si nazaj poglednite zgodovino. Celo tisto o Murski republiki in ovomi kriminalci Vilmoši Tkalci. Malo se spoumnite zakoj je Maister z vojsko nej prečko Mure in prišo na pomouč Tkalci. Zato ka je biu Tkalec morilec in navaden kriminalec. Isto tak kak Šiško. Maister je biu poštenjak pa pravi domoljub, nej pa tej pajaci, keri za svoj simbol uporabljajo nekšoga namišljenoga pantera keroga nigdar nišče v zgodovini neje uporabljo v povezavi z nami. Še menje pa s Karantanijo. Toga pantera si je izmislo en šarlatanski zgodovinar, keri trdi ka so bili Veneti že kao Slovenci v daljni zgodovini. Tou svojo zgrešeno trditev je ednouk objavo v reviji Korotan in jo je povzel Jelinčič. Od te dale se je začno pojavljati tej panter. Nigdar prlej v zgodovini ga je nej bilo. Ta teorija je tak smejšna ka sakši resen zgodovinar sploj nešče gučati o ton. Toga pantera uporabljajo pri nas samo največji primitivci in psihopati..... Šiško, Janša, neonacisti..... Takši panter je biu na grbi flandrijskih nacističnih vojakov in je nigdar in nikoli nej biu povezani z nami. Še enkrat..... tej panter je totalna izmišljotina. Enkrat san zaledil ka bi bilou boukše ka, če tej majmuni uporabljajo izišljene simbole kak je tej panter..... bi bilou bole narodno zavedno, če bi uporabljali sliko Mačka Murija. Tej je glih tak izmišljeni..... ali je bar naš. :)

Starejše novice