Po štirih letih danes spet tradicionalni Marihuana Marš.

Na ljubljanskem Kongresnem trgu se je danes, ob 14.00, po štirih letih spet začel tradicionalni Marihuana Marš. Do tretje ure se je na lokaciji že zbralo približno dvesto ljudi.

Gre za politični shod Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, na katerem opozarjajo na družbeno, ekonomsko in zdravstveno problematiko, ki je posledica prohibicije konoplje, je za STA povedal vodja shoda Matej Svetina.

Svetina je dejal, da je shod namenjen izobraževanju, informiranju in protestiranju proti škodljivim politikam na področju konoplje in kanabisa.

»Marihuana Marš tradicionalno poteka na Kongresnem trgu v parku Zvezda, kjer se mobilizira množica podpornikov ter s tem poudari, da javni interes obstaja in ima ideja veliko družbeno težo,« je prepričan.

Organizatorji Marihuana marša si prizadevajo za odpravo prohibicije konoplje, saj nasprotujejo stigmatizaciji in kriminalizaciji uporabnikov konoplje.

»Zahtevamo legalizacijo konoplje v industrijske, medicinske in rekreativne namene ter se zavzemamo za svoboden in reguliran trg ter trajnostni razvoj,« je dejal Svetina.

Na stojnicah na Kongresnem trgu se predstavljajo različna podjetja, politične stranke in nevladne organizacije, ki podpirajo legalizacijo konoplje, obiskovalci pa se lahko izobrazijo o problematiki.

Shod, ki bo trajal do 22. ure, spremlja tudi obilica zanimivih delavnic in aktivnosti ter živa glasba znanih slovenskih izvajalcev, med drugimi bodo nastopili Vazz in skupina Koala Voice.

Komentarji (11)

Nhg (ni preverjeno)

Lepo je v naši domovini biti mlad. Konec je janšizma, spet lahko v miru kadimo travo in uživamo življenje

Ghost (ni preverjeno)

Kakšen marihuana marš to je zbiranje drogerašev

Korilori (ni preverjeno)

Marihuana,hmmm,stigmatizacija…?!!!
Vsi uzivalci se izgovarjajo na zdravilno moc marihuane,jo izrabljajo za omamo,a se to komu zdi normalno? Ljudje ,ki uporabljajo marihuano za omamlanje,naj strezni pogledajo na posnetku,kako izgledajo,ko so pod vplivom omame.

Assia (ni preverjeno)

Pa kako peče in srbi v grlu, ko pokadiš en joint.

In reply to by Korilori (ni preverjeno)

sousidov zet (ni preverjeno)

Isto gda pravijo ka ma prej kupica vina pri sakšon obroki zdravilni učinek, pa je prej šnops dober proti prehladi pa podobni izgovori. Te pa pogledni posnetke zalokanih kronikov pod vplivon alkohola.
Še celo gda so takšni štandi kak so tej zdaj z marihuano, postavleni 100000000000x na leto po raznih sejmih in prireditvah ge se stoči hektolitre alkohola.
Tisto je vrhunsko super in je del naše kulture in folklore, zato moremo alkoholizejranje tak tudi sprejeti. Ali?

In reply to by Korilori (ni preverjeno)

Drimar (ni preverjeno)

očitno nimaš pojma kaj je to in si videl nek drug video. človek s steklino ima podobne simptome

In reply to by Korilori (ni preverjeno)

Korilori (ni preverjeno)

Tudi clovek z steklenico ima iste simptome,imas prav,in kaj zdaj?
Hoces rect,da spadam med bjih ,ali da sem z te strani nepoucen?!!! Vem,in ne,ne konzumirqm teh svari!

In reply to by Drimar (ni preverjeno)

czd (ni preverjeno)

Kaj bo Čeh imel stojnico potičk tudi tam, če kdo ve?

Assia (ni preverjeno)

Saj pa je legalizirana za industrijo in medicino.

tnt66 (ni preverjeno)

ta cudno izgledajo v parlamentu,aja potice?

tnt66 (ni preverjeno)

Wie Bekommt Man Einen Elefanten In Einen Kühlschrank?Die Tür öffnen, die Giraffe herausnehmen, den Elefanten hineinlegen und die Tür schließen.

Starejše novice