Prekmurje je malo po 16. uri zajelo neurje z močnimi nalivi in vetrom, padala je tudi sodra in manjša toča. V Murski Soboti poplavljene ceste.

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile in malo po 16. uri je Prekmurje zajelo neurje z močnimi nalivi, sunki vetra, padala pa je tudi sodra oziroma manjša toča. Več cest v Murski Soboti je poplavljenih, prav tako je neprevozen podvoz.

Ceste pod vodo

Poplavljenih je več cest v Murski Soboti. Najbolj pod vodo je Kocljeva ulica, Slovenska ulica, neprevozne so tudi nekatere druge ceste.

Imate fotografije ali video posledic neurja? Pošljite nam jih

Tudi ob tokratnem nalivu se je ponovila zgodba iz prejšnjega tedna, pod poplavljenim nadvozom je namreč znova obstalo vozilo.

Toča je padala tudi v Černelavcih in ponekod na Goričkem. Poplavila je tudi cesta v Moščancih.

Fotografije, ki ste nam jih posredovale bralke in bralci

Imate fotografije ali video posledic neurja? Pošljite nam jih

S spleta

Komentarji (51)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Culle (nepreverjen)

Ajde, gremo vozit skozi podvoz. Obvezno počakati na rdečo, potem pa gas v vodo!

ffran

DRI to paradžavno podjetje je potrebno povprašati po zdravju, ajde soboški policaj v akcijo !?
Đurova, ki se na nikaj ne spozna ti naj pomaga.

In reply to by Culle (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

No zdaj so se pa v poplavljene podvoze spravili z malo bole resnimi avtojami tipa poltovornjak.....

Culle (nepreverjen)

Če ni BMW, ne velja?!

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

A ima tisti idiot od zadnjič že vozen avto?
Mogoče bo danes imel več sreče.

kij (nepreverjen)

Nega nevole pridejo gasilci ,,odklopijo akumolator Če pa Soboto zalevle tuj nega nevole , se vsaj malo spuca smradu

blak (nepreverjen)

Koga boš ti zval, če de ti trbelo odklopiti akomulator? Če Soboto poplavla, pa so pa gasilci na delu.

In reply to by kij (nepreverjen)

Žabari bomo (nepreverjen)

Zdaj pa že počasi občani zahtevamo odgovore! Ali je zatajila komunala in načrtovanje ali se je drastično povečala količina padavin (in spet komunala ni bila pripravljena) ?

Sobočan123 (nepreverjen)

Napake so se naredile pri načrtovanju. Nove kanalizacijske cevi, ki so bile polagane v MS so za polovico manjše od tistih iz časa Jugoslavije. Posledično ob malce večjemu nalivu sistem ne požira vode. To se je prvič videlo, ko so se pred leti po gregorčičevi vozili s čolni.

In reply to by Žabari bomo (nepreverjen)

Čudo (nepreverjen)

Navadite se. Zmeraj bolj bo tako.

AHAM (nepreverjen)

Seveda, če se pa rajši postavljajo drvarnice namesto da bi se uredila mestna infrastruktura... :(

In reply to by Čudo (nepreverjen)

ergert (nepreverjen)

Eh pa ka si naure? Pa kak smo prizadeti prekmurce no? Pa ka zaj sakeč kda de malo dež šau de nekoga trbel ov z vodej vlačite? Pa ka ste rejsan vsi prizadeti? Kda dež ide se odpelaš na petrol pa počakaš, na avtobusno pa počakaš NEGI POČAKAŠ!!!
Ale pa se ne pelaš prek največje možne vodej ka obstaja te pa se čudež kda vojzneš

gost7654 (nepreverjen)

Pa nega v pomurji nikse toce, vej pa vendar posipavamo oblake. To ste nej dobro vidili. Ka de se sto ge mislo ka smo 200000 eur v luft vrgli. Te pejneze se lejko damo kaksnomi zvonari ka de bimbal proti toci. Ucinek je isti.

Poljedelec (nepreverjen)

Zau ne morejo biti na dveh mestih hkrati, ker je bilo potrebno najprej resiti v izvoru se kar nekaj vecjo celico na zahodnem obmocju pohorja. Ekipa ima pod okriljem skoraj celotno SV SLO in smo lahko le srecni, da so vseeno prispeli pravocasno vsaj za del pomurja jugovzhodno od MS kjer je tudi najvec polj in pridelkov in s tem resili najhujse. Ce bi bilo na voljo vsaj se eno letalo bi bilo pa takih primerov neprimerno manj ali jih sploh nebi bilo.

In reply to by gost7654 (nepreverjen)

prekomure (nepreverjen)

niikjer ni dokazano da to res deluje !!

In reply to by Poljedelec (nepreverjen)

kroške21 (nepreverjen)

Nej mi jasno ka ti to dela v glavej ka vijdeš pred seuf jezero pa se pelaš prek :D preveč james bonda lidgej glejdale ale kak?

Gost4635 (nepreverjen)

Pa tau se van zdi normano ka je ob vsakon malo večjon nalivi sobota poplavlena??? Pa toga Jevška trbej za jajca gor obesiti!

inženir (nepreverjen)

Torej po tvoji logiki, bi trebalo projektirati celo mesto na fi4000 da ne pride do poplav? Sistem čist vredu deluje, samo počakat je treba 15 minut da naliv preide, ampak kot vedno sobočanci "zaletejni" pa ni časa da bi počakal z avtom nekje. Treba z glavo not v zid.

In reply to by Gost4635 (nepreverjen)

Gostka (nepreverjen)

Ti si en tistih ka misliš ka se voda od naliva nabere samo na cesti pa te za par minut odteče
Vej če tebi enkrat "naliv preide" na dvorišče, v klejt ali pa v kučo te še ne boš pametnoga delo. Inženir si očitno nej.

In reply to by inženir (nepreverjen)

inženir (nepreverjen)

Odgovor je šel konkretno na mestno infrastrukturo, ceste, pločnike, podvoze.
Brez skrbi tetka, man tudi jaz klet pod vodo.

In reply to by Gostka (nepreverjen)

Kill Bill (nepreverjen)

Voda kot voda, večje problem je debela toča še večji pa orkanski veter.....voda bo vedno odtekla.
Kaj zganjate paniko..... če je malo več vode in nekaj zrnc leda ;)

Gradbenike (nepreverjen)

Mislim...pa kak ma lahko eno tak velko mesto tak zanič odvodavanje?

inženir (nepreverjen)

Odvajanje ni zanič, več kot očitno pa vam ni jasno kaj pomeni, ko v 10 minutah pade 500l/s/ha.
To ne bo odvajala nobena cev v evropi. Tak naliv pride in odidte in stvari so normalne v 30 minutah, če ljudje ne morejo ostati na mestu za pol ure pa se grejo kopat je pa to drug problem.

Podvozi pa imajo enak problem po celem svetu. So ena ogromna streha. Kar pa še vedno ne razloži zakaj se ljudje odpeljejo v njega.

In reply to by Gradbenike (nepreverjen)

Gradbenike (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pozabi ti podvoze, to je zgodba za sebe. Za vse so € za ureditev tega problema pa ne. Če ga nimajo druge, ga tudi tukaj ne bi smelo biti. In pa ja, drugič ko boš ravno takrat ti na poti pa bom mogoče tudi šel plavat ;)

In reply to by inženir (nepreverjen)

Gradbenike (nepreverjen)

...pa boš*.. napaka, kot v sistemu odvajanja v MS :)

In reply to by Gradbenike (nepreverjen)

inženir (nepreverjen)

Komentar osebe, ki nima pojma kaj govori. Lahko se javiš pa zamenjaš vse cevi po Murski Soboti, da ti bodo dovolj široke, katere kot že povedano so dovolj široke.

In tudi ne ločimo 10 minutnega ekstremnega naliva z dežjem, nalivčkom, nalivom itd. Zgleda še niste bili v Mariborju, Ljubljani (vzdevek močvirje?), Celju ob takih nalivih. Nazadnje sem glih bil ob majhnem dežeku v Ljutomeru in je bilo parkirišče pod vodo. Vsepovsod je podobno oz. isto ob takih primerih. Problem bi bil, če bi bilo vse pod vodo že ob navadnem dežju.

Hvala za skrb, vendar ko vidim jezera in potoke na cesti se ne peljem čez ampak dam vse štiri in počakam v avtu glede na to da sem ob vsakem vremenu na terenu večkrat doživeto.

In reply to by Gradbenike (nepreverjen)

blablabla45 (nepreverjen)

Vredi je ti bo polanič povečo plačo za to pozitivno propagando

In reply to by inženir (nepreverjen)

Razlagovci (nepreverjen)

Ko boš ti ob vsakem večjem nalivu stal na pragu hiše in gledal, kako se voda približuje pragu, pa "modrüj". Hiše nismo gradili sami, nivojev nismo določali sami, s sosednjimi gradnjami so nas potopili. V zadnjih dveh tednih smo trikrat plavali in imeli vodo do pragov in samo čakamo lahko, kdaj bo lilo 10minut dlje. In koga naj molimo: Boga ali Jevšeka ali Komunalo?

In reply to by inženir (nepreverjen)

gumbek (nepreverjen)

Mogoče je pa kriv Zajc, ka Soboto poplavla. Jevšek in ĐĐĐĐĐĐĐ, tau prle porihtajta, ka vama ne poplavi nove lekarne. Mogoče bi mogel pisati v slovenščini, ka bi me bole razmila.

Abo (nepreverjen)

Pa ka narod je resan blesavi dokraja ka se en vedno more v podvoz odpelati ten fsen ispite kraj spogemati

hahahahaha213 (nepreverjen)

Drgauč kda de takšen naliv iden direkt z autojon v Soboto samo ka vijden ka lidgej brodijo kda se not v vodau odpelajo. Čestitan vsen štirin lidan na slikaj pa posnetkaj ka stogijo pred vodauf pa majo vse štiri štekane! Glede na trenutno situacijo si skoraj zaslujžite medalije za dosežke.

Tiste keri pa ste se v vodau odpelale pa so van motraure crknole pa čestitke. Darwinova nagrada za vse vas. Očitno so vas kak deco nej včilij ka ne skačite v vodau, če nevejte kak globoka je.

Gost4635 (nepreverjen)

To je samo prikaz narave kak Jevšek & co. potapljajo Mursko Soboto. Sicer ste si pa sami zvolili tega bedaka, zaj pa plavajte v svojem dreku.

xxxyyyzzz (nepreverjen)

Pa ka ste vsi fuknjeni na ton forumi, koji kurac za vsako težavo Jevška, Đuriča, Polaniča pa še koga notri mejšate. Pa ka so oni krivi, ka je celotni sistem kanalizacije v centru preslab za takšne nalive. Kda se je kanalizacija delala? malo si brodite. Enkrat, dvakrat letno je problem v toj vodej v centri, pa ŠTENKAŠI, ka drugoga dela nemate, modruvlete in filozofejrate do onemoglosti. Vej pa pred tednom dni je pol Beograda bilou pod vodou, pa Zagreb, Sarajevo, Koln... Samo tan neje bilou vaš ŠTENKAŠOV, ka bi filozofejrali. Če se ne razmite v sistem kanalice rajši ZAPRITE GOUBCE. Jevšek pa pred tem še keri drugi župan vam je že večkrat pravo, ka zgrajena kanalizacija, ki je bila zgrajena pred PAR 10 letih, ni bila mišljena na tako veliko porabo, te pa so gor priklopili še sosednje vasi. Če bi želeli tou rejšiti, ka nebi bilou nikših poplav, bi bilo potrebno zamenjati celotni kanalizacijski sistem, ka pa košta 10, 20 letnih proračunov MOMS, pa še tou se je sedaj začalo reševati v Černelavcih... Zdaj pa še ena logična razlaga, za tiste, keri ne mislijjo s svojo glavou. Če je takšen naliv, ka kanalizacija ne požira, te tudi črpalke v podvozi nemrejo nikan vodou pumpati, zatou tan grata poplava. Nan prekmurcom je rešitev samo ta, ka v ton primeri namesto rdeče luči na semaforju rajši napravijo zapornice, pa še te do jih nekateri ven podprli, ka do ščeli se potaplat iti.

fgfdgdg (nepreverjen)

Saj pa to so sami lidgej, ka morejo vedno k sakoj stvari dati nekšno pripombo pa či znajo za ka se ide pa ka nej. Tak kak tan nešče napijso ka nige indre nemajo teh problemov samo v soboti. Takšne lidgej pač dale kak od svojoga ogračeka ne vidijo.

In reply to by xxxyyyzzz (nepreverjen)

Borja (nepreverjen)

Dejstvo je, da se ob močnem deževju nabere več vode, ki nekaj časa ne odteče. Dejstvo pa je tudi, da odtokov menda sploh ne čistijo in so ti zamašeni od odpadnega listja, pa še česa. Kaj poreče na to župan, ki je na zadnji seji MS MOMS svetnike in svetnice vprašal nekako takole: "Pa zakaj ste vsi tako sovražno nastrojeni proti Komunali?" In ker se tako zelo rad pojavi na vsaki pasji procesiji in se zelo rad nastavlja fotografom, me zanima, v katerem poplavljenem podvozu - lahko tudi cesti - se je tokrat slikal? Menda nikjer, saj so volitve mimo...

luc-ifer (nepreverjen)

Ka bi se rad sliko z županom napiši naslov pa ti zriktamo tao gorečo željo?

In reply to by Borja (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Borja n ebluzi Kanalizacijska mreža je premala za takšno količijno vode v tak kratkon časi. Odtoki se pa rejdno čistijo samo tij moreš zašinfati.

In reply to by Borja (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Borja,
največji štos pa je to, ka so spomladi vse jaške generalno spucali. Pri Dijani so ven iz kanalizacije potegnoli celo eno (davčno-vrag jo zna) blagajno!!
In kljub temu vsakpotedenske Murske Benetke!!
Aj, pustimo to,
veselimo se, ka sExpano mamo, pa ka nove apoteke dobijmo!
Bruhhhh!!

In reply to by Borja (nepreverjen)

pakazaj

Soseda mi rekla ob prvi poplavi letos (2 tedna nazaj?): "to se zgodi vsakih 4,5 let".... mine dva tedna. spet isto.. :/
Če bi bilo to res samo še na cesti ok, ampak ko ti vse kletne prostore poplavi 2x v enem mesecu pa ni več hec.

luc-ifer (nepreverjen)

To vse je točno tako kot si zapisal, ampak nekaj je hudo narobe v ozračju mogoče smo pa sami tudi kaj krivi ali pač?

In reply to by pakazaj

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Opristite, ali kak je leko nekša oseba kriva, ka mamo slabo vreme? Če je mogoče nešče Wizard of Oz ali He-Man? To samo v SLO opažan, ka se skouz išče krivca: medved napadne nekšo zaleteno babo - župan je kriv, iztiri vagon s kerozinom - svetniki so krivi, nešče premlati sodnico - minister je kriv, bombetka z makom je drakša - predsednik vlade je kriv. Seljačine.

ghfghfgh (nepreverjen)

Ker je to v krvi slovenca ka išče krivca indre.
Znaš što je krijv ka do vsen ten lidan autoje crknole? Župan, pomgrad, Komunala, svetniki
Dejstvo ka se je kak budalo odpelo not v 50 centi vodej se pozabi uni nejso nika krijve.

In reply to by Arrogant Bastard (nepreverjen)

ženska123 (nepreverjen)

pa te ka smo mej slabe šofere, na slikaj vijden samo dede ka ste se not v meter vodej odpelale. Tau pa vaša prepotentnost nej? Eh to nika nede autoje tau ide, te pa škrt škrt plup plup pa avtovleka. Srečno na zavarovalnici kak te lagali ka nejsta znali ka je voda pred vami.

Banas (nepreverjen)

Dez in padavine ter nalivi niso nic krivi, ce gradbinci in arhitekti ne znajo narediti odvodnajvanja. V soncnem vremu vedno vse spila, ko pa pride mal vecji dez pa so na cesti poplave.
Inda, ko ni bilo vseh teh betonskih golazni in so bili samo obcestni jarki ni bilo toliko poplavljenih cest.

arhitekt (nepreverjen)

Si mislil povedati, ko gradbinci in arhiteki naredijo izračune in sprojektirajo in potem investitor (obična) pove, da je to predrago in se mora vse skupaj spraviti na minimalne zahteve ali pa še manj saj občina že zrikta gradbeno dovoljenje?

Projektanti določijo, investitorji zmanjšajo za 40%, izvajalci naredijo z najslabšim možnim materialom da zaslužijo.
Gradbeništvo je pogajalski biznis in zmaga denar ne razum in izračuni.

In reply to by Banas (nepreverjen)

Xidas (nepreverjen)

Zakaj imeti vse te betonske odtoke, ce jih ne cistijo ali pa se jim ne da spucati. Aja, ker ko sije sonce ni potrebe, ko pa dezuje pa ni mogoce. Dajmo nabit se kaksen evro na poloxnico za ciscenje odtokov.

. (nepreverjen)

Pomali suv nede zadosta, bo trebalo pri orbani traktor naročiti.

rafael (nepreverjen)

Vsaka voda odteče.

Kralj Dusan Silni (nepreverjen)
Odtoki (nepreverjen)

Po mojem so precej odtoki zamašeni, ker je voda stala na veliki površini tudi še 4 h po nalivu na popolnoma enakem nivoju ca. 20-30 cm globine npr. med zavarovalnico Triglav in novim blokom na Lendavski

čarni vrag (nepreverjen)

Nič ne piše o tem, če je bil tudi podvoz na Lendavski poplavljen?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice